Monique vroeg mij of ik iets voelde voor een Fractional Laser behandeling.

06:16 - 03:45
luistertijd 06:16 - leestijd 03:45

Monique vroeg mij of ik iets voelde voor een Fractional Laser behandeling. Een wat?? Ik wist echt niet wat dat was, maar alles wat mijn huid kan verbeteren, daar ga ik voor.

Op Youtube vond ik wat filmpjes en op het Internet zag ik wat enge plaatjes van mensen met rode, gezwollen gezichten, maar omdat ik blind vertrouw op de kennis van Monique, voelde het als een kans om weer eens mijn grenzen te verleggen. De komende periode zal ik vier behandelingen ondergaan, waarvan ik hieronder de eerste beschrijf. Ik voel me vereerd dat ik deze nieuwe huidverbeterende techniek mag testen voor Beautyjournaal.

De keuze is gevallen op het beautyinstituut van Annelies Aarts, in het Brabantse Vorstenbosch . Het instituut behoort tot de top van Nederland en  werd genomineerd voor de Beauty Award 2011. De afspraken werden na de zomer ingepland, omdat ik zoveel mogelijk uit de zon moet blijven voor het beste resultaat, zeker in verband met mijn vele pigmentvlekjes. Ik kreeg mijn eerste behandeling in september 2011.

Wat is Fractional laser?

 

De Fractional Beauty Laser is een relatief nieuw type laser. Het handstuk van de laser schiet een groot aantal kleine gaatjes in de huid met behulp van laserlicht: per vierkante centimeter maakt de laser 200 tot 300 kleine gaatjes. Deze minuscuul kleine wondjes genezen heel snel omdat ze aan alle kanten worden omgeven door gezonde huidcellen. Ter vergelijk: een gewone laser-lichtbundel maakt een bepaald huidoppervlak oppervlakkig volledig kapot, de gefractioneerde laser bestaat uit een lichtbundel die is opgedeeld in kleine deeltjes. Op je huid ziet er het dan net uit alsof er een ragfijn klein verbandgaas overheen is gegaan: piepkleine vlakjes die gescheiden zijn door onaangetaste huid.

De laser zorgt ervoor dat de huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken en de collageenaanmaak krijgt een gigantische boost. Tijdens het genezingsproces worden zowel de opperhuid als het bindweefsel in de lederhuid vernieuwd. Hierdoor verbetert ook de huidtextuur aanzienlijk, en neemt de stevigheid van de huid toe. Omdat het gefractioneerd laserlicht is, doet het nauwelijks pijn, en is de hersteltijd snel. Je ziet 1 tot 2 dagen roodheid en de huid voelt wat droger. Deze lasertechnologie is in staat het ouder worden van de huid enkele jaren terug te draaien. De behandeling kan toegepast worden vanaf 30-jarige leeftijd.

Fractional Laser Beauty Therapie is geschikt voor:

De firoblasten worden geactiveerd om collageen aan te maken en dat zou na de behandeling doorwerken, dus op de lange termijn zou mijn huid er beter uitzien. Ik vroeg of het ook werkte bij mijn rode adertjes, maar daarvoor is IPL geschikter.

Bij de salon in werd ik hartelijk verwelkomd door Melanie en cosmetisch arts Lida. Eens in de week is zij aanwezig voor de injectables en in mijn geval, de Fractional Laser.

Ik mocht plaatsnemen in de behandelstoel en Lida adviseerde mij een medium behandeling met de 9×9 tip. Daarmee maakt ze 81 gaatjes per tik, en dus meer dan 200 a 300 voor mijn hele gezicht.

Melanie stond erbij met een soort afzuiger-slang om de verdamping uit de cellen te versnellen, en het apparaat maakte indrukwekkend veel lawaai. Bij elk “ shot” voelde het alsof er tig elastiekjes werden afgevuurd, maar het idee was enger dan dat het pijnlijk was.

Ook overlapte ze de gebieden met de laser, dus mijn hele gezicht werd nauwkeurig gedaan, ook bij mijn kaaklijn en neus-lippenplooi.

Mijn fronsrimpels heeft ze nog een extra boost  gegeven, en na ongeveer 20 minuten was ik klaar. Daarna werd ik heerlijk gekoeld met koude lucht, want je huid voelt toch behoorlijk branderig aan. Ik hoefde mij geen zorgen te maken, ik zou maar een paar dagen eruit zien alsof ik teveel in de zon had gezeten, en mijn huid zou gaan vervellen.

Diezelfde dag mocht ik alleen met (koude) doekjes deppen om het branderige gevoel te verzachten, de dag erna kon ik weer mijn crème gebruiken. Wat was ik blij dat ik mocht gaan smeren, ik had het hard nodig om mijn huid te verkoelen. Ook zouden mijn pigmentvlekken, lees ook sproetjes, de eerste tijd donkerder worden, maar na 3 maanden zou het resultaat optimaal zijn en de sproetjes lichter zijn.

De dagen erna had begon ik aardig te vervellen, en ik zag zelfs zwarte streepjes van de laser op mijn gezicht. Daarna ontdekte ik allemaal zwarte puntjes, die omhoog kwamen. Was dat onderhuids vuil of sproeten? Ik kon ze gewoon van mijn gezicht wegvegen. Amazing!

 

Gelukkig mocht ik wel mijn huid scrubben of een peeling gebruiken. Het vervellen duurde zeker een week, en dat vond ik heel erg lang, dus geen make-up ( want dat zag er niet uit) en zeker zes weken geen zon. Ik heb een SPF 25 tot SPF 50 gebruikt als ik de deur uitging (het was september 2011, en nog prachtig nazomers weer), want ik ga natuurlijk voor het beste resultaat.

Hoe ziet mijn huid er nu uit……..

Een paar weken na de behandeling voelde mijn  gezicht als “vernieuwd”, superglad en met een egalere teint. Ik zie eerlijk gezegd niet dat mijn fijne lijntjes en poriën verminderd zijn, ik denk dat ik dan eerst de overige drie behandelingen moet ondergaan. Als het goed is, zou het effect op langere termijn moeten doorwerken, omdat de firoblasten nog steeds gestimuleerd worden om collageen aan te maken. Komende week ga ik voor mijn tweede sessie, dus houdt Beautyjournaal in de gaten!

Lees ook