Het kan werken....

03:54 - 02:20
luistertijd 03:54 - leestijd 02:20

De Kliniek voor Esthetische Geneeskunde komt met een, naar het zelf zegt effectieve behandeling tegen striae. Of je nu dik of slank, jong of oud bent: iedereen kan om bepaalde redenen last hebben van rode of witte ontsierende strepen op het lichaam. Striae wordt ook wel ‘striemen’ of ‘zwangerschapsstrepen’ genoemd, maar hoeft dus niet altijd voor te komen bij zwangere vrouwen. Hoe ouder je bent, hoe minder kans op je striae je hebt omdat je huid al slapper is en dus makkelijker meerekt. Striae is namelijk een scheuring van onderhuids bindweefsel. Hoe jonger je bent, hoe strakker dit weefsel is, hoe makkelijker het scheurt.

Het behandelingsprotocol bestaat uit drie mogelijkheden:

  1. Fractionele laser
  2. Diepinfrarood
  3. ZO Medical van Obagi

1. Fractionele laser

Bij deze behandeling werkt de kliniek met de Palomar Icon fractional laser. Het bevat het enige door de Amerikaanse FDA goedgekeurde laser-handstuk (Lux 1540) voor de behandeling van striae, aldus de persinformatie. Wat dus wil zeggen dat het veilig bevonden is. Drie tot zeven sessies, met tussenpozen van vier weken, zijn nodig om resultaat te zien, zo wordt beloofd. Eigen (internationale) klinische studies laten bij 100% van de behandelde patiënten een verbetering tussen de 50% en en 75% zien.

2. Diepinfrarood

Door diepinfrarood toe te voegen worden ook de diepere huidlagen bereikt. De aanmaak van collageen wordt zodoende wat gestimuleerd. Deze methode laat ook vooral roodheid van striae wat afnemen.

3. ZO Medical van Obagi

De ZO Medical lijn van Dr. Zein Obagi wordt ingezet vanwege de concentratie retinol in de producten. Retinol stimuleert de celvernieuwing en kan het huidoppervlak er gladder uit laten zien en weer wat steviger maken. Monique testte al eens de Retinol lijn.

Prijzen

De prijzen voor de behandelingen verschillen; het ligt er namelijk aan hoe diep de striae in het huidoppervlak zit. Ook spelen leeftijd en huidskleur een belangrijke rol. Toch vroegen we lasertherapeut Stephan Marks naar een gemiddeld prijs. Voor striae op de buik rond de navel kost een behandeling €560,-, voor striae op de borsten betaal je rond de €915,-. Een intake kost €70,- maar wordt in mindering gebracht op de kosten van een eventuele behandeling. Je hebt minimaal drie laserbehandelingen nodig, bij extremere gevallen zijn vijf aan te raden.

Vraag garantie

Gezien de pittige investering die je moet doen en de hoge claims die gecommuniceerd worden, adviseren wij je een garantie op schrift te vragen voor een realistisch resultaat. Let er ook goed op dat er een verschil is tussen vers striae dat nog rood van kleur is, wat makkelijker minder zichtbaar te maken is, en het wittere, parelmoerkleurige striae dat ‘oud’ is en echt hardnekkig is om te verwijderen.

Reviews

Lees hier nog wat reacties en vragen over dit apparaat en striae op de Amerikaanse site voor vragen over plastische chirurgie RealSelf. Hier zijn reviews te vinden, maar die gaan met name over het gebruik van de laser voor acne en rimpels.

Bekijk hier ook nog een filmpje van blogger Maaike Dorsteen over haar eerste striae behandeling. Helaas wordt hier niet duidelijk hoe ernstig haar striae was (Maaike is 34, we nemen aan dat haar striae nog niet erg oud en dus niet parelmoerachtig is) en welk resultaat zij uiteindelijk mag verwachten. Het was haar eerste behandeling, we begrijpen dat er meer zullen volgen.

Lees ook:

 

Lees ook