De nieuwe winterkleuren van 2012 getest!

11:45 - 07:03
luistertijd 11:45 - leestijd 07:03

Een trend waar je niet omheen kunt deze winter zijn krachtige lippen. In de internationale make up wereld spreken ze als inspiratie uitgangspunt over de ‘gotische’ look. De mond is hier bij het belangrijkste element. Het liefst in diepe donkere kleuren van felrood tot wijnrood of chocoladebruin, of heel zacht nude of koraal. Zowel mat als glanzend. De mond is dit seizoen het belangrijkste beauty element…

Chanel Rouge Allure Velvet

Belofte:ROUGE ALLURE creëert ROUGE ALLURE VELVET: de stralende fluweelmatte lippenstift. ROUGE ALLURE VELVET introduceert een andere manier om lippenstift te dragen. Een alternatief voor glanzende lippen. De unieke fluweelzachte en comfortabele matte lippenstift voorziet de lippen van diepe tinten met een intens stralende matte finish. De stift heeft dezelfde hydraterende eigenschappen als een satijnachtige lippenstift en ligt als een tweede huid over uw lippen.

Resultaat in de kleur Nr 41 L’EXQUISE en Nr 32 LA RAVISSANTE

Het eerste wat opvalt is de prachtige verpakking. Glanzend zwart met goud en met een druk op de bovenkant opent de lipstick zich. Erg stijlvol en vrouwelijk, en het geeft een extreem  luxueus gevoel. Sommige matte lippenstiften kunnen uitdrogend werken op de lippen, bij de Rouge Allure Velvet is dit zeker niet het geval. De structuur is fluweelzacht en de lipsticks voelen romig aan op de lippen. Ben je op zoek naar een mooie matte lipstick die de lippen toch verzorgt dan raadt ik je de Chanel Rouge Allure Velvet zeker aan. Hij komt in 10 prachtige kleuren. De L’Exquise heeft een roze/bruine toon en de La Ravissante is prachtig koraal/roze van kleur. De prijs is wat aan de hoge kant met zijn 30 euro, maar hij is het dubbel en dwars waard. Prijs: 30,00

MAC Satin en Matte lipstick

Belofte: Lipstick die de lippen verwent met alles waar ze gek op zijn en veel meer nog. Schitterende kleuren met een rijke, romige textuur smelten smelten samen met de lippen en hechten zich vast, terwijl natuurlijke, verzorgende ingrediënten vocht vasthouden voor een zacht en comfortabel gevoel. Licht reflecterende pareltjes voegen verbazingwekkende glans en glinstering toe.

Resultaat in de kleur Rebel en Russian Red

De Rebel is een Satin lipstick, wat inhoud dat hij makkelijk aan te brengen heeft en een semi-matte satin finish heeft. Wat fijn is aan deze lipstick is dat hij geen glitters bevat of metallic glans. Het is gewoon puur pigment met een diepe kleur pigmentatie. Fantastisch…  De kleur is diep roze/ paars. En door zijn satin finish droogt hij de lippen niet uit. Prachtig bij een blanke huid, en oh zo mooi bij een donkere huid. De lippenstift blijft goed zitten en kruipt niet in de lijntjes rondom de mond. De Russian Red is een klassieke rode matte lippenstift. En zoals je weet zal de klassieke rode mond nooit uit de mode raken. Voor iedere vrouw is er een rode lippenstift, je moet alleen de juiste ondertoon in de lipstick vinden die het beste bij je huid past. Heb je jouw ‘rood’ nog niet gevonden? Dan raadt ik je aan om deze Russian Red te proberen. Prachtig van kleur, met heel veel pigment en hij blijft enorm lang zitten zonder ‘uit te lopen’. Mocht je de Russian Red in lipstick vorm te ‘intens’ vinden of te mat, dan is hij er ook en een lipglass variant. Aan de lipsticks zit een zachte vanille geur zoals je bij de andere producten van MAC gewend bent. De verpakking is zoals je van MAC verwacht, tijdloos mat zwart. En voor de prijs hoef je het niet te laten, 18 euro. Een hele goede prijs/kwaliteit verhouding. Prijs: 18,00

SHISEIDO Perfect Rouge

Belofte: Omhul uw lippen met weelderige hydratatie. Nieuwe perfectie voor uw lippen. Verzacht en hydrateert zonder kleverig aan te voelen. Uw lippen worden de hele dag gehydrateerd, ruwe droge lippen behoren tot het verleden. De gesofisticeerde finish, perfect glanzend.

