Onverwacht geluk, met bijengif:-)

03:01 - 01:48
luistertijd 03:01 - leestijd 01:48

Ik test Manuka Doctor Verjongend Gezichtsmasker dat naast bijengif ook Manuka honing bevat die zelfs door Dr Oz de hemel in geprezen wordt. Manuka honing heeft een hoog antibacteriële werking, aangegeven met UMF® of OMG graad. Hoe hoger de graad, hoe sterker de antibacteriële werking. Let op: als er geen UMF® of OMG op de honing staat, is de antibacteriële graad niet gegarandeerd! Dit masker bevat UMF® 18+ Manuka honing.

Bijengif

Ik heb eerder een serum met slangengif getest, maar dat betrof synthetisch (nagemaakt) slangengif. In dit masker zit echt, natuurlijk bijengif. Volgens Manuka Doctor wordt dit op een diervriendelijke manier gewonnen. Zie onderstaand filmpje.

Ik laat het aan het oordeel van de lezer over of dit diervriendelijk te noemen is. Bijengif geeft een lichte irritatie aan de huid en dat zou de celactiviteit aanzetten waardoor celvernieuwing gestimuleerd wordt en collageen gevormd. Daarnaast belooft het masker vermindering van de zichtbaarheid van littekens en rimpels.

Allergie

Let wel op; als je allergisch bent voor bijen moet je dit masker zeker niet gebruiken! Deze waarschuwing staat wel op de omdoos, maar helaas niet op de pot zelf wat ik een omissie vind omdat veel mensen de doos weggooien.

Het masker

Het masker is een stevige maar ook romige crème met een milde honinggeur en een lichtgrijze kleur. Naast honing en bijengif zitten er allerlei goede voedende bestanddelen in zoals shea boter, cacaoboter, plantaardige oliën en hyaluronzuur. Verder zit er kaolin in, witte klei, bekend om de zuiverende werking. Helaas zitten er ook parfum en siliconen in. Van een merk dat zich presenteert met naturally heathy ingredients begrijp ik dat niet. Parfum en siliconen zijn niet per definitie slecht, maar ook niet nodig.

Ik breng het masker aan op een schone huid, laat het twintig minuten intrekken en masseer conform de Nederlandse gebruiksaanwijzing het restant in de huid in. Dat lukt echter niet want het masker is al te veel ingetrokken. De tweede keer gebruik ik daarom een dikkere laag. Nu lees ik ook de Engelse tekst en wat blijkt, je moet het masker niet inmasseren maar afrubbelen. Kortom, een slechte vertaling.

Gerti concludeert:

Het masker belooft nogal wat; celvernieuwing, vermindering van littekens én rimpels. Zie ik dat allemaal terug? Nee, niet echt. Maar eerlijk gezegd verwacht ik dat niet van een masker. Daarvoor gebruik ik het niet vaak genoeg. Toch ben ik super tevreden met het resultaat. Mijn gezicht voelt heerlijk zacht, is goed gehydrateerd, ziet er blozend uit en heeft een mooie gloed. Absoluut niet droog zoals na andere maskers die je afrubbelt. Kortom, een heerlijk masker dat je huid een echte oppepper en moisture boost geeft. Alleen de gebruiksaanwijzing laat te wensen over..

Lees ook