en gaat ook nog even beauty shoppen

10:08 - 06:04
luistertijd 10:08 - leestijd 06:04

berna1Berna’s vriendin A. vraagt of ze zin heeft in een dagje ‘ beauty’  in Amsterdam. Er moet geshopt worden en gemasseerd. A. wil graag naar zo’n nieuwe Chinese massagesalon, en Berna vindt het ook wel interessant. De dames geen flauw idee van de reputatie van dergelijke salons, dus des te leuker dat ze het aandurven!

” A. heeft om 14.00 uur een afspraak gemaakt bij SOAP, het is nu 11.30 uur, we hebben dus tijd zat. Het wordt De Bijenkorf. Er is kleding, véél kleding én mooie lingerie, schoenen en veel tassen. De parfumafdeling moeten we helaas overslaan want voor we het weten is het al bijna 14.00 uur en het is toch nog een eindje lopen naar SOAP. “Zullen we?” Waarom ook niet… een bike-taxi (zie foto hierboven) brengt ons. Gelukkig, we zijn op tijd!

Stop 1: SOAP Treatment Store Amsterdam

Bij binnenkomst vind je links de manicure afdeling, loop je iets door naar achteren dan zie je de ontvangstbalie met daarachter rechts de pedicure afdeling. Beneden zijn de behandelkamers voor schoonheidsbehandelingen, maar binnenkort komt er een verbouwing, deze komen dan op de eerste verdieping mét airco beneden (dat zal geen overbodige luxe zijn). We moeten even wachten, krijgen iets te drinken aangeboden en worden na minuut of tien mee genomen naar pedicure afdeling. Het kan beginnen.

We gaan zitten op een hoge stenen bank met kussens met de specialiste onder aan je voeten. Wat mij opvalt, is de slechte/verkeerde werkhouding van de meiden; zij kunnen niet recht voor de cliënt zitten en moeten met de benen schuin. Arme ruggen…Hoop dat hier snel verandering in zal komen voor de dames. Aan de kwaliteit die Sharon en Joyce afleveren, merk je niks van de slechte werkhouding. Wij hebben een basic behandeling geboekt, maar je kunt dit uiteraard uitbreiden.

berna2

Op de foto hiernaast zie je dat mijn nagelriemen keurig worden bijgewerkt. Mijn voeten gaan erna in bad met olie, daarna is het tijd om te scrubben, worden mijn nagelriemen verwijderd, m’n nagels gevijld en krijg ik een korte voetmassage. Wat voelt dat toch heerlijk! Dit alles wordt vakkundig gedaan. Er wordt hygiënisch gewerkt. Voor elke cliënt wordt een steriele set met nagelscharen, vijlen etc. uit plastic gehaald. Keurig. Teennagels lakken kunnen ze hier als de beste. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren van O.P.I.

berna3Foto rechts: de nagels van A. worden mooi in de lak gezet, bij mij zit het na drie weken nog even prachtig als eerste dag.

Tja, en dan moeten we 30 minuten wachten tot opgedroogd is. Na tien minuten vinden we het echter welletjes. De sokken en laarzen (tsja, het was een stuk koeler in het voorjaar!) gaan weer aan en met een lichte trend gaan we op zoek naar iets te eten.

Stop 2: make-uppen in de Douglas

A. wil graag nog naar via Douglas in de Kalverstraat. Vooruit, doen we dat toch eerst. Mooie zaak, wel erg donker, muziek staat vrij hard. Beneden vind je make-up en boven de huidverzorging. Wij komen niet verder dan de begane grond. Ik word in de make-up gezet door Sara (zie foto hieronder) met de mooie producten van Bobbi Brown, leuk om een keer opgemaakt te worden.

berna4

Uiteraard kopen wij het een en ander, waaronder mijn nieuwe maand favoriet van April, er is namelijk een actie van Estée Lauder waarbij je een gevulde toilettas (prachtige oranje lipstick zit erin!) ontvangt bij aanschaf van twee producten. Ik koop o.a. de Estée Lauder Lash Primer Plus, benieuwd of mijn wimpers langer en voller worden wanneer ik mascara erover heen doe. Oh ja, en ook nog een mooie oogschaduw van Nouba. A. is met dit merk in de make-up gezet. Ik vind het mooie make-up die aangenaam geprijsd is.

Het is dan écht tijd om iets te eten, maar ja, toch weer via vele winkeltjes. Zo is de beautydag toch ook een shoppingdag aan het worden… Uiteindelijk bereiken we de Paleisstraat, maken een afspraak bij de Chinese massagesalon om 19.00 uur en gaan nu dan eindelijk een hapje eten bij de buurman; de Argentijn. We hebben 50 minuten, het wordt dus een snelle hap!

Stop 3: Chinese Beauty Massage Centrum

Verwacht hier geen trendy, stijlvol ingerichte massage praktijk; bij binnenkomst zie je aantal zwart leren stoelen waar voetbehandelingen worden gegeven, voor lichaamsmassage loop je door naar achteren. Hier geen verfijnde geuren, geen rustgevende muziek, niets van dit alles. De massagetafels worden door gordijnen van elkaar gescheiden (je hoort alles van je buren), de tafels zijn niet in hoogte verstelbaar(denk ik meteen aan de werkhouding voor de dames). Of het schoon is, kan ik niet beoordelen. Het is te schemerig (later lees ik een review op internet dat klant twee kakkerlakken zag lopen ..oeps!).

