Wow, wat prachtig, voor een aantal weken

06:48 - 04:05
luistertijd 06:48 - leestijd 04:05

Wishlashes wimperextensions

“Waar droom je van?” vroeg Monique mij. ‘Een zwoele, omfloerste blik, sensuele uitstraling, de geur van..’zo zou onze Maxim het mooi omschrijven. Maar ik ben helaas niet zo poëtisch, ik wil die ogen van mij meer laten ‘spreken’, ofwel openen!

Na diverse pogingen met wimpergroeimiddelen, die ik voor Beautyjournaal getest heb, zoals de LashPlus en het serum van Priori , wat niet echt een groot succes was, wilde ik na mijn mascaratest voor Beautyjournaal eens kijken wat extensions voor effect zouden hebben. Ik ben zo onhandig met het plakken van nepwimpers en losse wimperhaartjes,  en vooral het idee alleen al , dat ze  halverwege de dag er half afhangen en dat je dat niet in de gaten hebt (zoiets alsof je je rok na een toiletbezoek in je panty heb gestopt en niemand je erop wijst).

10 oktober was het zover: Ik kreeg  de Signature Mink wimpers bij Wishlashes By D’ Epilitief in Den Haag.  Het bedrijf is in 2008 daarmee begonnen, met Anja en Alex aan het roer. Hun salon is gelegen in een rustige buitenwijk, niet in het centrum, dus (gratis) parkeerruimte genoeg. Het voelde goed en veilig aan, want Anja geeft ook de trainingen voor wimperextension stylisten. Ze worden door heel Nederland opgeleid en zelfs voor Turkije en SaoediArabië.

Deze foto is voor de behandeling gemaakt:

Op Facebook zie ik regelmatig mooie wimperfoto’s van hun bedrijf voorbijkomen, gemaakt door Martin van Os, die ook aanwezig was met een professionele camera om mijn ‘metamorfose’ vast te leggen.

Wat belooft het:

Hoe werkt het:

De Blink “Signature Mink” Lashes zijn gemaakt van hoogwaardig synthetisch materiaal, vergelijkbaar met natuurlijke wimpers.

Je gaat er natuurlijk zonder mascara naartoe,  dan mag  je heerlijk gaan liggen en je wimpers worden eerst nog extra gereinigd en ontvet, daarna wordt de huid rondom je oog afgeplakt met tape en dan kan je of lekker met je ogen dicht doezelen, of zoals in mijn geval, gezellig kletsen.

De wimpers worden één voor één aan de eigen wimperhaartjes bevestigd met een formaldehyde vrije High Performance lijm. Ik kreeg de dikte van 0,15 mm; je kunt ook kiezen voor de 0,20 versie, maar Anja of de styliste die je behandeld, kan het beste bepalen wat bij je past. Ik heb zeker anderhalf tot 2 uur lekker gelegen, met een kleine pauze ertussen en een kopje koffie.

Bij mijn linkeroog, die wat meer ‘hangt’ heeft Anja nog wat tape geplakt (lees: mijn wenkbrauwen gelift) om beter bij de basis van mijn wimpers te komen. Je voelt niets van het opbrengen, af en toe streek ze met een borsteltje over mijn haartjes en dat voelde al zijdezacht aan, heerlijk. Deze extensions zijn overigens niet te vergelijken met de zogenaamde trosjes of wimperstukjes. “Ik had veel wimperhaartjes”, vertelde ze; ze stonden ietwat recht, en zo komen we weer terug op het Aziatische bloed wat in mijn aderen stroomt.

Voor en na:

Anja heeft ongeveer 80-100 wimpertjes gezet per oog, aan de binnenkant kort en naar buiten toe langer. Een behoorlijk arbeidsintensief klusje, daar moet je wel een heel vaste hand voor hebben. Ze had trouwens een speciale bril op, waardoor Anja mij met wel heel grote kijkers aankeek, heel grappig. Maar wel noodzakelijk, want het is echt precisiewerk.

Nou, het resultaat mag er zeker wezen! Ik bleef daarna constant in de spiegel kijken, de ijdeltuit.. Ze zijn supermooi en vederlicht. Ik voel gewoon niet dat ik zoveel extra haartjes erbij heb gekregen. Ook zijn ze niet te lang, zodat ik gewoon mijn bril kan dragen zonder dat mijn wimpers tegen het glas aantikken.

Leuk extraatje, ze hebben ook bi-color wimpers voor speciale gelegenheden, die hebben blauwe puntjes, heel apart. Ik kreeg een nazorgformulier mee met allemaal tips zoals o.a.:

Het eindresultaat:

Het kan zijn dat je een wimper in de wasbak of op je kussen vindt, maar dat is verder niet zorgelijk. Je wimpers vallen van nature ook uit, maar nu zie je het wellicht beter, vanwege de extensions. Vanmorgen toen ik in de spiegel keek, leek het net alsof ik al opgemaakt was, geweldig.

Ik heb net de foto’s binnen en ik vind ze toch mooi! Op enkele foto’s zie je mij zonder, op een andere zie je duidelijk dat 1 oog al gedaan is. Ik heb ook bewust die dag geen foundation op gedaan, helemaal geen make-up, omdat ik wist dat er een professionele fotograaf aanwezig was en ik moet zeggen, wat ziet mijn huid er ook prachtig uit (ik ben al geruime tijd met Obagi pigmentbehandelingen bezig, lees maar).

Op onderstaande foto kun je goed het verschil links en rechts zien:

Anja en Alex ( en Monique natuurlijk ook!) heel erg bedankt, vind het prachtig. Jammer dat, net als mijn wenkbrauwtatoeage, het niet permanent is. Maar ik kan het iedereen aanraden, heerlijk! Mmmm, bijna jammer dat ik niet date:  ik zie er nu zelfs s’ morgens fris en fruitig uit…als ik mijn bed uitkom. Wat heerlijk is dat!

Lees ook:

Lees ook