Man in de stoel! Voor een herfst-facial…..

08:18 - 04:59
luistertijd 08:18 - leestijd 04:59

Maxim ondergaat de hannah Autumn Recovery XperienceVan mijn mede-testpanelleden heb ik al vele positieve reacties gehoord over hannah. En ook op BeautyJournaal wordt er regelmatig aandacht besteed aan dit merk.

Daarom had ik geen enkele twijfel toen Monique me vroeg of ik een gezichtsbehandeling bij hannah wilde ondergaan. En zo had ik me opgegeven voor de Autumn Recovery Xperience bij de huidcoach Mariëlle Eggenkamp in Voorthuizen.

Afgelopen jaar onderging Monique een hannah Lentefacial en Yvonne een hannah Summerfacial zomerbehandeling. Voor mij tijd om de najaarsbehandeling te testen.

Zomer- en winterhuid

Bij de Autumn Recovery Xperience worden de dode huidcellen van de hoornlaag verwijderd door middel van peeling en dermabrasie. In de zomer wordt deze laag dikker ten gevolge van de zon en vormt zo de nodige bescherming tegen UV-straling. In de herfst en de winterperiode is het niet alleen overbodig, maar het kan ook een belemmering vormen voor het transport van de werkstoffen vanuit de cosmetica. Ook kan het voor een grauw ogende gezichtshuid zorgen.

hannah-kastVoeding, lichaamsconditie & leefstijl

Mijn behandeling bij hannah begint met een intakegesprek. Mariëlle en ik delen duidelijk hetzelfde standpunt – de bron van een gezonde huid wordt van binnenuit gevormd waarbij voeding, algehele lichaamsconditie en leefstijl een belangrijke rol spelen.

Ik ben wel gecharmeerd van de onbevooroordeelde houding van Mariëlle – ze legt me wel uit wat en waarom iets belangrijk is voor de huid, maar ik voel geen enkel oordeel over de kleine zondes van mijn leefstijl. Dat wekt vertrouwen.

Stap 1: de meting

Dan wordt mijn huid doorgemeten. Het vochtgehalte van 70 is goed (normaal moet het boven 60 zijn), het vetgehalte van 30 is wellicht lager dan normaal (40-50), maar dat vindt Mariëlle geen probleem gezien mijn huid voldoende vocht heeft en niet droog aanvoelt.

De pH-waarde van 5,1 is normaal (4,5-5,5). En erytheem is vrij hoog. Het is 55, het zou bij mij niet meer dan 35 zou moeten zijn. Dat betekent dat mijn huid vrij gevoelig is en snel geïrriteerd kan reageren op een prikkel. Bij de peeling is het een waarschuwingsteken om de reactie van mijn huid op de behandeling nauwkeurig in de gaten te houden.

hannah-binnen

Stap 2: de huid reinigen

Eerst wordt mijn huid gereinigd met een Cleansing Oil, een reinigende hydrofiele olie die met een beetje water op mijn gezicht wordt aangebracht en daarna wordt afgenomen met een warm kompres.

Stap 3: peelen met de Enzymatic Skin Peeling

Dan is het tijd voor de eerste peeling, de Enzymatic Skin Peeling. Het is een dikke crème met enzymen die de dode huidcellen losweken. Het is vrij mild en kan daarom ook thuis worden gebruikt. Mariëlle merkt op dat mijn huid de vettige bestanddelen uit deze peeling ‘slurpt’. In de  spiegel zie ik dat een dik laagje crème op sommige plekken van mijn gezicht helemaal weg is. Een teken dat mijn huid wat extra vet van buitenaf kan gebruiken.

Maxim ondergaat de hannah Autumn Recovery Xperience

Ik moet zeggen dat Mariëlle niet alleen een duidelijke uitleg geeft over wat ze doet en waarom, maar ze laat ook zoveel mogelijk de effecten van de behandeling op de huid zien. Zo kan ik echt zien en ervaren wat de behandeling met me doet.

Mijn borst wordt bewerkt met de Scrub Plus voor de goede doorbloeding van de huid. Het resultaat zie ik in de spiegel als een gezond rood kleurtje. Zowel de peeling als de scrub worden afgenomen met een warm kompres.

Stap 4: peeling met glycolzuur

Tijd voor de peeling met glycolzuur. Omdat mijn huid een hoge erytheemfactor heeft, besluit Mariëlle hiermee heel voorzichtig om te gaan. Mijn huid wordt eerst gebufferd met de First Aid crème. Daarna legt Mariëlle me goed uit welke huidsensaties ik kan verwachten en vraagt mij ook om haar duidelijk te vertellen wat ik voel, zodat ze de duur van de peeling kan bepalen.

