Beste Lieze, Als er één cosmetisch probleem is dat echt moeilijk is aan te pakken dan is het wel striae. Striae zijn eigenlijk littekens, scheuren in het bindweefsel zou je kunnen zeggen. Als de striae nog jong is dan is het nog wat roodachtig. In die fase kan er met behulp van softlaser en crèmes veel […]

01:28 - 00:52
luistertijd 01:28 - leestijd 00:52

striae

 Beste Lieze,

Als er één cosmetisch probleem is dat echt moeilijk is aan te pakken dan is het wel striae. Striae zijn eigenlijk littekens, scheuren in het bindweefsel zou je kunnen zeggen. Als de striae nog jong is dan is het nog wat roodachtig. In die fase kan er met behulp van softlaser en crèmes veel aan het herstel van de huid gedaan worden. Als de striae eenmaal wit ( parelmoer zeggen ze dan zo mooi) is dan moet je er vanuit gaan dat het nooit 100% weggaat.

Wel kun je het huidbeeld verbeteren en de strepen minder zichtbaar maken door o.a.stevig  te peelen ( bodyscrub) of te laten behandelen met laser. Ondanks dat de striae niet helemaal verdwijnt geeft dit  wel zichtbare verbetering. Cremes kunnen ondersteunend werk doen daarbij. Vooral cremes met regestril® werken dan goed. Deze werkstof is ontwikkeld voor de behandeling van striae maar wordt ook veel toegepast in anti-aging crèmes. Daarom adviseer ik ook wel  L.I.F.T creme te gebruiken op striae omdat die veel regestril bevat.

Hartelijke groet,

Mardge Pascaud

 Heb jij ook een vraag aan Mardge? Stel hem via info@beautyjournaal.nl o.v.v. Mardge

Lees ook