Een veelbelovende schoonheidselixer...

04:32 - 02:43
luistertijd 04:32 - leestijd 02:43

maxim

Neal’s Yeard Remedies Beauty Sleep Concentrate

Wat een opvallende naam. Het doet me denken aan een magisch middeltje uit het Sprookjesland. Zou dat het veelbelovende schoonheidselixer zijn? Het is wel speciaal geformuleerd om de huidregeneratie ’s nachts te ondersteunen en het ontstaan van de eerste verouderingstekens – zoals de fijne lijntjes en rimpeltjes – tegen te gaan. Daarnaast zegt dit product de huidhydratatie met 98% te verhogen en dit ongeveer 12 uur volhoudt. En ook een verfrissende werking wordt me beloofd. Dat betekent dus als als ik ’s ochtends wakker wordt, mijn huid verfrist en goed gehydrateerd aanvoelt. En dat wilde ik natuurlijk zelf aan den lijve ondervinden.

100% natuurlijk

Beauty Sleep Concentrate is een product van Neal’s Yard Remedies wat zich vanaf 1981 bezighoudt met de holistische benadering van huidverzorging. Het merk gebruikt uitsluitend plantaardige ingrediënten die veilig en effectief zijn, makkelijk afbreekbaar en op een ethische manier gewonnen. Natuurlijk en duurzaam, dus.

Als ik op de INCI lijst kijk, dan zie ik inderdaad dat dit product grotendeels (volgens de producent tot 90%) uit de natuurlijke ingrediënten bestaat. De basis van de crème is gevormd uit Sojaolie, Druivenolie, Cacaoboter, Castorolie en Zonnebloemolie samen met een potvisolie vervanger (cetyl alcohol). De heilzame werking van de oliën wordt ondersteund door de etherische oliën (Sinaasappelolie, Ylang-Ylang, Benzoëhars, Cipresolie, Patchouli en Salieolie), verzachtende aloë-extract en een aantal plantenextracten.

Neal’s Yard remedies beperkt zich niet alleen tot de natuurlijke ingrediënten, maar maakt ook gebruik van de veelbelovende stoffen uit de cosmetische laboratoria. Zo vind ik in deze crème een krachtige vochtbinder op basis van hyaluronzuur en een palmitoyl tripeptide-5, wat op basis van cel-communicatie de productie van collageen stimuleert. Daarnaast worden er ook zogenaamde ‘dormines’ gebruikt, stofjes uit een narcisbol, die ervoor zorgen, dat de bal in een ‘slaapstand’ de winter kan overleven. Deze stofjes zouden helpen om onze huid langer jong te houden.

Pas op met een gevoelige huid!

Met de keuze van de etherische oliën ben ik eerlijk gezegd minder blij mee. Het zijn allemaal prachtige oliën om tot rust te komen alvorens naar bed te gaan, maar wel voor in de aromalamp. Sinaasappelolie, Ylang-ylang olie, benzoëhars bevatten ook teveel irriterende stoffen waarop de huid kan reageren. De meningen daarover zijn verdeeld, maar wetenschappelijke onderzoeken wijzen wel op de potentiële irriterende stofjes in deze oliën. Dus wees voorzichtig bij de gevoelige huid en bij allergieën. Ik voelde wel een lichte prikkeling tijdens de eerste week van gebruik van dit product maar daarna was het over.

INCI lijst: Aqua (Water), Glycine soja (Soya) oil*, Glycerin, Cetyl alcohol,Cetearyl olivate, Cetearyl glucoside,Vitis vinifera (Grape) seed oil*, Theobroma cacao (Cocoa) seed butter*, Ricinus communis (Castor) seed oil*, Narcissus tazetta (Chinese sacred lily) bulb extract, Aloe barbadensis (Aloe vera) leaf juice powder*, Palmitoyl tripeptide-5, Sodium hyaluronate, Cananga odorata (Ylang ylang) flower oil*, Citrus sinensis (Orange) peel oil expressed*, Pogostemon cablin (Patchouli) leaf oil*, Styrax tonkinensis (Benzoin) resin extract*, Alcohol denat.*, Cupressus sempervirens (Cypress) leaf oil*, Salvia sclarea (Clary sage) flower oil*, Sorbitan olivate, Sodium levulinate, Levulinic acid, Tocopherol, Helianthus annuus (Sunflower) seed oil, Xanthan gum, Potassium sorbate, Benzyl alcohol, Benzyl benzoate, Benzyl salicylate, Citral, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Isoeugenol, Limonene, Linalool.

MaximMaxim concludeert:

‘The concentrate’ is verpakt in een pompflacon uit een blauw glas met een lichtpaarse etiquette. Qua uiterlijk heeft het iets weg van L’Occitane. Het product zelf is een zeer lichte crème met een textuur van een stevige lotion. Ik gebruik ongeveer drie tot vier pompjes per keer.

Het smeert heel makkelijk op de huid en trekt snel in. Het voelt iets verkoelend aan, waarschijnlijk door de hoge gehalte aan water. De huid voelt erg prettig en verzorgd aan. Door de etherische oliën heeft deze crème een kruidige geur met sinaasappel, ylang-ylang en patchouli accenten.

In zijn totaliteit maakt het een betrouwbare indruk van een ‘natuurlijk’ product. ’s Ochtends blijft mijn huid zacht aanvoelen en verzorgd en gehydrateerd eruit zien. Mijn gezicht ziet er inderdaad verfrist uit. Ik moet zeggen, dat ik op een aangename wijze verrast ben met dit product.

Lees ook