Een langhoudende floriental, heerlijk voor het uitgaan!

02:58 - 01:47
luistertijd 02:58 - leestijd 01:47

roos

Dolce & Gabbana Desire The One parfum

“De nieuwe geur van Dolce & Gabbana staat voor vrouwelijkheid en verleiding. Desire (letterlijk: verlangen) roept een mysterieuze wereld op van licht en schaduw, een wereld van verlokkingen en verlangen”. Ik denk dat Dolce & Gabbana daar met deze geur goed in is geslaagd; het is precies dat wat ik ruik. En Scarlett Johansson met haar smokey look is daar de perfecte belichaming van.

Naam: Desire The One
Merk: Dolce & Gabbana
Voor wie: dames
Jaar van uitgave: 2013
Neus: Will Andrews

Dolce & Gabbana is sinds 1982 het kledingmerk van de Italiaanse modeontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana. Naast kleding hebben ze parfums, twee boeken en zelfs een restaurant op hun naam staan. Het parfum Light Blue uit 1992 werd een enorme hit. De The One collectie doet het ook al jaren goed. Desire completeert deze collectie.

Van buiten

Het exemplaar wat ik review, is gepresenteerd in een zwarte juwelendoos met daarin het juweel: de zwarte flacon met matgouden letters. Fraai hoor. De flacon is een herinterpretatie van de klassieke flacon van de The one collectie. De naam Desire is geschreven in het handschrift van Stefano Gabbana. De matgouden tint van de flacon doet denken aan de oude barok van Sicilië, het geboorte-eiland van Domenico Dolce. Een glinsterende zwarte edelsteen fungeert als dop. Onderin bevindt zich nog een fluwelen laatje. Al bij al oogt het super chique en waardevol.

Van binnen

De opening is aangenaam. Fris en fruitig, door topnoten van mandarijn, lychee, bergamot en lelietjes-van-dalen. De geur is gourmand (eetbaar), maar niet gourmand in de zin van suikerspinachtig, eerder amandelachtig. Op het kaartje blijft de frisheid wat langer, maar op de huid wordt Desire al gauw dieper en intenser. Het hart bestaat uit madonnalelie, tuberoos (ja, ruik ik), gecombineerd met jasmijn en zoete pruimennectar. Caramel en vanille, gecombineerd met sandelhout, musk en cistus labdanum, vormen de basis.

Dit is een typische Dark Floral of Floriental. Desire is intrigerend, ietwat mysterieus en heeft diepte. Desire geeft me associaties met verschillende eerdere creaties. Zo lijkt de geur ontsproten uit de jaren ’80 Poison, ofwel een donkere, krachtige, verleidelijke bloemengeur, maar dan meer aangepast aan nu. Daarnaast ruik ik de amandelsfeer die ook Hypnotic Poison zo kenmerkt. Het meest echter nog lijkt Desire op The One uit 2006, maar dan sterker. De geur houdt gerust 6-8 uur op de huid. Liefhebbers van The One en andere dark florals zullen Desire zeker waarderen.

Roos_voor_kastRoos concludeert:

Een krachtige Dark Floral voor de zelfverzekerde en zelfbewuste vrouw. Voor jonge meisjes een verleidelijke uitgaansgeur, voor een volwassener publiek een ultra-vrouwelijke geur. Very desirable! Desire by Dolce & Gabbana is verkrijgbaar in alle Dolce & Gabbana boetieks en de betere parfumeriezaak.

Lees ook