En zo deed ze het

05:05 - 03:03
luistertijd 05:05 - leestijd 03:03

Ik ben al jaren een fan van make-uptutorials op YouTube van bloggers zoals Pixiwoo, Lisa Eldridge en onze eigen Nikki tutorials. Ademloos kijk ik in 10 minuten naar het ‘worden’ van een look en loer direct welke producten en tools er worden gebruikt.  Tijdens de ontmoetingen van ons testpanel hebben we het vaak over deze video’s en daarbij hebben we ook ontzag dat dit vaak zo mooi wordt gedaan. Voor een video zijn we nog niet goed genoeg en tot nu hebben we alle make-up tips en trucs nodig om er kreukel-en rimpelvrij op de foto te komen. De foto’s zijn absoluut zonder Photoshop, dat dan weer wel.

Groene make-up van Jolanda, geïnspireerd door Pixiwoo. Drie groene palletjes met vele groene mogelijkheden.

Bij deze look heb ik vooral gewerkt met de groene Jungle palet van Bourjois en Het Forest pallet van Boots. Beide palletjes zijn goed gepigmenteerd en hebben een metalic finish. Blenden ging wat moeizaam doordat ik een primer had gebruikt. Het hecht dan goed maar de harde randen wegblenden werd poetsen. Ik geloof wel dat een primer de houdbaarheid van je oogmake-up absoluut ten goede komt. Hier heb ik die van Urban Decay gebruikt, die zat bij mijn geliefde Naked pallet.

Op het gehele ooglid tot aan de wenkbrauw, de lichtste kleur van het Boots pallet. Op het bewegend ooglid een drietal lagen van de middelste kleur en in de buitenste ooghoek en arcadeboog de donkere kleur van Boots. Goede kwaliteit van Boots, het brokkelt niet en helemaal geen fall-out. Onder mijn oog als randje heb ik de donkerste kleur gebruikt van Bourjois met mijn Tush-penseel nr 38 van Liselotte van Saarloos. Om met een toefje brons van Bourjois in mijn binnenste ooghoek wat licht te creëren.

Leuk om te zien dat in mijn grijze ogen wat groene spikkels zichtbaar worden. Vervolgens teken ik een lijntje op mijn bovenste ooglid in donker groen ‘Pine Green’ van No7 van Boots en in mijn waterlijn een fel groene ‘Greentings from…’ van Catrice.

Ik heb onder meer gebruikt:

Boots no7: Stay Perfect Quad Chocolate Fondant, Boots no&: Stay Perfect trio Forest en Bourjois: Smokey eyes, nr 14 Jungle, Oogpotlood No7 van Boots Stay perfect Amazing eyes pencil in Pine Green, oogpotlood Kohl Kajal van Catrice in 130 Greentings from…, en Eyeliner No7 van Boots in de kleur Sea.

 

Tweede look; naturel met knallende eyeliner.

Deze look had geen inspiratie nodig, het zijn mijn kleurtjes!  Grijs, roze, grijzig-taupe en paarsig-taupe, het zijn mooie draagbare kleuren voor lichte en koele kleurtypen.

Ook met dit palletje van no7 van Boots is het weer lekker werken. Geen gekruimel en het blijft zitten waar ik het opbreng. Mooie kleine shimmers en een mooie mix tussen mat en satijnachtige finish. Al kende ik het merk via Lisa Eldrigde en mijn vakanties in Engeland, nooit had ik make-up van No7 gekocht. Aldaar in de Boots apotheek vond ik de displays er smoezelig uitzien, in ieder geval niet uitnodigend.

Op de foto komen de rustige kleuren niet tot zijn recht en verdwenen in mijn huid. In het echt zag het er mooi uit. Prima voor een mooie rustige ooglook. We hebben er overigens ook nog wat zilvergroen aan toegevoegd voor extra sparkle. Met de eyeliner heeft testpanel-collega Gerti me geholpen om die te laten knallen. Is dat mogelijk met oude oogjes? Ja, zeg ik volmondig dat is mogelijk en als tip geven we je mee om die ooghoek te verlengen en wat omhoog te tekenen. Maar dat vergt oefening, want als je rechts mooi hebt dan moet het linker oog nog…

Het totale effect vond ik prachtig en die donkere metallic turquoise van Max Factor gaf mijn ooglook wat aparts en kleurde mooi bij mijn petrol top. Deze waterproof eyeliner van Max Factor is waterproof en dat klopt, ik krijg het met doordrenkte wattenschijfjes met Bioderma Crealine en Take off the day van Clinique met moeite van mijn oogleden af. De volgende dag plukte ik nog een paar klontjes uit mijn wimpers.

Conclusie; leuk om eens te werken met voor mij onbekende merken en die tevens ook budgetvriendelijk zijn. Ik val als een blok voor de Boots no7 oogschaduwpalets, wat werken die lekker, kruimelen niet en laten ook geen spoor achter op mijn wangen. Ik ga in Engeland met een andere blik in de groezelige displays kijken. Oh nee, wacht, Boots is tegenwoordig ook in Nederland te koop, en zelfs online!

Bekijk hier nog een tutorial van Pixiwoo met een soft green look:

Bekijk hier ook nog de film van de make-upmiddag met de testpanelvrouwen bij elkaar:

Lees ook