Net als met de eyeliner productie met Lydia le Loux hebben we nu een grote wenkbrauwtest voor jullie gedaan. Vandaag beginnen we met wenkbrauwgels die Liselotte van Saarloos allemaal eigenhandig getest heeft. Wenkbrauwpoeder en -potlood staat nog op het menu en verschijnt binnenkort op Beautyjournaal. Laura Mercier Eye Brow Gel Beloften: de spiraalvormige borstel brengt […]

06:26 - 03:51
luistertijd 06:26 - leestijd 03:51

Net als met de eyeliner productie met Lydia le Loux hebben we nu een grote wenkbrauwtest voor jullie gedaan. Vandaag beginnen we met wenkbrauwgels die Liselotte van Saarloos allemaal eigenhandig getest heeft. Wenkbrauwpoeder en -potlood staat nog op het menu en verschijnt binnenkort op Beautyjournaal.

Laura Mercier Eye Brow Gel

Beloften: de spiraalvormige borstel brengt in combinatie met de gelachtige-formule de wenkbrauw haartjes perfect in model en houdt ze de hele dag op hun plaats.

Resultaat: de  Laura Mercier transparante Eye Brow Gel vind ik een van de beste transparante wenkbrauw gels die er momenteel op de markt is. De gel geeft precies de juiste stevigheid aan de wenkbrauw en de haartjes blijven dan ook goed op hun plek zitten. Kan eventueel naar wens gedurende de dag bijgewerkt worden zonder dat er klontjes ontstaan. Dit product is uitermate geschikt voor vrouwen die al een mooie wenkbrauw hebben en deze alleen willen modeleren. Maar de gel is ook perfect voor wanneer je je wenkbrauwen iets bijtekent en de haartjes in model wilt brengen en wilt fixeren. De verpakking is van mooi glanzend grijs, metallic materiaal. Wat ik erg prettig vind: daar wanneer je een transparante wenkbrauw gel veel gebruikt en hij in een doorzichtige verpakking zit, hij er naar verloop van tijd er wat groezelig uit kan gaan zien. Op deze manier blijft het product er luxueus uit zien.

Prijs/ kwaliteit: uitermate goed.  € 21,00

MAC Cosmetics brow set

Beloften: perfect voor het in model brengen van de wenkbrauwen. Geeft tevens een natuurlijke glans. Verkrijgbaar in een transparante versie en in een gevarieerd kleuraanbod. Ook te gebruiken om de wimpers perfect te separeren.

Resultaat: de Brow Set wenkbrauw gels van MAC zijn perfect om wenkbrauwen in model te brengen en de haartjes mooi op hun plaats te houden. De Brow Set is verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder ook een transparante versie. De transparante Brow Set is een goede modelerende wenkbrauw gel, maar mocht je behoefte hebben aan iets meer ‘grip’ op je wenkbrauw haartjes dan raadt ik je de transparante wenkbrauw gel aan van Laura Mercier. Deze geeft net iets meer stevigheid. Gaat je voorkeur echter uit naar een wenkbrauw gel met kleurpigment dan is de Brow Set van MAC een hele goede keus. Hij komt in drie kleuren;  ’ Beguile ‘ voor  (as) blonde haartypen, in de ‘Girl Boy’ kleur voor de rossige haartypen en in de ‘Show Off’  kleur voor brunettes. De Brow Set is perfect te gebruiken om je wenkbrauwen te definiëren, maar is ook perfect om te donkere wenkbrauwen en haartjes iets op te lichten. Let wel op met het aanbrengen,want als je hem te veel over elkaar heen gebruikt, dan kan het zijn dat je het ‘natuurlijke effect’ enigszins verliest en dat hij er wat dikker op gaat liggen.

Prijs/kwaliteit verhouding: perfect.  € 14,00

Hema Eyebrow Gel

Beloften: wenkbrauw gel die de haartjes modelleert en definieert. Verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen; transparant, lichtbruin en donkerbruin.

Resultaat: fijne wenkbrauw gel die de hele dag blijft zitten, mits je niet teveel aan je wenkbrauwen zit. Hij is niet zo sterk als de Laura Mercier Brow Gel, maar dat geeft niets, want het resultaat is goed. En de prijs is meer dan fijn. De gel schilfert niet en de substantie is vrij dun. De pigmenten verwerkt in de getinte variant hebben een mooie koele ondertoon en zijn niet te rood en geven de wenkbrauwen net iets meer definitie. Het resultaat is heel naturel, daar de pigmenten in de substantie niet heel veel kracht hebben qua kleur sterkte. Het kan wel wat lastig aanbrengen zijn met het borsteltje in combinatie met de dunne substantie. Er kan namelijk vrij veel product in een keer aan je wenkbrauw zitten. Door de wenkbrauwen meteen door te kammen met een schoonwenkbrauw borsteltje  kun je dat probleem meteen oplossen. De verpakking is zoals je van Miss Helen van de Hema kunt verwachten; simpel.

Prijs/kwaliteit: goed. €3,25

Laura Mercier Brow Definer  en de Laura Mercier Brow definer brush

Beloften Laura Mercier Brow Definer: nieuwe generatie wenkbrauw make-up: innovatieve gekleurde wax/gel formule die ieder haartje omhult tijdens het aanbrengen en herdefinieert saaie, onopvallende wenkbrauwen.  De wax/gel formule met kleur pigmenten houdt gedurende de dag de haartjes op hun plek. De Laura Mercier Brow Definer wordt aangebracht met de Laura Mercier Brow Definer Brush.

Beloften Laura Mercier Brow Definer Brush: synthetische, schuin aflopende haren. Deze platte kwast is speciaal ontwikkeld voor een perfecte applicatie van de Brow Definer wax/gel formule.

Resultaat: de Laura Mercier Brow Definer heeft een fijne wax/gel substantie die een heel mooi natuurlijk resultaat geeft en erg gemakkelijk aan te brengen is met een penseeltje. Perfect voor wanneer  je iets meer definitie wilt aanbrengen aan mooie wenkbrauwen, maar ook super  geschikt is om vorm te geven aan te lichte wenkbrauwen of als je de wenkbrauwvorm iets wilt aanpassen. Hij is er in drie mooie kleuren, die allen beschikken over de perfecte koele ondertoon. Wat erg belangrijk is, dat veel wenkbrauwpoeders en gels te veel rood pigmenten bevatten. Wat ik jammer vind is dat de substantie net iets te zacht is om met het penseeltje individuele haartjes te tekenen. Het potje heeft het perfecte formaat om makkelijk mee te nemen in je make-up tasje. Hij moet wel aangebracht worden met een goed wenkbrauw penseeltje. De geadviseerde Laura Mercier Brow Definer Brush is een prachtig mooi slank vormgegeven synthetisch wenkbrauw penseel die luxe uitstraalt. De haartjes zijn mooi schuin afgesneden waarmee je de perfecte wenkbrauw kunt tekenen.

Prijs/kwaliteit: de prijs/kwaliteit verhouding van de wenkbrauw wax/gel vind ik meer dan goed. Het penseel is van zeer goede kwaliteit en makkelijk te hanteren, toch vind ik 33 euro voor een penseel met synthetische haren iets aan de prijzige kant.

Prijs indicatie Laura Mercier Brow Definer Wax: € 22,00

Prijsindicatie Laura Mercier Brow Definer Brush: € 33,00

Lees ook