Met deze producten maakte ze haar look

08:41 - 05:12
luistertijd 08:41 - leestijd 05:12

Harriet gebruikte voor haar golden look de volgende producten:

Sublime de Chanel mascara waterproof, € 29,95

Het borsteltje bestaat niet uit haartjes maar uit een soort kunststof stekeltjes. Chanel noemt het zelf een ‘ bi-injection stretch borsteltje’. Het is gemaakt van 360 zwarte vezels die de wimperharen nauwkeurig met mascara moeten omhullen en 4 rijen witte kammetjes ( iets langere uitsteeksels) die de wimpers moeten krullen, scheiden en modelleren. De witte kammetjes, zoals beschreven, zijn natuurlijk niet meer wit als je het borsteltje uit de tube haalt. De mascara is immers zwart. De waterproof formule is verder ‘ verrijkt met vezels en uiterst zwarte koolstofpigmenten’ voor een verlengend effect met een diepzwarte kleur. Tot slot is er een ‘provitaminecocktail’ aan toegevoegd voor een anti-oxiderende werking, die  bescherming en soepele, glanzende wimpers moet geven.

Nu kan ik niet controleren wat er dan in die vitaminecocktail zit (geen INCI lijst) en bovendien is wimperhaar dood materiaal. Vitamines hebben dus geen uitwerking. Dit is wat mij betreft dus leuke windowdressing. Als ik het borsteltje uit de huls neem, zit er veel mascara op de steel en maar weinig op het borsteltje zelf. Ik moet dan ook meerdere keren mascara uit de huls halen, voordat mijn wimpers goed verzadigd zijn. Het lijkt ook of er niet zoveel mascara in de tube zit. Ik moet meerdere laagjes aanbrengen voordat er voldoende mascara op mijn wimpers zit.

Maar,  het resultaat is uiteindelijk erg mooi: diep zwart, lengte, dikkere wimpers en ze blijven goed omhoog staan, zonder klontjes. Deze doet wat het beloofd! En waterproof is het zeker; het blijft de hele dag prefect zitten, ik krijg het ’s avonds met een waterproof make up reiniger nauwelijks van mijn wimpers af!

 

Dior Rouge Nude Lipstick – ‘Voluptuous Care, Blush Colour’ € 33,55

Deze nieuwe lipstick wordt in de markt gezet als een blush voor je lippen door de combinatie van een hoge concentratie van actieve ingrediënten die de lipstick de verzorging geven van een balm en de kleuren ‘ that add a transparant touch of warmth or coolness to the complexion’. Helaas kan ik niet vinden welke actieve ingrediënten er dan worden gebruikt. De 10 kleuren vallen allemaal in de categorie ‘nudes’, van beige tot brons, met meer of minder greige en rose ondertonen, erg mooi en bruikbaar vind ik.

De lipstick voelt inderdaad heel romig een verzorgend aan en ruikt licht geparfumeerd. De kleur is prachtig en past precies bij mijn teint en lippen. Het resultaat is een voller en glanzender effect, zonder dat het er te opgemaakt uitziet. Ik hou zelf erg van naturel lippen, dus dit is precies goed.

De lipstick houdt niet extreem lang, maar dat wordt ook niet beloofd. En wat dat betreft ben ik geen goede tester, omdat ik de hele dag door thee drink en vaak eet. Daar kan geen lipstick tegenop! Dat geeft verder helemaal niet, want door de naturel kleur kan ik hem naar believen zonder spiegel weer opdoen en gebruik ik hem als een verzorgende balm. Met een veel mooier resultaat. Ik gooi deze in mijn tas om tussendoor, zonder spiegel, mijn mond bij te werken en tegelijkertijd als balm te gebruiken. Ideaal!

Maybelline Fit Me Pressed Powder

De nieuwe FIT ME!  lijn van Maybelline had ik al eerder genoemd in mijn laatste column, en jahoor, hij is nu ook in NL verkrijgbaar ( in gesorteerde grote drogisten). De lijn was me opgevallen door het volwassen uiterlijk, veel strakker en eenvoudiger dan wat we normaal gewend zijn van Maybelline.

