Twee verwende make-upgebruiksters willen geld uitgeven

07:05 - 04:15
luistertijd 07:05 - leestijd 04:15

Als testpanelleden van BeautyJournaal beoordelen we niet alleen producten, maar kijken we ook kritisch naar de service van de verschillende cosmeticawinkels. Jolanda heeft al eens de winkels in Rotterdam en omgeving getest. Gerti heeft Amsterdam kritisch beoordeeld. Onlangs waren we samen in Amsterdam om make-up te shoppen. Op ons lijstje stonden Inglot, MAC pro store en Make Up Store.

Gerti: Op mijn wensenlijstje stond advies voor een smokey eye en dan speciaal bij Make Up Store over hoe ik een bepaalde geelbruine oogschaduw van hen (kleur: Viva) het beste kan combineren.

Jolanda: Ik had niet echt een wensenlijstje, mijn hoop ging uit naar verrassende en geavanceerde make-up. In ieder geval (een beetje) van het gebaande veilige pad af!

Winkelstop 1: Inglot

Als eerste gaan we naar Inglot. Inglot is gevestigd aan de Van Baerlestraat. Wat direct opvalt, is de ruime opzet. Als je binnenkomt, loop je tegen de tafel met oogproducten aan en is er een grote wand met lip- en nagelproducten. Halverwege de winkel zijn drie aparte units waar de visagisten de make-up op de klanten kunnen uitproberen. Helemaal achterin vind je de uitgebreide Freedom collectie, waaruit je zelf paletten kunt samenstellen.  De winkel is uitnodigend om alles zelf te proberen. Heerlijk dat het licht hier zo goed is. Rustige akoestiek, je hoeft niet te schreeuwen over de beats van stevige house. We raken aan de praat met Cherrel.

Jolanda: als ik vraag naar een metallic oogschaduw en of dat op mijn leeftijd nog kan, zoekt Cherrel een paar mooie kleuren bij elkaar en word ik in de stoel gezet zodat Cherrel kan laten zien dat glans en metallic wel degelijk kan bij een vrouw van 40+.  De glans en wat glitter werken zelfs verjongend, het pakt net dat licht en laat je ogen sprankelen. Pff, matte oogschaduw voor 40 plussers, wat een onzin!

‘De ontdekking van haar leven: ‘Geen lichtere, maar een concealer in mijn eigen huidkleur!’

Terwijl Cherrel Jolanda in de make up zet, vertelt ze uitgebreid over de producten en laat ze ons de producten voelen. En al ontdekkend deed Jolanda de vondst van haar make-up leven, een mooie oog-concealer! In plaats dat zij jaren een lichtere concealer gebruikte dan de foundation, werd het nu in haar eigen huidskleur aangebracht. Met verbluffend resultaat, een hele rustige oogopslag!

Gerti: Als Jolanda er op-en-top uitziet, ben ik aan de beurt. Cherrel had opgevangen dat ik een smokey eye wilde en vroeg of ze iets voor me kon betekenen. Ze kiest drie grijze tinten, zowel mat als glanzend. Volgens haar is het het mooiste om glans met mat te combineren. Het resultaat is prachtig.

Jolanda: Het was leerzaam om die smokey eye te zien ontstaan. Met een dik zwart potlood werd de basis gemaakt en vervaagd. Dan met die prachtige grijstinten werd de look wat zachter gemaakt zonder de pittigheid te verliezen. De look wordt afgemaakt met een nude lipgloss. Cherrel neemt uitgebreid de tijd, is niet opdringerig,  maar natuurlijk verlaten we de winkel niet met lege handen.

Gerti: ik ben erg blij met het smokey eye palet en scoor er twee dagen later op een feestje hoge ogen mee, nu gecombineerd met een felrode lippenstift.

Jolanda kocht naast die oogconcealer, een mooie bruine oogschaduw, een paarse mascara en een geweldig lippotlood die ze als matte lipstick gebruikt.

Winkelstop 2: M.A.C.

De volgende bestemming is de M.A.C. pro store. Na Inglot valt op hoe klein deze winkel is. Jolanda vraagt advies over de Face & Body foundation. Ondanks dat het hier drukker is, wordt de foundation op haar gezicht uitgeprobeerd.  We vragen ons af waarom de meeste M.A.C. winkels zo klein zijn. Het zou ons niet verbazen als hier commerciële opzet achter zit.

Gerti: Een kleine drukke winkel heeft op mij het effect dat ik snel weer naar buiten wil. De adviezen zijn korter en beperkter. Ik ga dan relatief snel tot koop over.

Waarom zien de visagisten eruit als paradijsvogels?’

Jolanda vraagt zich af waarom de visagisten van M.A.C. van die paradijsvogels zijn. De make-up en haardracht vindt zij soms grappig maar vaker over the top. Soms moet zij daardoor moed verzamelen om naar een M.A.C. counter te gaan voor advies en aankopen. Wat Gerti zegt, altijd van die smalle winkels, je doet je ding en vlucht naar buiten.

 

 

Winkelstop 3: Make Up Store

Dan naar de buren: Make Up Store. Deze winkel is iets groter dan M.A.C. maar nog steeds erg klein. Het valt op dat het hier zo donker is. Het meubilair, de vloerbedekking zijn allemaal zwart. De producten zijn wel mooi uitgelicht maar het is moeilijk om te zien of een kleur goed staat.

Gerti: Ik zoek een mooie combinatie voor een oogschaduw die ik al heb: Viva. Svetlana, de verkoopster, speelt op safe en komt met goud en bruin aanzetten. Dat kan natuurlijk maar ik zoek wat spannenders. Viva is ook een moeilijke kleur: kerrie maar dan bruiner. Vervolgens pakt Svetlana een groene kleur. Dat is meer wat ik zoek. Ze wil de oogschaduw uitproberen maar dan moet mijn mooie smokey eye eraf. Als we willen afrekenen vertelt Svetlana dat ze een dag later clubdag hebben en we dan 20% korting krijgen. Erg attent. Ik vertrek met lege handen en ben inderdaad de volgende dag teruggegaan.

Winkelstop 4: Douglas

We maken nog een korte tussenstop bij de vernieuwde Douglas in de Kalverstraat. Oei, wat is het licht hier slecht. Zo donker. Je kunt nauwelijks zien hoe een kleur er echt uitziet. Er zijn in deze Douglas veel nieuwe merken bij gekomen, maar dat betekent ook dat alles dicht op elkaar staat. We voelen ons wat genegeerd, terwijl we echt wat wilden kopen. De lippenstift die we zoeken, hebben ze niet, dus op naar de Bijenkorf.

Conclusie

Jolanda: winkelen in Amsterdam is voor mij net vakantie, ik kijk mijn ogen uit. In vergelijking met mijn Rotterdam is Amsterdam excentrieker en wereldser op het gebied van make-up!

Gerti: Amsterdam mag mijn thuishaven zijn, niets is zo leuk als samen shoppen. Ik heb weer nieuwe ideeën opgedaan en ben gestimuleerd meer te experimenteren. Ik zal zeker vaker een smokey eye proberen.

Lees ook:

 

Lees ook