De ‘undetectable injectable’ is de nieuwe droom

04:22 - 02:37
luistertijd 04:22 - leestijd 02:37

SOAP Treatment Store heeft het zogenaamde NO TRACE FACE-concept geïntroduceerd. Het staat voor (non)chirurgische ingrepen met behulp van botox- en fillerbehandeling en medische chemische peelings, die geen ‘spoortje’ moeten nalaten. De trend is overgewaaid vanuit de USA en wint ook in Nederland steeds meer terrein.

Vanaf nu vind je in de city spa SOAP Treatment Stores in Amsterdam, Den Haag en Almere instore klinieken voor cosmetische behandelingen onder leiding van cosmetisch arts Marguerite van Randwijck.  Ze vertelt: “Met subtiele en lichte ingrepen, de zogenaamde ‘undetectable injectables’ die wij in Nederland introduceren, kan men al een heel natuurlijk resultaat behalen”.

Klanten kunnen zes dagen per week terecht bij Doctors at Soap om even binnen te lopen voor advies of voor het maken van een afspraak. Botox- en fillerbehandelingen worden ter plekke met plaatselijke (gratis) verdoving uitgevoerd. Daarnaast kun je ook unieke treatment combinaties boeken zoals een uitgebreide facial voor een botoxbehandeling. Of kies juist voor een make-up touch na je behandeling.

Bij Doctors at Soap kun je terecht voor…

1. Drie op maat gemaakte behandelingen als: botox (rimpelvermindering), fillers (frisser gezicht) en medisch chemische peelings (onderhoud en conditie van de huid).
2. Een walk-in consult waar je een gratis foto analyse kunt maken inclusief een persoonlijk behandelplan.

Een botoxbehandeling reserveer je al voor iets minder dan €100 (drie tot vijf maanden effect), een chemische peeling is vanaf €250. Je kunt het filiaal in Amsterdam (Van Baerlestraat), Den Haag en Almere bezoeken van 09.00-21.00 uur (ma-vr) en 10.00-18.00 uur (za).

Nawoord van BeautyJournaal:

BeautyJournaal voegt eraan toe dat het toepassen van Botox en fillers natuurlijk helemaal niet nieuw is. Het bestaat al enkele decennia, ook in Nederland. En de No Trace Face? Het suggereert veel, maar is een woordspel. Als er toch even een bloedvaatje wordt aangeprikt – wat heel veel gebeurt en op zich ook niet erg is – loop je toch echt wel een dag of twee met blauwe plekjes. En een chemische peeling die geen spoortje na laat? Dat kan, maar dan zet die peeling ook niet echt veel zoden aan de dijk. Serieuze huidverbetering verkrijg je voorlopig alleen nog met wat pittiger peelings en die laten wel spoortjes achter de dagen erna: roodheid en vervelling.

Wat verder een steeds grotere vlucht neemt is de zg. reizende injectables arts. Steeds meer artsen gaan zelfstandig werken en kiezen ervoor om op meerdere locaties operationeel te zijn. Dit maakt het niet alleen traditioneel voor schoonheidssalons maar nu ook voor beautywinkels laagdrempeliger om met deze artsen samen te werken.

Op zich hoeft daar niets mis mee te zijn, zo’n all-in-one concept, maar wat BeautyJournaal belangrijk vindt is dat deze artsen absoluut gekwalificeerd zijn: ruim voldoende ervaring hebben met het prik- en peelingwerk, zich laten bijscholen en minstens basis-arts zijn. Persoonlijk adviseren wij om zoveel mogelijk naar artsen te gaan met veel ervaring en die verbonden zijn aan gerenommeerde praktijken/klinieken. Mede ingegeven door de vele emails die wij krijgen van vrouwen die problemen oplopen met geinjecteerde stoffen en door niet al te beste prikmethoden. Hierbij geven wij geen kwaliteitsoordeel over SOAP, omdat wij deze artsen niet persoonlijk kennen. Daarnaast is het belangrijk dat rondreizende artsen hun patientendossiers goed op orde houden en dat deze dossiers niet verspreid over allerlei werkadressen terecht komen waardoor overzicht bij calamiteiten kan gaan ontbreken.

Het is spijtig dat dergelijke informatie (dossier organisatie) nog niet gecommuniceerd wordt in perscommunicatie. Het betreft hier immers geen marketing van cosmetische producten maar van producten die wel degelijk onder de medische wetgeving vallen.

Tot slot: foto’s waarop je lachende dames ziet die een spuit tegen hun huid gedrukt krijgen- aiaiai…..wij zijn ze in de praktijk nog niet tegengekomen, ondanks we toch al aardig wat filmreportages over injectables behandelingen hebben gemaakt:-)

Lees ook:

Lees ook