"Hier heb ik jarenlang op gewacht..."

09:21 - 05:36
luistertijd 09:21 - leestijd 05:36

Kérastase onderzocht een paradox die typisch is voor lang haar – want verzwaarde aanzet en gevoelige haarlengten – en ontwikkelde Cristalliste. In deze lijn speciaal voor lang haar is gebruik gemaakt van het zogenoemde Lumière Liquid-complex (of Liquid Light complex). Dit complex transformeert het haar tot een luchtig geheel met een gladde, glanzende, vederlichte touch. De claim: het haar glanst met een vernieuwde, diepe en intense gloed.

De lijn is er voor dik haar en voor fijn haar en bestaat uit vijf producten:

DE TEST!

Yvonne was de enige uit de groep die de lijn voor fijn haar testte. Dit zegt ze erover:

“Ik vind de shampoo geweldig. Hij is zuinig in gebruik en maakt het haar heerlijk zacht. De conditioner maakt mijn haar zacht zonder het te verzwaren, hoewel hij aanvankelijk minder romig aanvoelt dan andere conditioners. De geur is heerlijk en de flipdop is zeer handig. Ik breng het alleen aan de onderkant van mijn haar aan, net zoals de Cristal Sculpt. Hierin zitten wel siliconen, maar wat voelt mijn haar heerlijk zacht en toch luchtig aan. Ik kan het ook nog iets touperen bij de aanzet. Mijn sluike haar heeft ineens volume! Wanneer ik de Lumiére Liquide na de Cristal Sculpt op mijn handdoek droge haar aanbreng, merk ik dat door het föhnen mijn haar nog meer glans krijgt dan wanneer ik dit droog aanbreng (niet teveel gebruiken is mijn advies). En tot slot het masker, dat ik voor heel mijn haar gebruik: mijn haar verzwaart niet, de zachtheid en luchtigheid is heerlijk. De glans is geweldig, helemaal in combinatie met Cristal Sculpt en de Lumière Liquide. Het zit in een pot en kan gemakkelijk van je hand afglijden. Opletten dus.

Conclusie: Ik ben heel erg tevreden over Kérastase Cristalliste. Eigenlijk wil ik geen andere haarverzorgingsmiddelen meer gebruiken. Of je nu lang, steil of fijn haar hebt, dit werkt gewoon. Je haar zit goed en heeft een prachtige glans. En het geeft ook nog eens meer volume. Dat is mooi meegenomen.”  

Marte, Rona, Jessica en Sabine (v.l.n.r.) hebben de lijn voor dik lang haar getest. Judy had hem ook getest maar zij kreeg allergische verschijnselen en moest helaas stoppen met de test.

Wat zeggen de dames over de shampoo?

Marte prijst niet alleen het feit dat haar haardos er voller maar ook luchtiger uitziet, zelfs haar hoofdhuid lijkt veel schoner en frisser te blijven. Rona is blij dat de shampoo bij haar niet zo sterk schuimt als wel beloofd wordt. Het medicinale geurtje? Dat ruikt via haar neus juist naar frisse appels en dat vindt ze juist fijn. Rona vindt de shampoo precies goed voor haar meterslange haren. Ook op Jessica’s Indische haar gaat de shampoo niet zo schuimen: “Het haar voelt lekker schoon aan en heel zacht. En inderdaad luchtiger dan met andere shampoos. En nu glanst het al!” Sabine ruikt rozen en zoete appeltjes, vindt de textuur zalig zacht op het haar aanvoelen en de shampoo vind ze zuinig in gebruik. “Echte verwennerij,” aldus Sabine.

En wat vinden ze van de conditioner?

Marte kan nogal huiverig zijn voor conditioners omdat ze meestal binnen een dag alweer kampt met ‘zwaar’ haar. Laat dit nu helemaal niet het geval zijn met de conditioner van Cristalliste. Inmasseren en uitspoelen. Ja het staat er echt en daar wordt Rona heel blij van: “Ik heb namelijk een hekel aan wachten.” Als ze de volgende dag in de spiegel kijkt, valt haar haar nog steeds mooi, zonder verzwaring. Ze neemt verder minder klitten waar en haar haardos pluist ook minder dan normaal. Jessica moet de conditioner twee keer inbrengen, voordat het haar goed ontward is, maar ze ziet de conditie van de haarpunten zienderogen vooruit gaan. Sabine heeft van de conditioner ook meer nodig dan van de shampoo. Ze vindt het makkelijk uitspoelen en ze voelt nadien een laagje over de haren. Het haar is tevens makkelijk doorkambaar.

