Er zijn veel wimpergroeimiddelen op de markt en de één beloofd nog betere resultaten dat de andere.

02:30 - 01:30
luistertijd 02:30 - leestijd 01:30

Er zijn veel wimpergroeimiddelen op de markt en de één beloofd nog betere resultaten dat de andere. Nu mag ik  Lash+Plus van Greenfields voor Beautyjournaal testen. Lash+Plus beloofd in 4 weken tot wel 2 mm langere en vollere wimpers. Tijdens een klinische studie onder oogheelkundig toezicht op 30 proefpersonen zouden de wimpers in één maand gemiddeld met 1,4 mm gegroeid zijn. Ik ben benieuwd.

De ingrediënten op het ’rapid growth’ inci-lijstje zijn:

Allantoïne, liposomen, brandnetel, kastanje, water, lemon extract, glycerin alcohol, titanium dioxide, peppermint extract en conserveermiddelen als methylparabenen, butylparabenen, ethylparabenen en propylparabenen. Het is mij eerlijk gezegd volslagen onduidelijk welke van deze stoffen nu specifiek als groeimiddelen bekend staan. AllantoÏne staat bijvoorbeeld bekend als een huidverzachtende stof. Bij pepermunt kun je je voorstellen dat het de bloedsomloop prikkelt, van brandnetel en kastanje weet ik niets anders, dan dat je er een lekkere soep van kan maken. Nee, ik ben geen chemicus, ik heb het maar gewoon uitgeprobeerd.

Lash+Plus is geen mascara maar een mascaraborstel met een niet vette transparante tonic, die de groei van wimpers moet activeren en  versterken. De verpakking straalt geen luxe uit, maar het meetlatje op de zijkant van het doosje, om de wimpergroei te kunnen volgen, is een leuke vondst.

De tonic moet op schone wimpers aangebracht worden. De tonic droogt redelijk snel, binnen vijf minuten. Ik heb de tonic zo dicht mogelijk bij mijn wimperimplant aangebracht; het brengt makkelijk aan en het irriteert de ogen niet en dat is een pluspunt.

Babs concludeert:

Ik heb Lash+Plus ongeveer 2 maanden trouw ’s ochtends en ’s avonds gebruikt. Overdag kan er je gewone mascara over aanbrengen. Ik zie na 2 maanden weinig of geen groei van mijn wimpers. Jammer, misschien had ik teveel van Lash+Plus verwacht. Ik heb nog steeds mascara nodig om mijn wimpers langer te laten lijken. Toch is het een fijn product met een aantal goede voedende ingrediënten die een verzorgend effect op mijn wimpers hebben. Daarom blijf ik het ook gebruiken tot het flesje leeg is.

Lash+Plus is te koop bij Sephora en kost € 29,00 voor 10 ml. Ik vind dit wel te duur voor een product dat wel verzorgt, maar niet de groeiclaim kan waarmaken. Het leuke meetlatje ten spijt…

Lees hieronder meer reviews van Babs.

Lees ook