De gezichtscrème is uitstekend, de oogcreme voegt weinig toe

03:56 - 02:22
luistertijd 03:56 - leestijd 02:22

Restylane DayCreamSPF15 2Restylane Day cream

Bij BeautyJournaal zijn we gewend kritisch te kijken naar de producten die we testen. Toch heb je soms bij het eerste gebruik een gevoel van “wow, wat is dit lekker”. Dat had ik bij Restylane Day Cream SPF 15.

Ik kende Restylane alleen van de fillers, maar sinds 2010 is er ook een huidverzorgingsserie op de markt. Is dit een zuiver commerciële zet – want bij elke prik ook meteen een crème over de toonbank – of bieden deze producten iets goeds voor de huid? Ik test zowel de Day Cream met SPF als het Eye Serum.

1. Day Cream SPF 15 Protect and Revitalize

Deze dagcrème beoogt de huidbarrière te beschermen. Een goede zaak. Huidverbetering zoals pigment- en rimpelbehandelingen kunnen pas slagen als de huidbarrière gezond is. Daarmee is dit een goede aanvulling op Restylane fillerbehandelingen.

Het gebruik

De crème zit in een hygiënische airless pompflacon. Eén pompje is voldoende voor gezicht en hals. De crème heeft een zachtgele kleur hoewel er geen kleurstoffen in zitten. Hij is licht geparfumeerd, maar heeft gelukkig geen opdringerige geur. Er zitten behoorlijk veel goede voedende stoffen in als squalane, hyaluronzuur en sheabutter. Daarnaast bevat de crème Q10 en niacinamide. De crème is luchtig, niet zwaar en toch voldoende voedend. Precies wat mijn gemengde huid nodig heeft. De crème smeert goed uit, trekt snel in, voelt niet vet. Monique had echter een iets andere ervaring: zij vond de crème wat vet aanvoelen, maar dat komt misschien omdat zij de crème in de zomer gebruikt heeft. Vanaf het eerste moment, dacht ik alleen maar “wow, wat een lekkere crème”. De crème doet precies wat hij belooft: voeden en beschermen.

Restylane eye serumEye Serum, Stimulate and hydrate

Het oogserum beoogt hydratatie en circulatie van de huid rondom de ogen. Met circulatie vermoed ik dat circulatie van de vochthuishouding bedoeld wordt zodat vochtophopingen verminderen. Dat wordt echter niet expliciet zo gemeld. Het oogserum zit ook in een airless pompflacon, alleen een maatje kleiner dan de dagcrème. Het serum is een stuk dunner, wit van kleur en niet geparfumeerd. Noemenswaardige ingrediënten zijn weer hyaluronzuur, vitamine E, peptides en bosbeszaadolie (Vaccinium Vitis-Idaea Seed Oil) als belangrijkste anti-oxidant.

Dit is een oogserum en geen oogcrème, precies wat ik zoek. Ik gebruik mijn dagcrème ook rond mijn ogen en daaronder dit serum. Een dikkere crème zou teveel zijn. Het serum trekt snel in. Je moet wel voorzichtig doseren. Een heel pompje is te veel voor beide ogen. Circuleren, stimuleren, ik weet niet goed welk resultaat ik hiervan moeten verwachten, maar het serum hydrateert goed. De droogtelijntjes rond mijn ogen zijn minder zichtbaar. Als ik met het serum stop, komen ze weer terug, maar dat is niet vreemd. Als je stopt met je tuin water te geven, gaan de planten ook slap hangen. Hydrateren van huid en tuin is een dagelijkse bezigheid.

GertiGerti concludeert:

Als je een hydraterende en beschermende dagcrème zoekt met SPF is Restylane een prima keuze. Ik vind het huidgevoel heerlijk en met mijn gemengde huid is deze crème goed voedend zonder vet te zijn. Het oogserum is oké, maar niet bijzonder, waarbij de verpakking me wel aanspreekt en ik blij ben dat er geen parfum in het oogserum zit.

Ik heb geen prijzen van deze specifieke producten kunnen vinden. De dagcrème zonder SPF kost €54,50. Ik vermoed dat de crème met SPF in dezelfde prijscategorie valt. Restylane is te koop bij locaties waar met Restylane injectables gewerkt wordt.

Lees ook