Fris, groen bloemig

04:29 - 02:41
luistertijd 04:29 - leestijd 02:41

Het kleine zwarte jurkje (oftewel ‘little black dress’) is hot. Ooit ontworpen door Coco Chanel is het tegenwoordig een onmisbare kledingsstuk in elke damesgarderobe. De combinatie van eenvoud en elegantie heeft deze iconische jurk tijdloos gemaakt. Ook binnen de parfumerie is het succes van het kleine zwarte jurkje niet onopgemerkt gebleven. Misschien heel frappant, maar het eerste parfum ter ere van dit iconisch kledingstuk is niet door Chanel, maar door Guerlain gemaakt onder de naam La petite Robe Noire. Ook Hugo Boss heeft nu een door een klein zwart jurkje geïnspireerd parfum op de markt gebracht…….

Opnieuw een ode aan de LBD

Nuit pour femme van Hugo Boss is de aanvulling op de mannengeur Boss Bottled Night uit 2010 die na twee jaar eenzaam bestaan eindelijk eens een welriekend gezelschap krijgt! Het is ook een geurige accessoire voor de BOSS Black Womenswear collectie waar de exclusieve stijl met het gebruik van elegante materialen wordt gecombineerd en waar het klein zwart jurkje ook een deel van uitmaakt.

Als ik naar de Nuit pour femme kijk, dan lijkt het alsof Chanel ook andere aspecten van dit parfum inspireerde. Het smalle zwarte vierkante flesje met een gouden streep herinnert me meteen aan de atomizers van Chanel. Alleen het op een kristal lijkend dopje is hier anders. De geur lijkt op een verre afstammeling van Chanel Chance en zit in de buurt van Eau Fraîche flanker. En zelfs de noot van aldehyden genoemd in de piramide lijkt net een knipoog te zijn naar het bekende No 5? Maar genoeg speculaties, ik wil nu weten hoe deze geur ruikt.

Sappige witte perzik voor een verfrissende touch

De geurenpiramide van Nuit pour femme ziet er als volgt uit: de topnoten zijn samengesteld uit sappige witte perzik gecombineerd met de waterige aldehyde-akkoord voor een fris en sprankelend effect. De hartnoten combineren de vrouwelijke verfijndheid van jasmijn en het akkoord van de witte bloemen met een sensuele zachtheid van viooltjes. In de basisnoten vormt de combinatie van mos, hout en sandelhout de echo van de sprankelende topnoten.

Witte bloemen

Ik kan niet echt begrijpen hoe dit onschuldige frisse boeket van witte bloemen aan de naam Nuit komt. Het is niet voor het eerst dat witte bloemen met nacht worden geassocieerd. Denk aan jasmijn in A la Nuit van Serge Lutens of het inmiddels bijna vergeten La Nuit van Paco Rabanne. De zwoele nachtbloeiers met hun verleidelijke bedwelmende geur vormen het hart van deze geuren. Maar Nuit pour femme van Hugo Boss is anders. Ik herken hier vooral de frisse, groene en vochtige aspecten van witte bloemen. Het is eerder een groene tuin op een regenachtige dag, dan door de advertentie voorgestelde nachtelijke escapades in de stad.

De geur begint met frisse sappige noten van fruit waar ik vooral nog net niet rijpe perzik en peer herken gecombineerd met iets het wrange zuurtje van een groene appel. Het akkoord van de witte bloemen is vochtig en fris met een zweem van de groene noten van bladgroen en geplette stengels. Van de bloemen herken ik vooral hyacinten en lelietjes-van-dalen. Dicht bij de basis krijgt het parfum een iets zoete fruitige ondertoon. De genoemde aldehyden, mos en sandelhout kan ik niet zodanig herkennen. Waarschijnlijk zijn ze op de achtergrond aanwezig in de vorm van nuancen en accenten. De geur vormt een duidelijk aanwezig fris en vochtig groene aura.

Parfum voor jonge meiden

In mijn beleving past deze geur heel goed bij de jonge meiden die voorkeur geven aan de frisse groene bloemige geuren en niet van de zoete parfums houden. Het kan heel interessant zijn voor de liefhebbers van Chanel Chance en haar flankers.

De geur is verkrijgbaar als EDP in 30, 50 of 75 ml voor de prijs van €46, €66 of €86 en kan worden aangevuld met een douchegel van 200 ml voor €29, een bodylotion van 200 ml voor €32 of een deodorant van 150 ml voor €29.

SHOP dit parfum hier direct online.

Lees ook:

Lees ook