Ze brengt 30% oplossing van het glycolzuur op mijn huid met behulp van een wattenstaafje. Vrij snel begint mijn huid jeukerig te voelen en hoewel het niet echt vervelend aanvoelt, ziet Mariëlle het als signaal om de zuur te neutraliseren met de Cleansing Milk. Mijn huid laat ook vrij snel de roodheid zien.

hannahy Gly-peeling-1

Maxim ondergaat de hannah Autumn Recovery Xperience

Als de helft van mijn gezicht is behandeld, pakt Mariëlle weer de spiegel en laat mij het verschil tussen mijn twee gezichtshelften zien. De behandelde helft ziet er niet alleen rood uit (wat ik wel kon verwachten), maar lijkt ook wat strakker te zijn – de lijntjes en rimpeltjes lijken meer opgevuld. Weer mooi om meteen het effect te kunnen observeren. Daarna behandelt Mariëlle de tweede helft van mijn gezicht.

Stap 5: nareiniging

Mijn huid wordt nogmaals nagereinigd met de Cleansing Milk om de mogelijke restjes van de glycolzuur te neutraliseren. Gezien mijn huid vrij sterk op de behandeling reageert, besluit Mariëlle om geen dermabrasie toe te passen, maar de kalmerende procedures in te zetten.

Ze bewerkt mijn huid met Ultrageluid, wat inderdaad kalmerend aanvoelt. Daarna wordt de First Aid crème op mijn gezicht aangebracht. Alleen is mijn huid dermate geprikkeld, dat zelfs dit vrij milde product niet prettig op mijn huid voelt – ik ervaar de lichte prikkeling.

Mariëlle neemt het af en gebruikt Skin Conditioneer uit de Clear serie. De hele serie is geschikt voor de gevoelige huid, is parfumvrij en helpt goed om de huid te herstellen. Een spuitje Sparkling Spray er overheen helpt om de werkzame stoffen uit Conditioneeer dieper in de huid te laten dringen.

Stap 6: bindweefselmassage

Dan is de tijd voor de hannah bindweefselmassage, een bewezen middel dat aanmaak van collageen en hyaluroonzuur stimuleert en de algehele conditie van de huid verbetert. Mijn borst, nek en schouders worden meegenomen. Ik ervaar het als een ontspannende behandeling. Alleen bij de kaken voelt het eventjes venijnig.

Stap 7: ELT Beauty Angel

Als laatste mag ik nog de behandeling van ELT Beauty Angel ondergaan. Tijdens deze vijftien minuten geniet mijn huid van een waar kleurenspektakel wat van rood naar geel en groen gaat. De bedoeling daarvan is om de aanmaak van collageen en hyaluronzuur te stimuleren, maar ook om mijn cellen van de nodige energie te voorzien en de celmetabolisme te stimuleren.

Maxim ondergaat de hannah Autumn Recovery Xperience

Stap 8: de finishing touch

Ter afsluiting worden nog de volgende producten op mijn huid aangebracht. De Sparkling Spray (deze wordt regelmatig gebruikt tijdens de behandeling), gevolgd door een laagje Skin Conditioner, een heerlijk verzachtende ‘groene’ serum van hannah. Daarna volgt de Hight Quality crème met medium zonbescherming factor. Deze bescherming is een belangrijk onderdeel van de peeling aangezien een deel van je beschermend laag verwijderd wordt.

Omdat het al avond is, hoef ik geen hoge SPF factor te gebruiken en kan ik genoegen nemen met de medium zonbescherming. Wel krijg ik Juvi Protect mee, waarmee ik de komende dagen mijn huid tegen de UV straling kan beschermen. En als finishing touch wordt er nog Touch of Silk op mijn huid aangebracht.

maximMaxim concludeert:

Meteen na de behandeling is mijn huid nog een beetje rood. Het voelt niet echt geïrriteerd, maar eerder ‘aangewakkerd’ en ‘levendig’ en het lijkt ook alsof ik het bloed onder de huid voel stromen (meer in spreekwoordelijke zin).

Het eerste effect van de behandeling kan ik duidelijk zien de volgende ochtend. De kleur van mijn huid is egaler en niet vlekkerig, de fijne lijntjes en de groeven van mijn mondhoek lijken opgevuld te zijn en de huid voelt ook zacht aan. Ik krijg de indruk dat mijn gezicht er uitgerust en er een stuk gezonder uitziet.

De volgende producten krijg ik mee:

Lees ook