‘Groene’ producten met botanische extracten..

04:12 - 02:31
luistertijd 04:12 - leestijd 02:31

De nieuwste introductie binnen het huidverzorgingsassortiment van Rituals is de Advanced Botanical Skin Care lijn, verzorging en extra voeding. Fijn is het feit dat de lijn geschikt voor alle leeftijden en huidtypes zoals een gevoelige huid, rimpels of een droge huid. Botanical Skin Care bestaat dan ook uit vijf verschillende groepen met 27 producten zodat er altijd wel een product bij zit die bij je huidtype past.

De vijf lijnen:

Cleansing

Deze lijn bestaat uit zeven producten voor een grondige reiniging van je huid. In alle producten zit lotusbloemextract die je beschermt tegen vervuiling, moringa-extract verzorgt je huid juist en reguleert de vochtbalans. De kalmerende botanische extracten van fu ling en aloe vera verzachten je huid, kalmeert deze en beschermt het tegelijkertijd tegen schadelijke invloeden. Daarnaast zorgt rijstolie voor een vochtregulerende en verzorgende werking.

Sensitive

Last van een geïrriteerde huid met veel rode plekjes? Dan is deze lijn misschien wel iets voor jou. Sensitive heeft vier producten die fu ling en boswelia serrata bevatten die je huid beschermen tegen stressfactoren. Aloe vera regenereert, verzorgt en verzacht de huid, UVA-/ UVB-filterende extracten beschermen je huid juist tegen vroegtijdige veroudering en pigmentvlekken.

Hydrating

Deze lijn is voor een huid die meer hydratatie nodig heeft. Het bevat een actief vgochtregulerend complex van blauwe gember en hyaluronzuur dat de lichaamseigen synthese van hyaluronzuur stimuleert en de vochtbalans van je huid tegelijkertijd reguleert. Er zit ook witte thee in die cellen beschermt door het neutraliseren van vrije radicalen. De vochtregulerende en verzorgende werking komt van de macadamia-olie en het actieve peptidecomplex (zit in de Refreshing Eye Lotion) voorkomt wallen en donkere kringen onder je ogen.

Anti-Aging

De eerste tekenen van het ouder worden verminder je met deze lijn die de natuurlijke glans van de huid d.m.v. lichte texturen en anti-aging ingrediënten herstelt. Fijne lijntjes in je gezicht worden minder door de drievoudige werkende peptide hydroxyproline. De botanische extracten in deze lijn zijn Tibetaanse rozewortel en papaja die je huid een energieboost geven en deze tegelijkertijd verzacht. Jojoba en sheaboter verzorgen de huid terwijl de UVA- en UVB-filters je huid beschermen tegen de zon.

Anti-Wrinkle

Deze vijfde lijn van Rituals is er om rimpels te helpen verminderen door de verstevigende werking van cistusroosextract. Deze zogenaamde ‘Plant of Beauty’ verbetert ook de vochtbalans en stevigheid van je huid en vermindert ruwheid. In de producten zit verder hibiscusextract die lijntjes vermindert en je gezichtsspieren ontspant.

Lees ook:

Lees ook