Ze kwam met een volle koffer thuis…

06:19 - 03:47
luistertijd 06:19 - leestijd 03:47

Fort Lauderdale ligt een half uur rijden van Miami, in Florida, USA.  Aan zee, minder hectisch dan Miami Beach en goddelijk weer. Strand bij de hand, hotelzwembad, bijzondere natuur vlakbij en winkelmogelijkheden te over. Een mall om de hoek met een Sephora, Macy’s en Neiman Marcus, vijf minuten verderop de Target, Walgreens en Ulta. En een half uurtje rijden richting west de grootste outlet mall ever: Sawgrass Hills Mall. Voor cosmetica niet heel bijzonder, maar voor kleding/sportfans des te leuker!

Bal Harbour

Een half uurtje richting zuid rijden vind je Bal Harbour – ultieme luxe en rijkdom. Een stad waar je via een tolweg voor moet betalen om er te komen, een schitterende outdoor mall met veel groen/palmbomen, klaterende fonteinen en de allerduurste winkels bijeen. Daarbij is de P.C Hooftstraat in Amsterdam een lachertje. Dames in mantelpak en grote zonnebril, kindertjes in mini Burberry trenchcoats  met hun eigen mini designerbag. Bijna bij elke deur staat een portier/beveiliger – meer voor de uitstraling dan voor de nut, dat zul je begrijpen.

Voorgevels van beton

Zo vlakbij Miami en met een niet bepaald onbemiddelde bevolking is het leuk mensen kijken. Vooral in de sportschool ( LA Fitness, heeft filialen door het hele land). Nu ben ik een voorstander van met een make upje op en in een leuke outfit trainen, maar wat je daar ziet…. Praktisch elke vrouw gaat met een geföhnde coupe de gym in. Geen haartje zit verkeerd! En zonder uitzondering met een – sorry voor de uitdrukking- voorgevel van beton;  minstens cup D ook al zijn de lijfjes tiny en geheel vetloos gezogen. Geen gezicht. Subtiliteit is hier niet gewenst. Ook facelifts zijn eerder regel dan uitzondering. Het lijkt wel een must dat dit zo grof mogelijk gebeurd: veel te grote mond, enorm bolle wangen – super onnatuurlijk en zo opvallend dat je er wel naar moet kijken. Misschien is dat de bedoeling?

Alles wordt hier te groot verbouwd….

Hoogtepunt in deze kwestie was een vrouw die voorbij wandelde in een department store. Duidelijk ver in haar fifties, maar met een heel kort tennisrokje, strak glitter T-shirt waar haar fake cup E bijna uitviel, gympjes en het witblonde haar in een koket staartje. Dit alles afgewerkt met een gezicht waar niets natuurlijks meer in te bekennen was. Krampachtig en eigenlijk heel triest. Maar who knows, als je daar woont doe je misschien vanzelf mee…

Mijn beauty aanwinsten van deze trip?

Naast een flink pakket van Paula’s Choice skincare ( aanbieding 15% korting, geen verzendkosten en dollarprijzen) het volgende in make-up.

Lees ook:

Lees ook