Wat een gladde huid!

04:41 - 02:48
luistertijd 04:41 - leestijd 02:48

Gerti test eMatrix van Nubo Tijdens de Nubo workshop van BeautyJournaal kreeg ik onverwachts een behandeling met de eMatrix aangeboden. In mijn review over de NuBo VIP treatment had ik gezegd dat deze te vergelijken was met een klassieke facial. Dat liet het NuBo team niet op zich zitten en voor ik het wist lag ik op de bank in afwachting van de eMatrix laser behandeling. Want natuurlijk bieden de huidinstituten van Cosmétique Totale ook huidverbeterende behandelingen aan.

Wat is eMatrix

De naam eMatrix klinkt futuristisch. Ik zie beelden voor me van Keanu Reaves in een strak leren pak die tegen muren en plafonds klimt. De eMatrix is bijna nét zo futuristisch. Het betreft een laser gebaseerd op gefractioneerde radiogolven. In de bovenste huidlaag worden minuscule gaatjes gemaakt waardoor de schade minimaal is, terwijl de schade die bewust en doelgericht wordt aangericht in de onderste huidlaag juist zo groot mogelijk is. Door de beschadiging in de onderste huidlaag wordt de huid gestimuleerd nieuwe cellen aan te maken waardoor de collageenaanmaak een boost krijgt.

Bij de normale fractionele laser is de beschadiging van de bovenste huidlaag groter en de schade in de onderste huidlaag juist minder. Zie hieronder links een voorbeeld van een behandeling met een traditionele fractionele laser, rechts zie je het resultaat met eMatrix:

ematrix_vergelijk

Wat kun je ermee?

Vermindering van acne littekens, verstevigen van de huid en vermindering van rimpels. De verschillen tussen de voor – en na-foto’s die ik te zien kreeg, waren vooral voor de huid met acne-littekens spectaculair.

De behandeling

Mijn huid wordt eerst gereinigd met pure alcohol. Dat is nodig omdat de eMatrix niet goed pakt op een vette huid. Centimeter voor centimeter wordt vervolgens mijn gezicht systematisch ‘beschoten’ met de laser. De behandeling is niet geheel pijnloos. Ik ervaar het als het licht branden van de huid. Het is te doen, maar ik was blij toen de behandeling voorbij was. Het resultaat was een vuurrood brandend hoofd. Ik rook zelfs naar verbrande huid! Die geur, zeg maar gerust ‘stank’, bleef de hele dag hangen. Gelukkig rook mijn omgeving het niet.

ematrix_pistoolOeps, waar was ik aan begonnen! Maar ja, als je kritisch bent, moet je niet terugkrabbelen als je een exclusieve behandeling aangeboden krijgt en moet je een beetje pijn maar voor lief nemen. Ondanks de roodheid heb ik me gewoon op straat vertoond. Een vriend zei wel: “Wat heb jij gedaan, je glimt en ziet rood. Dat kan niet goed zijn”. Maar daar trok ik me niks van aan. Het was immers voor een goed doel.

De tweede dag was mijn gezicht nog steeds rood, maar brandde niet meer. Met een beetje poeder heb ik de ergste roodheid gecamoufleerd en ben ik gewoon met een vriendin op stap gegaan. ik begon nu enkele zwarte puntjes te zien waar de laser me ‘gebrand’ had. Dat werd de dagen erna nog erger. Ik had een ware ‘pixelface’ en mijn huid voelde als schuurpapier. De bovenste huidlaag was volledig uitgedroogd. In tegenstelling tot Babs, die een traditionele fractionele laser behandeling onderging , ging mijn huid niet zichtbaar schilferen. Op advies van Nubo heb ik mijn gezicht de eerste dagen alleen met water gereinigd. Bij het droogdeppen werd de uitgedroogde huid op een milde manier verwijderd. Daarnaast gebruikte ik de NuBo Post Injection Treatment. Na een week was mijn huid volledig vernieuwd.

Gerti Gerti concludeert:

Mijn huid heeft in geen tijden zo glad gevoeld. Poriën zijn zichtbaar verfijnd. Mijn fronsrimpel is niet echt minder maar de horizontale fijnen lijntjes op mijn voorhoofd zijn beduidend minder zichtbaar. Daarnaast vind ik mijn huid steviger. Voor de behandeling begon ik het begin van een verticale lijn naast mijn mondhoek te zien. Die is aan één kant weg en aan de andere kant van mijn gezicht minder zichtbaar. De verschillen zijn subtiel, maar naar mijn idee heeft de eMatrix mijn huid inderdaad verstevigd.

Zou ik de behandeling herhalen? Nee, dat niet. Daarvoor is de conditie van mijn huid te goed waardoor het resultaat subtiel blijft. Ik raad de eMatrix zeker aan voor behandeling van acnelittekens en de zeer verslapte huid. De eMatrix kan dan tot spectaculaire verbeteringen leiden. De kosten zijn afhankelijk van het aantal behandelingen. Check je zorgverzekering. Behandelingen (van bijvoorbeeld acne littekens) kunnen door de zorgverzekeraars vergoed worden.

Lees ook