Hoe schoon en zacht wordt haar gezicht?

03:19 - 01:59
luistertijd 03:19 - leestijd 01:59

hannah clear cleansing oilDit product is een unieke manier van gezichtsreiniging op basis van een zuivere, natuurlijke, zogeheten ‘hydrofiele’ olie: olie die met water vermengbaar is zonder te schuimen. Dit zorgt ervoor, aldus hannah, dat de huid diepgaand wordt gereinigd op een zeer milde en effectieve wijze. De reinigingsolie bevat als belangrijkste basis een hoog percentage zuiver plantaardige sojaolie met reinigende eigenschappen.

De formule bevat tevens diverse anti-oxidanten, waaronder vitamine E afkomstig uit zonnebloemolie, die ervoor zorgen dat het huidoppervlak tijdens het reinigen goed beschermd is tegen vrije radicalen. Het toegevoegde (niet nader benoemde) ingrediënt ‘Dermofeel’ zou voor een hoge mate van verdraagzaamheid door de huid zorgen, waardoor zelfs de meest gevoelige (oog)huid effectief gereinigd kan worden.

Het resultaat? “Een intens frisse, schone en heldere huid en een ecologisch verantwoord begin van huidverbetering!” aldus hannah.

Voor de Clear productlijn gebruikt hannah uitsluitend ecologisch verantwoorde en biologisch afbreekbare ofwel recyclebare materialen. Ondanks de eenvoud van de grijs met groen karton verpakking en de simpele, mat glazen pompflacon, vind ik de reinigingsolie een mooie, luxe uitstraling hebben. Er zit overigens geen bijsluiter in de verpakking. Wie dit product koopt bij een hannah schoonheidsspecialiste krijgt er een speciale gebruiksleaflet bij. Ook op internet via www.huidcoach.nl is informatie te vinden.

De reinigingsolie is helder, lichtgeel van kleur en heeft een prettige (niet te dikke maar ook niet te dunne) consistentie en vloeibaarheid. Het product is gemakkelijk over de huid te verdelen. De geur is licht ‘olieachtig’. Ik ruik geen parfum. De olie is zuinig in gebruik. Een flacon is denk ik voldoende voor 6 maanden gebruik.

Hoe te gebruiken? Je brengt via 1 of 2 pompdrukjes de reinigingsolie met je vingers aan op je droge gezichtshuid. Vervolgens maak je je handen nat en vermeng je het water met de reinigingsolie. De olie ontwikkelt zich dan tot een dunne, witte substantie. Masseer deze substantie licht in en verwijder het dan simpel met wat water. Zelf verwijderde ik de reinigingsolie meestal met een warm kompres (een vochtig gemaakt handendoekje 30 sec. in de magnetron).

‘De Clear reinigingsolie blijkt uitermate geschikt voor mijn vochtarme en gevoelige huid, maar helaas gaat het afhalen van mascara niet zo makkelijk.’

Dorine concludeert:
Mijn ervaring? Na gebruik voelt mijn gezichtshuid heerlijk schoon, zacht en soepel. De Clear reinigingsolie blijkt uitermate geschikt voor mijn vochtarme en gevoelige huid en ik ervaar na het reinigen noch een trekkerig of droog gevoel, noch een achtergebleven vettig restlaagje. Bovendien vind ik het heerlijk en ontspannen om mijn gezicht op deze wijze te reinigen en ben ik zeer tevreden over het resultaat. De hydrofiele olie (na vermenging met lauw water) lijkt zowel de in vet oplosbare vuildeeltjes als de in water oplosbaar vuildeeltjes van mijn gezicht effectief en prettig te verwijderen. Op deze gezonde en verantwoorde manier mooi ouder worden wil ik zeer zeker!

Nog een laatste kritische kanttekening: ik vind de olie niet prettig voor het schoonmaken van mijn ogen. Het verwijderen van mijn mascara is lastig, tijdrovend en oogirriterend (en niet voor herhaling vatbaar).’

Lees ook