Twee verschillende looks..

07:17 - 04:22
luistertijd 07:17 - leestijd 04:22

Paars is een van de trends voor dit najaar. Voor de looks die ik hieronder beschrijf, heb ik me laten inspireren door een filmpje van Pixiwoo met de najaarsmake-up van Estée Lauder. In deze video worden de Pure Color Gelee Powder Oogschaduws van Estée Lauder gebruikt, een product waar ik erg nieuwsgierig naar ben, maar dat in Nederlands slechts in een beperkt aantal kleuren te koop is. Er is geen reden precies dezelfde producten te gebruiken dan je voorbeeld. Er zitten veel paarse palletjes in de najaarscollecties. Laat je inspireren en gebruik je fantasie! Ik gebruik hier Estée Lauder Velvet Underground en LÓréal Disco Smoking.

Look 1

Mijn eerste look heb ik gemaakt met het palet Disco Smoking van L’Oréal. Dit palet doet me inderdaad denken aan het disco tijdperk. Ik ben benieuwd of ik op mijn leeftijd deze heftige kleuren nog kan gebruiken. Volgens de aanwijzingen op de verpakking zou je het geel als highlighter moeten gebruiken. Dat vind ik echter veel te fel en ik pas het aan naar mijn eigen smaak.

De ogen

Als basis heb ik Sensai Eyelid base gebruikt, een kleurloze primer. Het geel heb ik aangebracht op het bewegend ooglid. Vervolgens heb ik met een zwart potlood (M.A.C. Ebony, maar elk zwart kohlpotlood is goed) een randje tegen de bovenwimpers getekend, naar buiten toe wat dikker. Het zwarte potlood heb ik met een kwastje vervaagd en hier overheen heb ik de donkerblauwe oogschaduw aangebracht die ik door liet lopen in de arcadeboog. In de arcadeboog komt het paars en daar overheen het roze.

De basis

Make Up Store neutralizer yellow op kin en neus, MAC Pro Longwear foundation en Pro Longwear concealer onder mijn ogen. Op de wangen Estée Lauder Pure Color blush in Peach Passion. Voor de mond gebruikte ik M.A.C. Diva.

Het resultaat

Het resultaat vind ik vrij heftig. Het is niet zo dat deze kleuren misstaan, maar ik zou ze zelf niet snel gebruiken. Dat komt wellicht ook door de kwaliteit. De oogschaduws zijn niet goed gepigmenteerd en ook behoorlijk krijtachtig. Dat betekent dat je ze niet goed op kunt brengen. Zodra je ze blendt, vervaagt de kleur en worden ze grijsachtig. Je moet dus vele laagjes aanbrengen en kunt niet echt subtiel werken. De donkerblauwe kleur is het meest gepigmenteerd.

Met de blush ben ik erg blij. Deze peach kleur past onverwacht goed bij deze look. Hij is mooi natuurlijk van kleur. Ik heb hem heel licht aangebracht zodat je hem nauwelijks ziet maar mijn gezicht wel wat levendiger wordt. Bij een heftige oogschaduw hoort geen heftige blush. Ook de kwaliteit is erg prettig. De poeder is niet korrelig en laat zich mooi verdelen. Door de prettige substantie kun je hem gemakkelijk intenser maken als je dat wilt en de randen mooi vervagen.

De lipstick (Mac Diva) is een donker burgundy rood met een matte finish. Met matte lipsticks moet je uitkijken, ze kunnen je lippen erg uitdrogen. Zo ook deze. Matte lippen maken je mond ook iets kleiner. Dat kun je duidelijk zien op de foto. Ik vind dit een prachtige kleur bij deze look, maar voor overdag wel wat veel. Je zou de lippenstift af kunnen happen zodat er slechts een vaag restje achterblijft en eroverheen een lipgloss. Ik heb er geen foto van maar Estée Lauder Rebelious Violet geeft een mooi resultaat omdat hiermee het lila-paars uit de oogschaduw een extra accent krijgt.

Look 2

Mijn tweede look maak ik met Estée Lauder Violet Underground, een waanzinnig sexy palet waar ik direct verliefd op was. Ik gebruik hiervan de bronskleuren.

De ogen

Mijn basis hou ik hetzelfde en nadat ik mijn ogen schoongemaakt heb gebruik ik als eyeprimer Laura Mercier Eye Basics in Wheat, een huidkleurige basis die de roodheid na het schoonmaken van mijn ogen, neutraliseert. Over het hele ooglid, vrijwel tot de wenkbrauw, breng ik de lichtste kleur aan. Daarna gebruik ik Estée Lauder Quick-Thick Eyeliner in Punker Black, een eyeliner in de vorm van een stift waarmee je zowel een subtiel lijntje als een dikke eyeliner aan kunt brengen. Het resultaat vond ik toen al mooi. Een vleugje lippenstift en je hebt een classy look voor overdag.

 Maar we gaan voor een trend make-up. De eyeliner maak ik iets dikker en vervaag ik met een penseel. Over het bewegende ooglid komt vervolgens de bronskleurige oogschaduw. Waar de eyeliner zit, wordt de kleur intenser. Met de donkerste kleur versterk ik de arcadeboog en de wimperrand, ook aan de onderkant. Om wat power toe te voegen breng ik een extra lijntje eyeliner aan.

De mond houd ik neutraal met een peachkleurige lippenstift van Make Up Store: Crown.

Het resultaat

Het resultaat vind ik erg mooi. Ik kreeg ook veel complimenten. Dit is zeker een look die ik vaker zal proberen. Ik ben ook erg blij met dit palet. Het voldoet helemaal aan mijn verwachtingen. De kleuren zijn goed gepigmenteerd. De oogschaduws zijn mooi romig van structuur en zijn daardoor makkelijk aan te brengen en goed te blenden. Het palet is ook erg veelzijdig. De eerste look kun je ook makkelijk met dit palet maken: de lichte kleur over het hele ooglid, de donkerste langs de wimperrand en in de arcadeboog, het blauw vermengd met roze in de arcadeboog, waarbij het roze verder door loopt richting de wenkbrauw. De kwastjes uit het palet gebruik ik niet. Die gebruik ik eigenlijk nooit. Te klein en te onhandig. Ik gebruik mijn eigen kwasten, de meeste zijn van M.A.C. en Make Up Studio.

De kwaliteit van het L’Oréal  en Estée Lauder palet zijn erg verschillend. Estée Lauder wint met sprongen van L’Oréal. De kwaliteit is stukken beter, eigenlijk niet te vergelijken. Het palet is ook veelzijdiger: neutraal, brons, blauw. Je kunt er echt alle kanten mee op. Een aanrader, ondanks dat ik de kwastjes niet gebruik. Je betaalt wel beduidend meer voor Estée Lauder dan voor L’Oréal+ €47 tegenover €15,24. Ondanks de goedkopere prijs kan ik L’Oréal niet aanraden. Dan kies ik liever één oogschaduw van goede kwaliteit (M.A.C., Make Up Store), dan een palet met vier kleuren waar je eigenlijk niks aan hebt.

Hieronder vind je een video over de beautydag met Gerti, Jolanda en Harriet. De link naar de reviews van Jolanda en Harriet vind je hieronder.

Lees ook:

Lees ook