Op m’n slip na doe ik mijn kleding uit en ga op de buik liggen. Ik word pittig gemasseerd, elk knoopje in m’n spieren wordt aangepakt en niet zo zachtjes ook. In gebrekkig Engels vraagt mijn masseuse of het gaat. Ja, ja gaat goed, maar sodeju sommige plekken doen echt pijn…

tui na massageEr zijn twee vormen van traditionele Chinese massage, namelijk ‘Tui na’ en ‘Zhi ya.’ Zhi ya is geconcentreerd op acupressuurpunten, terwijl Tui na voornamelijk gericht is op het rekken en kneden van de spieren. Dit is duidelijk een Tui na massage, de spieren worden behoorlijk aangepakt.

Dan loopt de masseur op iemands rug…

Op een gegeven moment neemt masseuse plaats op mijn rug. Alle kracht in handen en lichaam brengt ze nu over op mijn onderrug. Bijna ga ik net zo kreunen als mijn buurman, want naast mij hoor ik veel gepuf en gekreun (lig ik in een massage salon met happy end.. nee toch?). Ik ga maar eens vragen of alles goed gaat met mijn buurman. Een gesmoorde stem antwoord: ”ze loopt  oeieee, nu over mij heen, ahhhhhh,  als je… euhhhhh…. de kans ohhhhhh krijgt moet je dat ook  mmmmm …eens proberen”…pfffffff …Een grote zucht volgt en dan is het stil. Ze zijn klaar en buurman kleedt zich aan en gaat weg, ik adviseer hem nog om heel veel water te drinken, voor afvoer van afvalstoffen.

Weer een voetmassage!

In het schemerdonker het gekreun aanhoren van deze man werkt echter op mijn lachspieren. Ik associeer dit toch met die andere vorm van massage. Of ik hier nu op “lig” te wachten? Inmiddels vraag ik mezelf af wat ik ga doen wanneer de masseuse besluit om over mijn rug te gaan lopen, maar gelukkig is het tijd om op mijn rug te gaan liggen. Gelukkig voor mij geen martelpraktijken. Nu zijn gezicht, armen en de voorkant van mijn benen aan de beurt. Deze worden iets sneller gemasseerd, maar nog steeds met veel kracht. Ik probeer haar duidelijk te maken dat ze voorzichtig moet zijn met mijn linker knie; na een meniscus operatie heb ik hier namelijk last van vochtophoping en kan ik mijn been niet goed strekken. Helaas vergeet ze dat tijdens de massage…godver…dat doet pijn, maar tanden op elkaar en genieten..pffffff…dan pakt masseuse een krukje en neemt plaats achter mijn voeten. Voor de tweede keer deze dag krijgen ze een massage maar dit blijkt uiteindelijk de beste voetmassages die ik ooit heb gehad!

20.40 uur. Time to go home, helemaal doorkneed, maar op wolken lopend, verlaten wij het massage centrum (deze massage van 1,5 uur kost € 55,00). Om 22.00 uur ben ik eindelijk thuis, ga nog even borrelen met manlief en duik vervolgens mijn bed bed in. Ik ben bekaf en val uiteindelijk in een diepe, hele diepe slaap. Heerlijk zo`n dagje weg,

BernaBerna concludeert:

Als oud-sportmasseur vind ik het vreemd dat er zo’n intensieve massage wordt gegeven zonder dat er een anamnese plaats vindt. Er wordt dus niet naar eventuele klachten geïnformeerd, contra-indicatie etc. het niet kunnen communiceren blijft een heikel punt, wanneer je iets aangeeft begrijpen ze het dus niet en het is erg onpersoonlijk. Nu zijn dit soort praktijken er vooral voor de toeristen en passanten, dus ik begrijp wel dat ze niet van elke cliënt alle gegevens noteren. Je bent hier immers op eigen risico, wanneer je gezond lijf hebt, prima, maar wanneer je iets mankeert, zou ik toch voor andere praktijk kiezen. Een voetmassage moet wel kunnen.

Ik hoorde dat er wildgroei is van Chinese Massage Praktijken, dus ik zou van tevoren goed informeren. Je hebt maar één lichaam en daar moet je voorzichtig en bekwaam mee omgaan.

————————————————————————————————-

Wil jij ook de Estée Lauder Lash Primer PLus kopen?

[bestelbutton url=”http://ad.zanox.com/ppc/?25149566C794287226&ulp=/estee-lauder-lash-primer-plus-0508590131-050859013100000?chl=1&fh_secondid=0508590131&fh_lister_pos=5&fh_location=%2f%2fcatalog01%2fnl_NL%2fcategories%3C%7bcatalog01_40%7d%2fbrand%3E%7best_e_lauder%7d%2fmake_up_ogen_estee%3E%7bmascara_s%7d&fh_refview=lister&fh_secondid2=050859013100000″]

 

 

Lees ook

Lees ook