De laatste fase van haar kuur gaat in

03:05 - 01:51
luistertijd 03:05 - leestijd 01:51

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

De Blue Peel is gepland! 2 November is het zover. Dan gaat het gebeuren….De Blue Peel. De Blue Peel is de kers op de taart, na de voorbehandeling met het Obagi Nu-Derm protocol.

Vanaf januari dit jaar ben ik al bezig met mijn Obagi-bootcamp, ik ben heel wat tubes verder. Ook de tretoïne en hydrochinoncrème werden, als het op was, weer voorgeschreven en opgehaald bij de apotheek. Volgens mij ben ik zeker 3, dus in totaal 6 tubes verder.

Ik ben deze week nog voor een laatste controle bij Annelies Aarts geweest en heb gelijk kennisgemaakt met Jozijna van der Meij, de nieuwe cosmetisch arts. Lida Bos is haar eigen praktijk begonnen in Amsterdam. Haar advies was: het gaat helemaal naar wens, nu alleen een tipje extra op mijn neus smeren. De vorige keer moest ik wat meer aanbrengen bij mijn haarlijn en onder mijn wenkbrauw, nu moet mijn neus nog even onder de loep.

De Blue Peel wordt niet in de Medi Spa van Annelies gedaan, maar we gaan vanuit Vorstenbosch naar Veghel, waar Obagi specialist Jaap Bastiaansen het team komt versterken. In Veghel zit het hoofdkwartier van J.C. Imp, de distributeur.

Spannend? Ja, heel spannend! Ik heb al een lijst met aanwijzingen meegekregen en uitleg gekregen wat er gaat gebeuren. Ik zal het hieronder even kort toelichten.

Hoe het werkt:

In tegenstelling tot gewone alfa-hydroxy peelings of thuisbehandelingen, wordt Obagi Blue Peel uitsluitend gedaan door een arts, huidtherapeut of behandelaar onder medische supervisie. Gebaseerd op mijn behoeften en huidconditie, bepaald de arts de sterkte van de peeling. Obagi Blue Peel gebruikt Trichloorazijnzuur (TCA) als het actieve ingrediënt in combinatie met de gepatenteerde Blue Base van Obagi.

Wat kan ik verwachten:

De behandeling duurt minder dan een uur en vereist op zich geen verdoving. Ik kan een licht branderig gevoel krijgen, dat normaal slechts een paar minuten aanhoudt. Daarna kan mijn huid een blauwe gloed krijgen, wat normaal binnen 12 tot 24 uur overgaat. ( ik zal jullie absoluut de foto’s niet onthouden van “Babs die de Blues” krijgt;))

Afhankelijk van de sterkte en diepte van de behandeling, kan er een lichte zwelling ontstaan. Binnen 2 tot 3 dagen gaat mijn huid peelen. In de zevende tot tiende dag zou mijn huid geheeld moeten zijn. De “downtime” is afhankelijk van de diepte van de Blue Peel. Mijn huid zal zich de volgende 4 tot 6 weken verbeteren en  zal er nog steviger, zuiverder, zachter, gezonder en jonger uitzien. Beter, Best, Geweldig, toch?

Het vervellingproces kan ik mij nog herinneren van de Fractional laser. Al denk ik dat het nu wel een graadje, lees velletje, meer zal zijn. We gaan het beleven, ik vind het heel spannend. Maar kijk al helemaal uit naar “The New Me”!

Hier lees je mijn voorlaatste update.

Lees hieronder meer reviews van Babs.

Lees ook