Kérastase Fusio-Dose is een speciale behandeling die je in de salon laat uitvoeren.

04:21 - 02:36
luistertijd 04:21 - leestijd 02:36

Kérastase Fusio-Dose is een speciale behandeling die je in de salon laat uitvoeren. L’Oréal claimt dat dit het eerste systeem is met intens geconcentreerde ingrediënten, dat samengesteld wordt door de kapper. Kérastase Fusio-Dose bestaat namelijk uit twee delen: een concentré en een booster. Je kiest het concentré zelf, en de kapper adviseert over de booster. Ook wordt het haar met een speciaal apparaat gefotografeerd, om de conditie te bepalen.

Advies en foto

Er is een keuze uit vier concentrés en vier boosters. Ieder concentré vormt een oplossing voor een veel voorkomend haarprobleem (droog haar, gekleurd haar, verzwakt haar en dunner wordend haar). Gecombineerd met de boosters (die de secondaire behoefte van het haar aanpakt) krijg je een behandeling die special op jouw behoeften aansluit. Je kunt namelijk een concentré en booster kiezen die niet uit de zelfde serie komen. Hierdoor biedt Kérastase Fusio-Dose 16 op maat gemaakte combinaties.

Concentrés en boosters

Voor droog haar is er de concentré Oléo-Fusion, met jojoba- en avocado oliën. De voedende bestanddelen worden gelijk opgenomen in de haarvezel. De booster heet Ionium, die beschermt tegen uitdroging en externe agressoren. Concentré Pixelist is de concentré voor gekleurd haar. Een microscopisch web wordt om het haar geweven en zorgt voor optimale weerspiegeling van de kleur. De booster heet Polyphènols. Een anti-oxidant stof die het haar beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf (zoals UV-straling). Voor verzwakt haar is er de concentré Vita-Ciment. Een herstellende behandeling die het intercellulaire cement van het haar moet versterken. De bijbehorende booster heet Ceramide. Hij moet het intercellulaire cement tussen de haarschubben opvullen. Voor dunner wordend heet de concentré Substantif, voor meer haardichtheid. De booster Omega en heeft haarversterkende eigenschappen. Eigenlijk zoals alle concetrés en booster claimen te doen.

Mijn eigen behandeling

Ik kreeg zelf ook een behandeling, wat ik een heerlijke ervaring vond. Ik vertelde de kapper dat mijn haar droog aanvoelt. Mijn haar was rijp voor de concentré Oléo-Fusion. Om goed advies te kunnen geven over de booster, werd mijn haar door een speciaal apparaat gefotografeerd. Op het kleine schermpje is te zien dat mijn haren licht doorschijnend zijn, dat betekent dat mijn haar licht beschadigd en zwak is. Daarom werd de ceramide booster aangeraden.


Na het heerlijk wasbeurt met de Kérastase Bain de Force shampoo uit de Résistance lijn, en een hoofdmassage, werd mijn Kérastase Fusio-Dose behandeling voorbereid. Het dopje werd van het concentré afgedraaid en de booster werd erop gedraaid. Het moment dat deze er helemaal opzat, viel de inhoud van de booster in het concentré flesje. Dit was een apart gezicht omdat je nu letterlijk twee substanties zag. Na zorgvuldig schudden werd er een spraydop op het flesje gedraaid en werd de inhoud in mijn haar gespoten.

Tijd om te relaxen! Na 5 minuten werd mijn haar uitgespoeld. Vervolgens mocht ik weer plaats nemen in de kappers stoel. Iedereen die in de studio bij L’Oreal aanwezig was, stond nieuwsgierig te kijken naar het resultaat, en dat mocht er zijn. Gezond! Het voelde licht aan, was pluisvrij en glad. Mijn krullen vielen mooi en mijn haar was zeer levendig. Natuurlijk werd mijn haar droog geföhnd en in model gebracht. Hiervoor werd er gebruik gemaakt van het beschermingsproduct Kérastase Cement Thermique. Na het föhnen werd het Kérastase Fibre Achitecte serum aangebracht. Om gespleten punten en beschadigde uiteinden te herstellen. Ik ben zeer tevreden met het uiteindelijke resultaat!

Een paar dagen later……

Mijn haar glanst, is nog steeds glad en heeft minder pluis. Zelfs het kammen van mijn haar gaat makkelijker. Ik gebruik nu ook de producten uit de Résistance lijn om mijn haar in deze conditie te houden. De producten zijn: Bain de Force Shampoo, Ciment Anti-Usure conditioner en de Fibre Architecte. De producten zijn speciaal voor lang haar dat extra verzorging nodig heeft.

Lees ook