Ook rode vlekken door haarvaatjes

02:21 - 01:24
luistertijd 02:21 - leestijd 01:24

Een vlekje? Ja, nee, tegenwoordig praten we niet meer over zomaar een vlekje. De industrie heeft een atlas vol huidvlekken in kaart gebracht en tracht nu voor elke soort vlek met een oplossing te komen. Zo kent Vichy onze huid nu al vijf soorten huidvlekken toe:

Het is tricky om zoveel vlekken te definieren zonder daarbij echt aan te geven wat de verschillen zijn in uiterlijk, in oorsprong en in klinische definitie. De scheidslijnen tussen zonvlekken en ouderdomsvlekken zijn echt flinterdun bijvoorbeeld. Vichy zou inderdaad die atlas er bij aan moeten leveren. Zou leuk zijn, dan zijn ze echt de eersten!

Waar ze naar mijn idee wel de eersten zijn is in het aangeven van rode huidvlekken. Vichy kent drie soorten homogeniteit van de huid: van pigment (bruine vlekken dus) van de vaten (rode plekken dus) en van het relief (de structuur, de porien dus). Pigment en structuuraanpak kennen we inmiddels wel, daar zijn en komen steeds meer prima stoffen en producten voor. Maar wat doe je met die roodheid van de huid, dat verzwakkende vatenstelsel waardoor couperose opdoemt als een rood spook – in gezicht en op je decollete?

Vichy Idealia Pro vlekkencorrector bestaat uit:

Ik ga het zeker uittesten op mijn decollete deze winter in de hoop van die roodheid af te komen. Je kan dit product vanaf 25 jaar al gebruiken. 30 ml kost 29,95 euro.

Lees ook:

 

Lees ook