 

Resultaat in de Kleur RD 613

De Shiseido Perfect Rouge komt in maar liefst 20 kleuren. De RD613 heeft een prachtige diep bruin/rode kleur met een semi/matte resultaat. En werkt goed bij verschillende huidtypen, maar hij is prachtig bij een bleke huid.  De structuur is extreem zacht en brengt gemakkelijk en dekkend aan zonder zijn luchtigheid te verliezen. Je voelt dat je lippen goed verzorgd en gehydrateerd worden zonder plakkerig aan te voelen. De lipstick bevat 0,14 oz product, wat meer is dan de meeste lipsticks die 0,12 oz bevatten. De verpakking is prachtig hoogglans en voelt solide aan. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik meer dan goed. Prijs: 23,00

L’OREAL Color Riche Intense Lipstick

Belofte: Sprekende kleuren die zijn afgestemd op jouw beauty type.Gedurfde kleuren met Color Riche Intens! Voor een prachtig kleurresultaat zijn voor deze verzorgende lipstick intense kleurpigmenten geselecteerd. Voor een perfecte look zijn de prachtige intense kleuren afgestemd op jouw beauty type (blond, donkerblond of brunette). De rijke kleurpigmenten in de Color Riche formule zijn uiterst zuiver en verfijnd voor een krachtig kleurresultaat. De voedende bestanddelen helpen daarnaast om je lippen zacht, glad en soepel te houden.

Resultaat in de kleuren 286 Burning Rose en 287 Sparkling Amethyst

De L’Oreal Color Riche lipsticks komen in een gouden glanzende huls, met een sticker op de dop waarop staat aangegeven bij welke haarkleur de tint past. Als visagist moet ik toch zeggen dat ik niet geloof in één bepaalde kleur bij één bepaald haartype. Of een lipstick kleur je staat hangt namelijk van veel meer factoren af dan alleen je huidskleur of haar kleur. Het is een kwestie van uitproberen. De kleuren zijn goed intens en bevatten verrassend veel pigment. Ze dekken hierdoor mooi en voelen romig aan op de lippen. Mocht je de diepe tonen van dit seizoen toch te uitgesproken vinden dan zijn de Burning Rose 286 en de Sparkling Amethyst  287 zeer geschikt. De Burning Rose 286 is zacht roze , maar toch goed intens van kleur met een klein beetje een perzik toon erin verwerkt. De kleur geeft een fris resultaat. Mocht je van een metallic glans houden dan is de Amethyst  287 iets voor jou. Het is een mooie zacht paarsige toon met een glinsterende ondertoon van fijne metallic deeltjes. Het verbaasde me hoe lang de lipstick bleef zitten. Er zit een subtiel zoetige geur aan de lipsticks. De verpakking oogt ondanks zijn hoogglans zilver en goud toch wat goedkoop.  De L’Oréal Color Riche lipsticks kosten €14,49 per stuk. Heel erg goedkoop zijn ze hierdoor niet. Maar toch vind ik de prijs/kwaliteit verhouding goed. Een leuk detail is dat ze een bijpassende nagelak lijn hebben bij de lipsticks.

MAC Sheen Supreme Lipstick

Belofte: Dankzij het combineren van de kleurimpact van een lipstick met de schijnende glans van een lipglass, creet Sheen Supreme de perfecte hybride zonder toegevingen. Lichtgewicht, niet klevende, makkelijk aan te brengen en aangenaam om op de huid te dragen. Dit is een must- have voor al wie verlangde naar deze fusie.