De claim: ‘Deze lichte formule zorgt voor een natuurlijke matterende finish en een perfecte, makkelijke fit. De poeder geeft de huid urenlang een frisse en natuurlijke uitstraling!’ Het is een zeer fijn poeder dat de wat vettere huid op mijn neus direct matteert maar verder nauwelijks zichtbaar is. Ook de glans op mijn voorhoofd is direct weg. Dit blijft niet de hele dag zo, maar dat lukt met geen enkel poeder. Wat opvalt is dat het poeder zo fijn is dat je huid er niet gepoederd, en dus natuurlijk uitziet. Erg mooi! Daarnaast vind ik het doosje mooi van ontwerp – omdat poeder zo lang meegaat is het ook fijn dat het er goed uitziet, je hebt het immers elke dag in handen. Qua kwaliteit en werking is de Fit Me poeder zeker vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Lucidity powder van Estee Lauder.

Make Up Forever Black Tango Eye Pallette 

Deze eye compact bevat 4 limited edition kleuren (1,5g) van de Aqua Cream Shadow van Make Up Forever. ‘Aqua Cream bevat een combinatie van veel hoogkwalitatieve pigmenten met parelmoerglans die onmiddellijk een volle kleur geeft bij de eerste applicatie. De crème formule is water- en creaseproof en door de elastische structuur is het makkelijk te blenden’.

Een prachtig palette, dat doet denken aan een chinees lakdoosje, met 3 diepe donkere kleuren en een pareltint, inclusief dubbelzijdig kwastje. De kleuren zitten ieder in een apart containertje met een dekseltje dat je kunt openklappen. Aan de binnenzijde van het palette zit een spiegeltje. Prachtig!

Dit zijn geen kleuren om je hele ooglid mee te doen vind ik, maar meer voor een smokey eye of als eyeliner, zoals ik het gebruik. De lichte kleur wist ik even niet wat ik er mee moest, maar volgens de site is die geschikt om te highlighten onder de wenkbrauw of in de binnenste ooghoek. Het kwastje dat er bij zit is leuk en van goede kwaliteit, maar niet geschikt als je de Aqua Creams als eyeliner wilt gebruiken. Daarvoor is het kwastje niet fijn en smal genoeg. Ik gebruik een klein concealer kwastje, wat goed werkt, een eyeliner penseel kan natuurlijk ook.

Er is geen woord overdreven van bovenstaande omschrijving: de kleur is meteen intens en eigenlijk is het in 1 lijn helemaal goed. De Aqua Cream blijft ook heel erg goed zitten, ook na een zweterige training is de lijn nog steeds intact. Met een make up remover is de kleur toch prima te verwijderen. De kleuren zijn in het doosje prachtig en ook op de huid mooi, als is het met iets minder glans. Ik ben hier erg blij mee: de verpakking is erg leuk en handig, de eyecream brengt heel makkelijk op, de kleuren zijn prachtig en je hebt er de hele dag geen omkijken meer naar. Top! Verkrijgbaar bij Sephora (V&D).

Inglot Freedom System Palette 5 Eye shadow Square € 42,-

Inglot is echt een intrigerend make up merk vind ik. Minstens zo goed als MAC, een zeer uitgebreid assortiment en een prachtige winkel in de Van Baerlestraat in Amsterdam. Het fijnste is wel het Freedom System, waarbij je uit hele veel soorten doosjes kunt kiezen om naar smaak zelf je kleuren in onder te brengen. Van doosjes voor 2 kleuren tot palettes met 40 kleuren. De deksels van de palettes klikken vast met een ingenieus magnetisch systeem.

De oogschaduwkleuren zijn er in verschillende finishes: matte, pearl en shine en het aantal kleuren is schier eindeloos. De vierkante kleuren kosten € 7,- per stuk. Een doosje voor 2 kost €5,- en een doosje voor 40 kleuren kost € 25,-.

Ik test een palette van 5 kleuren eye shadow. De tinten variëren van gebroken wit tot warmbruin, allen met een hoogglans, bijna metallic. De kleuren zijn prachtig, maar ik had ook wat mattere finishes in een doosje gedaan. Mat met pearl of shine combineren geeft een veel mooier effect op de huid. Bovendien, als je niet helemaal gladde oogleden hebt ( en wie heeft dat nu wel? ) benadrukt de sterke glans de rimpeltjes op je ogen.

De oogschaduw brengt makkelijk op, mengt goed, glijdt over de huid, geeft goed pigment af en blijft de hele dag zitten. De kwaliteit is dus uitstekend. Wat mij betreft vergelijkbaar met Bobbi Brown en Laura Mercier, maar een stuk voordeliger.

 

Bekijk hieronder ook Harriet’s inspiratie video van Pixiwoo waarin ze goud met roze matcht:

http://youtu.be/X1psZl0wwtg

 

Lees ook