of ze dit fijn vindt? nou en of!

05:38 - 03:23
luistertijd 05:38 - leestijd 03:23

Hannah clear_groephannah Clear Line

Op BeautyJournaal zien we regelmatig producten van hannah. Ook zijn we een keer met een aantal leden van het testpanel naar het hannah hoofdkantoor in Voorthuizen geweest voor een speciale décolletebehandeling. En Anja heeft uitgebreid de vergelijkende behandeling tussen vitamine A zuur hannah uitgebreid beschreven. Dat hannah ook een groene lijn heeft, is misschien minder bekend. Uit deze lijn test ik de Cleansing Oil, de Sparkling Spray en de Skin Conditioner. De Cleansing Oil is al eens door Dorine onder de loep genomen. Ik heb een ander huidtype dan Dorine, meer gecombineerd en minder gevoelig. Werken deze producten ook voor mij?

De Clear Line

De Clear Line is ontwikkeld op basis van uitsluitend plantaardige werkstoffen, zonder synthetische toevoegingen. De serie bevat geen geur- en kleurstoffen. Clear Line is geschikt voor elk huidtype en is erop gericht de huidconditie gezond te krijgen en te houden.

hannah cleansing oilCleansing Oil

De Cleansing Oil is een hydrofiele olie wat betekent dat hij in water oplosbaar is. Als belangrijkste oliën worden soja- en zonnebloemolie gebruikt en milde emulgatoren om de olie in water oplosbaar te maken. De reinigingsolie is vrij dun en smeert makkelijk uit. Je hebt niet het gevoel, dat je je gezicht met een zware olie insmeert. Dat is prettig.

De olie is niet geparfumeerd en heeft een lichte olieachtige geur. Dat kon je natuurlijk verwachten. Ik krijg er mijn make-up goed mee verwijderd. Ook mascara als ik mijn oogleden en wimpers voorzichtig masseer. De reiniger laat zich vervolgens makkelijk met water afspoelen. Mijn gezicht voelt schoon, niet droog en er blijft ook geen vetlaagje achter. Ik hou van olie-reinigers en ook deze voldoet aan mijn verwachting. Een nadeel vind ik de verpakking.

De kleine verpakking (50 ml) zit in een glazen fles en dat maakt hem erg zwaar. Niet handig als je een weekendje weg wilt. Ik weet niet welke overwegingen hierbij een rol gespeeld hebben. De grote verpakking zit in een plastic fles, waarom de kleine fles niet?

hannah sparkling spraySparkling Spray

Belangrijkste ingrediënten: water, alcohol, aloë vera, wat verzorgende bestanddelen zoals glycerine en verschillende conserveringsmiddelen. Ik weet niet zo goed wat ik met deze spray moet. Aloë vera moet het transport van de producten, die je na de sparkling spray gebruikt, bevorderen. Maar de website van hannah maakt ook melding van anti-oxidanten en vitamine C.

Die zie ik niet terug op de INCI-lijst. Of hiermee moet ook de aloë vera bedoeld worden. Verder is het tweede ingrediënt alcohol. Nou ben ik niet per se een tegenstander van alcohol, maar als tweede ingrediënt? Dat betekent dat er behoorlijk veel in moet. De spray verfrist wel, maar geeft geen hydraterend gevoel. Als ik een crème op mijn nog vochtige huid aanbreng, merk ik wel dat ik minder nodig heb en de crème snel intrekt. Ook hier zit de kleine verpakking in een glazen flacon en de grote verpakking in een plastic flacon en gelden voor mij dezelfde bezwaren als bij de Cleansing Oil.

Skin Conditioner

Dit serum voelt aan als een dunne olie en ziet er ook zo uit. Niet voor niks staat als tweede ingrediënt op de INCI-lijst zonnebloemolie. Verderop zie ik tarwekiemolie, squalane, zeewier en vitamine E. Kortom, uitstekende ingrediënten.

De skin conditioner voelt erg prettig. Ik heb slechts een paar druppeltjes nodig voor mijn gezicht en hals. Op advies van Patricia Ides, hannah huidcoach, verdeel ik de skin conditioneer eerst over mijn handen en breng het daarna aan op mijn gezicht. Zo verdeel je het serum beter over je hele gezicht en is er geen plekje dat een te hoge of lage dosering krijgt. Ook heb je op deze manier veel minder nodig. Mijn huid voelt goed gehydrateerd, zacht en soepel.

Als ik weer eens te agressief te keer gegaan ben met peelings is dit serum heerlijk verzachtend. Ook na een lange vliegreis (ik ben afgelopen periode twee keer naar New York geweest), brengt dit serum mijn huid weer in goede conditie. Skin Conditioner is ook nog eens zuinig in gebruik. Een flesje van 30 ml (€60) gaat zeker zeven maanden mee. Helaas weer in een glazen flacon.

GertiGerti concludeert:

De Clear Line is een vriendelijk concept. Een lijn gericht op verbetering van de huidconditie spreekt me erg aan. Tegenwoordig moet elk product actieve stoffen bevatten en voor je het weet, tast je de huidbarrière aan met te veel zuren, peelings, retinol en vitamine C (ook een zuur!). De reinigingsolie vind ik erg prettig. Het prijsverschil tussen de kleine en de grote verpakking is wel erg groot (50 ml voor €35,50 en 200 ml voor €54). De grote verpakking zit in een plastic flacon en heeft daardoor mijn voorkeur.

De Skin Conditioner is helemaal top. Je brengt hiermee je huid in no time in goede conditie. Aan te bevelen na peelings, microdermabrasie en als je veel in een omgeving met airco verblijft. De Sparkling Spray is het niet voor mij. Voor een flesje water met alcohol en aloë vera betaal je €39,75 voor 30 ml. Wat mij betreft een misser in deze lijn. De Vitamin Complex uit een andere lijn van hannah, heeft mijn voorkeur.

Lees ook