Dit rejuvenating masque voor rijpe hoofdhuid en haar is een masker voor vrouwen “die te maken hebben met het uit balans raken van het hormonale evenwicht”.

03:17 - 01:58
luistertijd 03:17 - leestijd 01:58

Kerastase Masque SubstantifDit rejuvenating masque voor rijpe hoofdhuid en haar is een masker voor vrouwen “die te maken hebben met het uit balans raken van het hormonale evenwicht”. Het Masque Substantif Age Premium belooft een gevoede hoofdhuid, die is gekalmeerd en ontspannen, vitaal en in balans. ‘Het haar is gevoed, heeft volume en is soepel. Het haar is beschermd tegen externe invloeden.’ Het programma bestaat uit shampoo, masker en haarlak. Ik heb het masker getest en ben daarnaast mijn eigen shampoo en styling producten blijven gebruiken.

Dit masker lijkt het ideale haarmasker voor mij. Ik ben 48 en verf mijn haar al jaren om de grijze haren te bedekken. Grijs haar heeft een ander structuur dan gewoon haar, het is stugger, voelt droger en lijkt pluiziger. Gekleurd haar heeft meer glans en lijkt soepeler te vallen.

Ik ben nogal voorzichtig met mijn haar. Een paar jaar geleden had ik het bijna verpest door veelvuldig gebruik van te agressieve haarkleuringen. Na een vakantie met veel zon voelde mijn haar als stro. Vanaf dat moment heb ik het alleen nog maar door de kapper laten verven en zoek ik mijn haarproducten met zorg uit. Waarom zou ik wel geld besteden aan een dure gezichtscrème en mijn haren geen aandacht geven?

Van een goede conditioner verwacht ik dat hij mijn haar voedt en laat glanzen. Mijn haar moet soepel blijven vallen, makkelijk te stylen zijn en niet na een dag al vet aanvoelen. Masque Substantif is een luchtige, crèmige substantie. Het is geen stevige, dikke crème. Je brengt 1 à 2 nootjes aan op handdoekdroog haar, waarbij je ook de hoofdhuid masseert. 5 Minuten in laten trekken en uitspoelen. Ik moest de Engelse gebruiksaanwijzing erbij halen om erachter ten komen dat hazelnootjes bedoeld werden. Je zult maar denken dat walnoten bedoeld zijn en de pot is na een paar keer leeg (…). Met mijn schouderlang haar heb ik iets meer gebruikt dan 2 hazelnootjes.

‘Mijn haar is glanzend, stevig, laat zich makkelijk stylen en ik hoef het na drie dagen pas te wassen.’

Gerti 

Gerti Mijn haar is glanzend, stevig, laat zich makkelijk stylen en ik hoef het na drie dagen pas te wassen. De kleur is na drie wasbeurten niet achteruit gegaan. Ik was een beetje huiverig dat mijn haar snel vet zou worden omdat je het masker ook op je hoofdhuid masseert, maar dat is niet het geval.

Ik kan niet beoordelen of het masker mijn haar echt beschermt tegen externe invloeden. Zo’n test zou ik zomers moeten doen om te kijken of het masker mijn haar beschermt tegen zon en zeewater.

Het Masque Substantif is een prima product. Over het resultaat ben ik erg te spreken, maar als conditioner voor dagelijks gebruik vind ik het onhandig: een pot gebruik je niet makkelijk onder de douche en elke ochtend het masker 5 minuten in laten trekken vraagt ook wat veel tijd. Gebruikt als kuur één keer per week, of na elke haarwassing gedurende enkele weken, vind ik dat bezwaar overkomelijk.

 

Lees ook