Resultaat in de kleuren Tea Ceremony en Good to be bad

Mocht je twijfelen of de opaque diepe, intense lippen stift kleuren iets voor jou zijn voor dit seizoen, dan zijn de Sheen  Supreme Lipsticks van MAC misschien iets voor jou. Ze komen in maar liefst 23 kleuren. En alle kleuren voor dit seizoen worden binnen deze lijn vertegenwoordigt. De lipstick bevat goede pigmenten maar brengt transparanter aan. Een goede oplossing als je wel graag de kleuren wilt dragen maar een transparantere finish wilt. De structuur voelt crème achtig aan en een beetje aan als een lipbalm, maar dan met meer pigmenten. Super hydraterend. Tea Ceremony is een mooie zacht bruine/nude achtige toon die bijna iedereen zal staan. Good to be Bad is wat feller van kleur met zijn paarse ondertoon. Een goede vertaling in een transparantere versie van de diep paarse lip die we op de catwalk hebben gezien. Prijs: 18,00

MAYBELLINE NEW YORK Color Sensational Popsticks

Belofte: Color Sensational Popsticks geeft een compleet nieuw eindresultaat. Deze innovatieve lipstick geeft een natuurlijke en frisse glans alsof je net een waterijsje hebt gegeten (popsicle = waterijsje). Deze look ontstaat dankzij de glans-polymeren, zeer heldere vloeibare pigmenten en een ultra transparante formule zonder waxen. Samen resulteren deze ingrediënten in een unieke transparante stick die zacht aanvoelt op de lippen.

Resultaat in de kleur Nr 080 Cherry  Pop

De Popsticks lipsticks zien eruit als waterijsjes. Fris en zoet. De verpakking is fris, vrolijk en jong. Transparant roze met zilveren details. De popsticks geven een natuurlijk ogende, transparante dekking. Je ziet de lipstick niet als een laagje op de lippen zitten, maar de kleur is wel zichtbaar. De popsticks ruiken fruitig en voelen wat vettig aan, maar wel comfortabel. De kleur is subtiel. Het maakt de kleur van je  lippen iets meer getint, maar echt veel doet het niet. Te vergelijken met een getinte lip balsem. Dat de Color Sensational Popsticks worden aangeprijsd als een lipstick vind ik dan ook jammer. Daar ze niet te vergelijken zijn qua textuur en kwaliteit met andere lipsticks. Ze geven een lichte kleur en voeden je lippen. De verzorging is niet heel intensief, maar je lippen voelen wel iets zachter aan. Hij is verkrijgbaar in 4 kleuren. De prijs kwaliteit verhouding vind ik niet goed, daar de popsticks maar liefst 11,99 kosten.

Yves Saint Laurent Rouge pur Couture vernis a levres

Belofte: Is het een gloss? Is het een lipstick? Is het een stain? Het is het allemaal! Rouge Pur Couture Vernis à Lèvres is een intens gepigmenteerde, lang houdbare en super verzorgende lipkleur. De vernis is verkrijgbaar in 19 waanzinnige kleuren, zowel draagbaar als high fashion. De puntvormige applicator zorgt er voor dat je de lipcontour strak kunt aanzetten voor een perfect egale dekking.

Resultaat in de kleur Rose pastille nr 18

Niet alleen is de verpakking van de YSL Rouge pur Couture prachtig, hij is luxueus goud met transparante details zodat je kunt zien hoeveel product je nog hebt, en geloof me hij  gaat heel lang mee en de kleuren zijn geweldig. Hij komt in maar liefs 19 kleuren. Allen zonder shimmer,  van naturel ‘lip tonen’ (maar dan beter) tot aan diep bruin en van  rijke rood tinten tot oranje . De structuur is ultiem, voelt heerlijk aan en kan op verschillende manieren gedragen worden; transparant, licht opgebouwd voor een iets intenser effect of geheel opaque als een lipstick.  De Rouge pur Couture is verzorgend, droogt de lippen niet uit en  loopt niet ‘uit’ in de lijntjes rondom je mond. Verder blijft hij echt de gehele dag goed zitten. De Rose Pastille Nr 18 is prachtig zacht roze, breng hem licht aan voor een natuurlijk effect of dekkend voor een prachtige zacht licht roze mond. Prijs: 28,00

Lees ook:

Lees ook