Met Royal Jelly, maar het is niet 100% natuurlijk....

03:56 - 02:22
luistertijd 03:56 - leestijd 02:22

20130523_123211_resized_bewerkt-1

Dr. Organic Royal Jelly Bioactive Haircare

Voor deze review testte ik de Dr. Organic Bioactive Haircare Organic Royal Jelly shampoo en conditioner, een zogenaamde ‘Restoring Hair Therapy’. Vooraf en tijdens het gebruik doe ik verschillende indrukken op, waarvan de fabrikant misschien notie moet nemen…

Claim

‘Royal Jelly is de exclusieve en unieke voeding van de honingbijenkoningin die de werkbij krijgt gedurende de eerste dagen als larf’. De bijenkoningin is groter door deze stof, leeft langer en legt 2000 eieren per dag. Het ingrediënt van deze shampoo is dus gebaseerd op voeding voor de bij. De mens ziet dit als een verjongingselixir en dit extract wordt ook gebruikt voor therapeutische doeleinden. Daarbij is het populair tegen het verouderingsproces en uitdroging. Het bevat essentiële aminozuren, verschillende vitaminen en vooral voor het haar Pantothenic acid (B5). Dit is noodzakelijk voor het bevorderen van de haargroei.

Goedkoop

De eerste indruk van een product krijg ik door de verpakking. Een vrij transparant, mooi vormgeven etiket op een gele fles staart me aan. De flessen lijken te verschillen in grootte, hoewel in beide flessen 265ml zit. De zilveren dop met een wit kliksysteem laat een heel goedkope indruk achter, terwijl groot in de dop de tekst Dr. Organic is gepreegd (letters die op de rand van de dop liggen), terwijl dit een vrij dure techniek is. De flessen kosten €8,39 per stuk.

Slijm

De indruk dat de dop goedkoop is, is niet geheel misplaatst, want zodra de dop van de conditioner verstopt raakt, komt het er aan alle kanten uit.. En niet alleen de dop raakt verstopt. In het doucheputje zit een flinke prop verkleefde conditioner en een dot haar die de afvoer van het water tegenhield.

Vreemd

De tweede indruk geeft de geur van het product. Een zoete frisse, stimulerende geur dringt mijn neus binnen bij de shampoo die qua geursmaak altijd persoonsgebonden is. De conditioner heeft een vergelijkbare geursensatie, alleen volgt een droge stramme geur, alsof het lijkt dat de muren gevoegd worden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Dr. Organic:

Allergenen

Wel bevat de shampoo de allergenen Cocamidopropyl betaine , Sorbitan sesquioleate (Arlacel 83),  Citronellol en Limonene. De conditioner bevat Sodium benzoate, Citronellol, Hydroxycitronellal en Limonene. Ook de natuurlijke parfum kan op gevoelige huid nadelige effecten hebben, net zoals sommige ‘organic’ of andere natuurlijke ingrediënten.

Yildiz test Suki Skin Care, deel 3Yildiz concludeert:

Er wordt geclaimd – in het geval van de Royal Jelly shampoo en conditioner – dat de producten goed zou zijn voor het haar en de haarschubben; het haar in balans brengen en energie geven. Ik zie na zes weken helaas geen zichtbaar resultaat. Wel is het haar sneller vet, terwijl de natuurlijk balans van het haar zou hersteld worden. Bovendien blijf ik het vreemd vinden dat nergens iets over de haarwortel wordt gezegd of de verzorging van de hoofdhuid, maar bovenal is het niet belangrijker in deze tijd met de bijensterfte, dat voeding van de bij onaangetast blijft?

SHOP hier shampoo zonder Cocamidopropyl betaine

Lees ook