Een sprookje uit 1001-nacht...

04:34 - 02:44
luistertijd 04:34 - leestijd 02:44

Amouage Fate Women

fateMijn grote liefde op het gebied van parfum is zonder twijfel het niche luxueuze parfumhuis Amouage, afkomstig uit het Sultanaat Oman in het Midden Oosten. Nadat ik twee jaar geleden voor het eerst kennis maakte met de geuren van Amouage was ik op slag verliefd. De uitstraling van het merk is zo mysterieus, exclusief, magisch en chique. De geuren zo bijzonder, met ingrediënten zoals het typisch Arabische oudh (Agarwood), amber en sandelhout. Mijn liefde voor het merk heeft ervoor gezorgd dat ik inmiddels in het hele gelukkige bezit ben van de eau de parfums Ciel en Epic.

Over het merk

Amouage werd in 1983 door de Sultan van Oman opgericht in Muscat (Oman). Hij had het verlangen om de Arabische kunst van het creëren van parfums terug te brengen naar Oman. Amouage wordt ook wel ‘het meest kostbare parfum ter wereld’ genoemd, omdat het meer dan 120 natuurlijke ingrediënten bevat. Hierdoor hebben de parfums een lange houdbaarheid. De naam Amouage is Arabisch en betekent ‘golven van liefde’.

Fate

Deze zomer heeft Amouage de eau de parfum Fate gelanceerd (spreek uit als ‘faith’). Er is zowel Fate men als een Fate women. De top van deze eau de parfum bestaat uit bergamot, kaneel, chili en peper. Het hart bestaat uit roos, narcis, jasmijn, wierook en labdanum. De basis uit vanille, wierook, benzoine, castoreum, patchouli, eikenmos en leer. Het parfum heeft een bloemig hart met heerlijke oriëntaalse geurextracten.

De neus van Fate, Christopher Chong van Amouage, zegt over zijn nieuwste eau de parfum: “De filosofie van Fate blijft verpakt in duisternis. Ik wilde de macht van mysteries vieren en het verhaal eindigen zonder dat de conclusie nader wordt uitgelegd. Fate is een oriëntaalse-chypre-bloemengeur en opent met kruidige tonen om een mysterieuze sfeer te creëren met wat men niet verwacht.”

De flacon

De flacon van Fate is in één woord schitterend: een parelmoerkleurige fles met de typische gouden Amouage dop. Het geheel ziet er sprookjesachtig uit. De verpakking van Fate staat vol met symbolen die refereren naar de naam Fate, oftewel ‘vertrouwen’: sterren, de maan, zon, vallende sterren, stardust en de mythische eenhoorn.

Mijn ervaring

Als ik Fate aanbreng op mijn huid, is mijn eerste indruk een erg warme, kruidige en toch vrij zware geur. Liefdevol, zoet en mysterieus. De geur is inderdaad erg verrassend; je verwacht dit niet omdat het zo bijzonder is. Kaneel is wat ik het eerste ruik. Al vrij snel komen de bloemige ingrediënten naar boven. Dit zorgt dat de geur wat zachter wordt. Om te eindigen komen daarna de vanille en patchouli naar boven, die de geur weer zoeter maken (patchouli is een van mijn lievelingsingrediënten in parfums) Gedurende de dag ruik ik vooral kaneel, patchouli, leer en daarna een bloemig hart. Ik blijf steeds aan mijn pols en hand ruiken waar ik het heb aangebracht. De geur vind ik heerlijk! Ook krijg ik veel complimenten, mensen in mijn omgeving vinden dat het erg lekker ruikt en vragen ernaar. Fate Women eau de parfum staat voor mij voor mysterieus, liefde en aanhankelijkheid.

judyJudy concludeert:

Dat Fate for women bedoeld is als een mysterieuze geur is absoluut waar. Het straalt het een en al uit: de geur, de emoties die ik erbij beleef, de flacon, de verpakking. Het is als een warme oosterse, vrij zware kruidige en bloemige eau de parfum.

Het is ook een geur die bol staat van liefde en aanhankelijkheid. Het is een aanrader als je van de iets zwaardere ingrediënten in parfums houdt, zoals wierook, patchouli of amber (amber zit overigens niet in deze eau de parfum). Ik hou zelf erg van oudh. Dit is ook niet in deze eau de parfum gebruikt, maar toch denk ik echt dat als je oudh waardeert, je deze parfum erg lekker zult vinden vanwege het oosterse karakter. Het is een eau de parfum die je vooral in de herfst en winter zult dragen denk ik vanwege het zware en zoete karakter.

Amouage Fate Women staat met stip bovenaan op mijn verlanglijstje. Ik ben echt verliefd op deze heerlijke, bijzondere en warme eau de parfum!

Lees ook