Prettig en verfrissend

02:57 - 01:46
luistertijd 02:57 - leestijd 01:46

darphin vital skin serum

 

De zon breekt eindelijk voorzichtig door. Het is tijd de winterslaap van ons af te gooien en onze huid een frisse oppepper te geven. Darphin Vitalskin, dynamiserend anti-vermoeidheidsserum lijkt precies wat ik nodig heb.

De claim

Wat zit erin?

Het gebruik

Vitalskin is een transparante luchtige gel met een bijna waterachtige formule. Een tot twee pompjes zijn voldoende voor gezicht en hals. Je moet het serum snel verdelen want het trekt goed en snel in. Het serum geeft geen plakkerig gevoel, wat je soms bij gel-formules wel hebt. Het heeft een frisse geur. Volgens de bijsluiter roos en jasmijn met een vleugje mandarijn. Mijn huid voelt direct glad en opgefrist aan.

Het serum zit in een matglazen pompflacon. Meestal verwachten we vitamine C in een donkere fles, maar omdat dit serum een van de meest stabiele vormen van vitamine C bevat, ga ik ervan uit dat de verpakking goed is.

Het resultaat

Het serum geeft een heerlijk huidgevoel. Het is niet vet. Ik heb het eerst getest tijdens deze ontzettend koude winter, daar was het serum niet geschikt voor. Mijn huid had iets voedenders nodig, iets wat meer op de huid blijft liggen en deze beschermt. Dit is echt een serum voor het voorjaar en de zomer. Als je huid vocht maar geen vet nodig heeft. Dan is dit een heerlijk verfrissend en luchtig serum.

Maar dan de claims, is mijn huid 8 uur lang gevitaliseerd? Wordt de energie van mijn huid ondersteund? Dit zijn voor mij onduidelijke claims. Ik kan alleen beoordelen hoe het serum aanvoelt. En dat is prettig, verfrissend. In die zin geeft het mijn huid een frisse oppepper.

Tip

Tot slot een tip die ik ooit eens kreeg bij de Dior stand in de Bijenkorf. Ik heb het serum gemengd met mijn foundation. Dit geeft een perfecte finish. De dekking wordt uiteraard iets minder, maar de houdbaarheid is geweldig. Het resultaat is een heel natuurlijke egale huid.

Lees ook