Natuurlijk, hyaluronzuur. De oh zo krachtige vochtbinder, die ook in injectables gebruikt wordt om rimpels op te hogen/uit te deuken en zo minder zichtbaar te maken. Daarnaast zit er ook niacinamide in, een van de weinige stoffen waarvan ook wetenschappelijk goed bekend is dat het een werkzame activiteit heeft in de bovenste lagen van de opperhuid, […]

01:54 - 01:08
luistertijd 01:54 - leestijd 01:08

restylane huidverzorgingNatuurlijk, hyaluronzuur. De oh zo krachtige vochtbinder, die ook in injectables gebruikt wordt om rimpels op te hogen/uit te deuken en zo minder zichtbaar te maken. Daarnaast zit er ook niacinamide in, een van de weinige stoffen waarvan ook wetenschappelijk goed bekend is dat het een werkzame activiteit heeft in de bovenste lagen van de opperhuid, als stimulator van celvernieuwing en optimalisering van de celwerking. Verder lezen we o.a. Butyrospermum Parkii Butter, Ubiquinone (co-enzym Q10), Creatine, ceramide 3 en verzachters als glycerine, lecithine.

De Restylane lijn wordt verkocht als een sterk hydraterende lijn, in aanvulling op injectables behandelingen. Waar de spuit met hya het ‘van binnen doet’, doet de creme het aan de buitenkant. In die zin dan: een goed gehydrateerde huid ziet er mooi en ‘vol’ uit. Net wat je wilt.

De lijn bestaat uit een dag- en nachtverzorging, een serum, een herstellend product, een cleanser en een handcreme. Wij hebben inmiddels de dagverzorging een aantal dagen Day Creamuitgeprobeerd. Hij zit in een luchtdichte pomp, bevat geen standaard (parabeen)conserveringsmiddelen, ruikt geparfumeerd en houdt ontegenzeggelijk je huid soepel en zacht. De creme voelt op de huid van Monique tijdens deze toch vaak wat zweterige dagen, net iets te vol aan, blijft erop liggen en gaat glimmen. Maar de receptuur komt ons heel integer over. Evenals de verpakkingen. Alleen had het zwarte rouwrandje rond de omdozen wel weggelaten mogen worden.

Goede zet van Restylane, deze lijn! Het feit dat het voortkomt uit een medisch bedrijf met een cosmetisch medisch product, zal het voor vele vrouwen aantrekkelijk zijn. Potjes van de ‘dokter’ hebben qua marketingimpact vaak een stapje voor bij veeleisende consumenten:-) Vanaf september verkrijgbaar op locaties waar Restylane injectables worden gegeven. Prijzen varieren van 30 tot 65 euro.

Lees ook