Kérastase Reflection Chroma Sensitive Al jaren kleur ik mijn haar en heb ik de afgelopen twintig jaren vele kleuren gehad van donkerbruin, rood tot alle tinten blond.

04:21 - 02:36
luistertijd 04:21 - leestijd 02:36

Kérastase Reflection Chroma Sensitive

Al jaren kleur ik mijn haar en heb ik de afgelopen twintig jaren vele kleuren gehad van donkerbruin, rood tot alle tinten blond. Ik zou niet eens meer weten wat mijn eigen haarkleur is, wel aardig grijs dat zie ik aan de uitgroei bij mijn slapen.

Kleuren doe ik zelf en als ik wat anders wil dan ga ik een paar keer naar de kapper totdat ik weer zelf kan en durf.

Ik ben altijd wel een fan geweest van Kérastase (shampoo, creme-conditioner en masker) en wissel dat af met Guhl. De kapsalon in mijn ziekenhuis verkoopt Kérastase en dat is wel zo makkelijk. Daardoor is mijn haar in goede conditie en wellicht ook omdat ik mijn haar niet stijl. Ik föhn het een beetje droog en directe hitte op mijn haar is er niet. Mijn haar is superstijl en het enige probleem is dat het enorm statisch is.

Ik test voor BeautyJournaal Kérastase Baume caressing cleansing balm, Chroma Cristal Fluide Shine perfecting mist en Chroma Sensitive Laque fixante

Baume lavant caresse, 200 ml, € 25,-

Nu was ik mijn haar tot gruwel van alle kappers iedere dag. Door het werken in een ziekenhuis en met zieke mensen heb ik het gevoel dat ziekte om me heen hangt. De haarbalsem was even wennen, het schuimt niet en voelt niet als haren wassen. Van een rose kleur verandert het in wit en zwelt een beetje als een mousse. Dit product went snel want het is een shampoo en masker ineen. Het is de bedoeling dat je na het kleuren dit een paar keer achter elkaar gebruikt, dan weer een normale shampoo en dan na een paar dagen gebruik je de balsem weer. Het doel is de kleur te behouden alsof je net van de kapper komt. Kérastase heeft een wonderproduct op de markt gebracht! Ik had net drie weken geleden mijn haar gekleurd en na drie weken kom je een soort kleur-‘dip’. Het gaat al wat vervagen. Door de wasbalsem kon ik mijn verfbeurt ruim twee weken uitstellen. De uitgroei gaat door, daar kan Kérastase niets aan doen, maar wat een gezonde glans had ik. Na de kleuring, met name na het uitspoelen van de verf, voelt mijn haar stug aan. Een masker heft dat weer op maar ook wassen met deze balsem gaat bijzonder goed. Wat wel belangrijk is om je haar na inmasseren van de balsem met een grove kam door te kammen. Zo verdeel je het product beter en is na het afdrogen zo goed als zonder klitten. En wat geeft het een mooie glans, ongelofelijk!

Chroma Cristal Fluide perfecteur, 125 ml € 22,-

Daarna heb ik op handdoek droog haar de Fluide gesprayd, dit is een product wat textuur geeft aan je haar, en schittering. Wat opvallend is dat met dit product mijn haar eindelijk niet meer statisch is! En dan die glans, en dat lekkere haargevoel. Hoe moet ik dat uitleggen? Mijn haar voelt lekker als ik er doorheen woel. Dat doe ik dan ook vaker, bemerk ik.

Chroma Sensitive Laque fixante, 300 ml, € 25,-

De haarspray is luchtig, geen plastic laag die krokant aanvoelt. Het is net alsof er niets op het haar zit. Op de flacon lees ik Fixation Forte, dan verwacht ik ook meer product te voelen op mijn haar. Ik moet toegeven dat ik nog nooit een haarspray heb gebruikt, een beetje gel was voldoende. Fixatie van een kapsel heb ik niet nodig met dat peenhaar van mij. Mijn oude gel gebruik ik niet meer, want deze fixatie voelt net zo luchtig en lekker aan. Het wordt ook ultrafijn over je haar verneveld. Er zit ook een uv-filter in en ceramide dat de haarvezels beschermt.

De geuren van deze drie producten zijn subtiel en lekker. Mijn haar is prachtig verzorgd, heeft een glans waar ik geen woorden voor heb èn het niet meer statisch. Kérastase? TOP!

 

Lees ook