5 haartinten lichter zonder ammoniak

03:00 - 01:48
luistertijd 03:00 - leestijd 01:48

Voor BeautyJournaal volgde ik live de Inoa Ultrablonde webcast van L’Oréal Professionnel, die onlangs gehouden werd in Parijs. Journalist Asha Samputh interviewde marketingdirecteur  Aurélien Guibret, internationaal directeur Research & Innovation Delphine Allard en internationaal directeur Cécile Piel Benson. Hoewel ik een brunette ben, ben ik helemaal enthousiast geworden over de kleurtechnologie van Inoa Ultra Blonde. Lees maar waarom…

Nu tot 5 tinten lichter zónder ammoniak!

Je kent het vast wel. Je laat je haar kleuren bij de kapper. Haarverf ruikt in de meeste gevallen onaangenaam en de chemische stoffen geven vaak een irriterende en pijnlijke reactie aan je hoofdhuid. De kans bestaat dat het dus flink gaat branden. L’Oréal ontwikkelde hier al eerder wat voor namelijk Inoa Blond, een kleuringtechnologie vrij van ammoniak en vrij van geur.  

Ook voor brunettes

Inoa Ultra blond gaat nu nog een stapje verder. De nieuwe technologie wordt zelfs revolutionair genoemd, omdat het elke haarkleur tot 5 tinten kan laten oplichten. Zelfs voor de brunettes onder ons schijnt het nu ook mogelijk te zijn. De nieuwe ODS² (Oil delivery system) techniek waar Inoa Ultra blond gebruik van maakt, zou ervoor moeten zorgen dat de kleur beter door het haar wordt opgenomen. Natuurlijke lipiden en essentiële aminozuren blijven behouden. “Het is dus nu voor het eerst mogelijk om vijf kleuren lichter als je huidige haarkleur te gaan zonder ammoniak”, aldus Delphine Allard.

Inoa Ultra blond is getest op vrouwen met verschillende haarkleuren en haartypes, omdat L’Oréal Professionnel er zeker van wilde zijn dat deze nieuwe haarverf  ook daadwerkelijk het haar kleurt van elke vrouw. Na goedkeuring van de eerste test werd er internationaal getest in verschillende landen door kappers van L’Oréal professionnel salons. Volgens Cécile Piel Benson was dit een zeer belangrijk onderdeel. “Het zijn onze cliënten, zij houden geen marketingpraatjes, maar moeten met volle vertrouwen kunnen werken met Inoa Ultra Blond.”

Inspelen op trends

Volgens Aurélien Guibret kunnen haarexperts en consumenten veel kanten op met Inoa Ultra Blond.  “We zien nog steeds dat de ombré look het goed doet, zo is ook bronde weer een trend geworden. ‘Bronde’ werd in 2007 populair door supermodel Gisele Bundchen. “Een combinatie van blond en donker haar,” aldus Aurélien. Volgens Cécile Piel Benson kan er een natuurlijk resultaat worden behaalt. Perfect voor brunettes die toch hun haar willen blonderen. Inoa Ultra Blond heeft een assortiment met 7 verschillende kleuren, voor een totale blonde coup of voor ombrés of highlights.

Deze haarkleuring wordt door de kapper uitgevoerd.

Lees ook:

Lees ook