Marte nam kilo’s mee terug…

07:40 - 04:36
luistertijd 07:40 - leestijd 04:36

Tokio…of zoals ik het graag schrijf Tokyo. Voor ons was Japan zo’n land dat belandde op een lijstje met reizen die je ooit wilde maken als het grote schip vol geld gestrand was. Het liefst een complete rondreis van maar liefst 4 weken, elke uithoek moest aangedaan worden. Op de een of andere manier besloten we toch dit jaar een citytrip te maken van 2 weken naar de grootste metropool ter wereld.

Het werd ons al snel duidelijk dat het inderdaad ging om de grootste metropool, met z’n 22 miljoen inwoners. Al waren we lichtelijk voorbereid en ingelezen, toch waren we ons ervan bewust dat we de grootste cultuur shock ooit zouden krijgen. We hebben tijdens onze reizen enkele landen aangedaan, maar dit zou eens reis zijn die we nooit meer zullen vergeten.

Shoppen in deze stad is een van de grootste tijdsbestedingen van de inwoners zelf. Het aanbod is vaak nadrukkelijker aanwezig dan de vraag naar een product. Kleding is er in overvloed voor zowel man als vrouw.  Je kunt het zo gek niet bedenken of een product is op de markt gebracht en het liefst in 10 verschillende kleuren, omdat het vooral moet matchen met je andere spullen. Mini gadgets, telefoonaccessoires,  simpele hebbedingetjes je kunt het zo gek niet bedenken. De high-tech elektrische apparaten zou je eigenlijk na aankopen direct weer moeten inleveren voor recyclen, zo snel worden producten ontwikkelt. Niet te spreken nog over producten om je te verzorgen…Het begrip metro-man bestaat volgens mij niet in het Japans. Voor het kopen van gezichtsverzorging, geurtjes en zelfs make-up in de vorm van foundations voor heren val je eerder buiten de boot als je er niet aan meedoet dan wanneer je wel met je zojuist aangeschafte aankopen over straat loopt. Ik ga wat dieper in op mijn aankopen uit deze fantastische stad.

Mijn eigen beauty-aankopen

Al voor we daadwerkelijk op reis gingen heb ik nauwlettend enkele beautyblogs bijgehouden. Natuurlijk zou ik binnen zo’n korte tijd de taal niet beheersen en met het oog op al die merken die er tot m’n beschikking zouden zijn leek het me erg handig een lijstje te maken. Gelukkig hoef je niet veel te zoeken en met een beetje handen en voeten werk heb ik redelijk wat van mijn lijstje mee naar huis mogen nemen. Ik voelde me als een kid in a candystore. Alles, maar dan ook alles is beschikbaar en je moet enorm uitkijken dat je niet meegezogen word in alle hypes. Mensen zijn zeer geduldig en vriendelijk en willen je ten alle tijden helpen, al spreken ze zeer slecht Engels.

BBcream voorraad

Het was hoe dan ook een “noodzaak” een paar Koreaanse/Aziatische BB creams mee te nemen. Ik wilde heel erg graag het duidelijke verschil voelen van de oorsprong van deze crèmes. Het is me gelukt om de volgende merken mee te nemen; CanMake BB cream light spf50, HolikaHolika petit BB shimmering spf45, Maybelline pure BB Mineral spf50 en (onbekend) Pierra’s BBcream spf20. Prijzen varieerden tussen €5 en €18 per tube.

Nou was voor mij de hoge SPF niet zozeer een must aangezien ik veel zonneblokkers gebruik en zeker op grotere pigment vlekken op m’n voorhoofd, maar het was wel een gunstige bijkomstigheid. Ik ben enorm fan geworden van deze BB creams en zal proberen indien nodig via internet ze bij te bestellen. De structuur en dekking is niet te vergelijken met onze Europese , daarbij komt ook dat ze inderdaad zorgen dat m’n huid minder snel glimt en minder talg afgeeft.

Oog make-up

Grote en langere wimpers, eindeloze eyeliners, mooie kleuren eyeshadows. De dames in Japan maken er een ware kunst van. Er worden in alle make-up stores wel plakstrips als lijmsoorten verkocht om maar een zogenaamde westerse double eyelid te creëren.

 

Ik raakte bijna verkocht door alle mooie verwachtingen die er geschept worden, maar heb me gelukkig kunnen inhouden. Zelf heb ik redelijk lange wimpers, al is een laag mascara daar wel voor nodig. Ik vond CanMake dolly eye lash base en CanMake strong eyes liner super black en ging daar mee aan de slag. De perfecte wimper basis zonder fibers zodat je mascara niet geruïneerd word en de meest precieze eyeliner ooit! Ook ben ik even bij de MAC counter gelopen, omdat de limited edition asian autumn collection werd geïntroduceerd. Ik heb een ontzettend mooi doosje mineralen eyeshadow gekocht waarbij 4 kleuren in 1 doosje zitten die je zowel los van elkaar als gemengd op kan brengen. Prijzen voor de CanMake producten waren ongeveer €12 en MAC eyeshadow €32

Overige beauty aankopen

Ik als enorme nagellak fanatiekeling heb me heel erg ingehouden, zeker omdat alle prijzen nogal hoog lagen en op een gegeven moment heb je ook genoeg. Enkele kleine flesjes gingen wel mee van merken CanMake en Pa (prijzen waren €5 per stuk) waaronder een zogenaamde Gel Volume topcoat, deze legt als het ware een dikkere topcoat laag over je lak, waardoor het net lijkt alsof je gelnagels hebt.

Een hele mooie lief roze poeder blush van het merk CanMake met de naam Angelic Heart ging ook mee (prijs €8), zo’n mooie zoete kleur kon ik niet laten liggen natuurlijk.

Enkele lipbalsems moesten ook mee. Heel lastig kiezen omdat het aanbod zo enorm was, maar gelukkig heb ik het bij twee kunnen houden. Beide van het merk Nivea. Een verzorgende met perzik smaak en een verzorgende met een soort van hint of a tint….niet helemaal een kleurtje, maar net genoeg. Uiteraard zijn beide lipbalsems met een hoge UV filter, hoe kan het ook anders. Prijzen waren €4 per stuk.

Iets wat ik totaal niet kende, maar waarmee  je wel een soort van geconfronteerd word, is haar parfums. Ge-wel-dig!! Omdat je overdag niet echt nadrukkelijke parfums ruikt, ga je op een gegeven moment toch denken waar di heerlijke geuren toch vandaan komen. Al snel kwamen tijdens het testen van enkele flacons bekende geurnoten bij me naar boven en liep ik vrolijk met m’n aankoop de winkel uit. Hele lijnen van eenzelfde geur als in shampoo, conditioner, verzorging, maar ook een hairspray als haarparfum. Ik heb een flacon van 250ml gekocht van het merk Jewel Jouer in de geur Mimi Torte en de prijs was €15.

Voor eens en nooit weer?!

Wat een schitterend land, met mooie vriendelijke mensen, een vooruitstrevende manier van denken, leven en vooral doen. Het hele kawaii cuteness waarmee je overspoeld wordt, alle ooeehhs en aahhs. Al is het verblijf daar redelijk duur geweest, prijzen liggen 1,5-2x zo hoog als bij ons, spijt hebben we zeker niet.  We hebben enorm genoten.. en dan heb ik het nog niet eens over het heerlijke eten gehad!! Deze stad zal lange tijd mijn favoriet blijven en ik kijk er al naar uit om er ooit weer naar toe te gaan. Sayonara Tokyo!!

Lees ook:

Lees ook