En hoe bevalt de Lumière Liquide – Luminous Perfecting Essence?

Voor Marte is de substantie even wennen; alsof er iets verdampt in haar hand en alleen de  broodnodige stoffen overblijven om af te geven aan het haar (bepaalde siliconen doen dit inderdaad). Ze begint zuinig met twee pompjes want ze is bang voor vettig haar. Echter kan ze er makkelijk drie gebruiken. Het haar is erna makkelijker te stylen. Ze vindt het heerlijk. “Een blijvertje!” roept Rona enthousiast. “Wat een glans, wat een gladheid, wat een soeplesse! En echt a la minute. Dit verslaat alles….” Ook Jessica jubelt: “Ik ben nog niet eerder zo enthousiast geweest over een haarserum en de geur is lekker zoet en blijft aanwezig. De flacon zit nu standaard in mijn tas.” Ook Sabine prijst de niet-vettigheid van het product. Het zou alleen minder vloeibaar mogen zijn als het aan haar lag.”

En zo bevalt de Kérastase Cristal Sculpt:

Voor Marte is dit het enige product waar ze minder mee overweg kan. Doseren is lastiger vanwege de twee componenten waarvan je wel even veel moet krijgen. Ze vreest dat haar haar niet onhandelbaar genoeg is voor een goede impressie. Ook Rona moet even oefenen met het doseringssysteem, maar vindt het product zo zalig dat ze het liefst haar hele lichaam ermee in zou willen smeren. “Al tijdens het föhnen voel ik dat mijn haar meer body krijgt. Als het uiteindelijk droog is, ben ik verrast door het volume, de stevigheid, de glans en de soepel vallende lengtes. Ook bovenop heb ik veel volume, dat had ik niet verwacht.” Jessica prijs de lichte consistentie: “Zelfs mijn handen voelen niet plakkerig nadat ik het heb aangebracht op mijn haar. En mijn haar glanst als nooit te voren, helemaal als ik mijn stijltang heb gebruikt.” Sabine is ook enthousiast: “Mijn haar glanst als een spiegel nadat ik mijn haar geföhnd heb. Een heel fijn product. Het geeft hetzelfde resultaat als de Lumière Liquide Cristal, maar er komt ook meer volume in het haar.”

En hoe bevalt tot slot het Luminous Perfecting Masque?

“Ik gebruik dit masker zeker eenmaal, maar het liefst tweemaal per week,” vertelt Marte. “Ik vind het een zeer goede aanvulling op de shampoo en conditioner.” Zowel Jessica als Rona zijn niet zulke masker-liefhebbers. Ze proberen het uit en constateren dat het hun haar soepel en zacht maakt, maar “dat doet de conditioner ook,” zegt Jessica. Sabine vindt het een aanrader: “Het geeft het haar net die extra boost die je van een masker mag verwachten. Mijn haar is superzacht en gevoed. Alleen heb ik het liever niet in een pot, je laat altijd wat van je vingers vallen.”

Eindconclusie:

Alle vrouwen zijn van mening dat Cristalliste een zeer geslaagde lijn is voor langer haar. Sabine: “De resultaten zijn verbluffend, de lijn is alleen niet goedkoop.” En Marte? De kristallen twinkelen dan wel niet voor haar ogen, maar de Liquid Sculpt en de shampoo gaat ze zeker weer kopen. Jessica: “Mijn haar voelt als herboren.” En Rona verzucht dat ze hier tien jaar, zo niet twintig jaar (!) geleden al kennis mee had mee willen maken. Ze wil nooit meer iets anders dan Cristalliste. “Kérastase belooft ‘nourished and free-flowing hair’ en dat is precies wat ik nu heb!”

Wat BeautyJournaal eerder schreef over Kérastase:

Lees ook