Het laatste deel van de grote wenkbrauw make-uptest.

08:25 - 05:03
luistertijd 08:25 - leestijd 05:03

Het laatste deel van de grote wenkbrauw make-uptest. Deel 3 met de wenkbrauwpoeders

Chanel  Le Sourcils de chanel

Beloften: een kit met alles wat je nodig hebt voor de perfecte wenkbrauwen. De verpakking beschikt over een spiegeltje, een pincet, en een wenkbrauwpenseel en borsteltje om de wenkbrauwen perfect in model te brengen.

Resultaat: een luxueus uitziende ‘mini wenkbrauw kit’ van Chanel die heel compleet is, inclusief drie mooi gepigmenteerde kleuren met de perfecte koele ondertonen om je wenkbrauwen mee  aan te zetten en te definiëren. De poedersubstantie is erg fijn om mee te werken en kan eventueel ook nat gebruikt worden.

Het wenkbrauw borsteltje doet zijn werk perfect, al geef ik er persoonlijk de voorkeur aan om met een spiraalvormig borsteltje de wenkbrauwhaartjes te borstelen. Het  bijgeleverde wenkbrauwpenseeltje is erg stevig, wat prettig is. Maar het penseeltje mist wel het verfijnde applicatorpuntje waar je mooie wenkbrauwen mee kunt tekenen en definiëren. De kleine pincet is verbazingwekkend goed. De punt van het pincet is helaas afgerond en wat dik, waardoor je niet alle haartjes te pakken krijgt. Het is een prachtig chic wenkbrauwkitje wat ik graag in mijn toilettasje heb zitten.

Prijs/kwaliteit: de prijs is wat aan de hoge kant, maar je krijgt hiervoor wel meer wenkbrauwproducten en -kleuren dan bij andere merken. € 53,00

Shiseido The Make up Eyebrow and Eyeliner compact

Beloften: een  praktisch poeder in twee tinten dat op de wenkbrauwen en als eyeliner gebruikt kan worden gebruikt om de ogen een zachte uitstraling te geven.

Resultaat: de Shiseido Eyebrow en Eyeliner poeder is verkrijgbaar in drie kleurvarianten. Elk doosje beschikt over twee kleuren. De poeders beschikken over veel pigment waardoor je maar een klein beetje product nodig hebt voor veel resultaat. Sommige bruintonen vind ik iets aan de rode kant en had ik graag met een wat koelere ondertoon gezien. De poeder is zowel nat als droog te gebruiken.

Het penseeltje wat er bij geleverd wordt is aan twee kanten te gebruiken. Aan een kant zit een applicatorsponsje en aan de andere kant een schuin wenkbrauwkwastje. Het applicatorsponsje is handig als je de poeder als een oogschaduw wilt gebruiken of als je je eyeliner iets wilt uitblenden, maar vind ik persoonlijk niet erg functioneel om een wenkbrauw of eyeliner mee te tekenen. Het schuine wenkbrauwpenseeltjes is vrij hard/stug en breed. Goed om een eyeliner mee uit te blenden, maar niet handig om een strakke eyeliner of wenkbrauw mee te tekenen. Ik raad je aan een ander wenkbrauw/eyeliner penseel aan te schaffen,voor een meer secuur resultaat. De verpakking is mooi hoogglanzend en er zit een fijn spiegeltje verwerkt in het compacte doosje.

Prijs/kwaliteit: de prijs vind ik goed, daar je twee kleuren krijgt geleverd per verpakking. € 20,65

Essence Eyebrow stylist Set

Beloften: de styling set bevat twee wenkbrauw poeders, een applicator en drie stencils die je helpen de wenkbrauwen in een perfecte vorm te krijgen.

Resultaat: een compact setje met twee kleuren wenkbrauwpoeder die je onderling kunt mengen om de juiste kleur te krijgen voor je wenkbrauwen. Je hebt weinig product nodig omdat de poeders goed gepigmenteerd zijn. Sommige kleuren hebben wel een wat rode ondertoon. Ik had graag een koelere ondertoon gezien voor een mooier resultaat. Dit setje is uitermate geschikt als je wenkbrauwen al een mooie vorm hebben, maar je de haartjes net wat donkerder wilt maken of de vorm iets wilt aanpassen voor extra definitie. Zijn de wenkbrauwen teveel geëpileerd dan zal je helaas niet voldoende hebben aan dit product. Het is in dat geval handiger om een wenkbrauw potlood te gebruiken, zodat je op een natuurlijke manier wat haartjes bij kunt tekenen.

Bij het setje wordt een klein schuin wenkbrauw penseeltje geleverd, wat helaas net te dik is om secuur mee te werken. Ook worden er bij het setje stencils geleverd die je kunt gebruiken om een wenkbrauw vorm mee te tekenen. Ik ben zelf van mening dat stencils niet erg handig zijn in gebruik, aangezien iedereen een andere vorm wenkbrauw heeft. De verpakking laat helaas nogal wat te wensen over, hij is erg onhandig in gebruik. Maar met een prijs van 2,49 kun je daar denk ik niet echt over vallen.

Anastasia Eyebrow Kit

Bestaat uit vijf producten;

Belofte: de perfecte wenkbrauw kit.

Beloften Anastasia pincet: Anastacia ontwikkelde een zeer nauwkeurig duurzaam pincet die is gemaakt van zeer duurzaam roestvrij staal. Deze pincet weet zelfs de allerfijnste haartjes te vinden, zonder hierbij wondjes te maken of haartjes af te breken.

Beloften Anastasia Brush: Anastacia ontwikkelde de perfecte penseel om de wenkbrauw poeder zo nauwkeurig mogelijk mee aan te brengen en de strakke lijnen van de wenkbrauwen te accentueren. Door de spiraalvormige borstel  aan de achterzijde te gebruiken, wordt de poeder als het ware door de wenkbrauwen ‘geblend’ en ontstaat een natuurlijke look.

Beloften Duo Brow Powder: met dit twee kleurige compacte poeder worden mooie,natuurlijke wenkbrauwen gecreeërd. Het poeder blijft perfect zitten, omdat deze zich hecht tussen de haartjes. Het tablet is verrijkt met anti-oxidanten en vitaminen, zodat de wenkbrauwen in perfecte conditie blijven. De poeders zijn gelaagd gebakken zodat er minder kans op breuk is. De Anastasia Duo Brow Powder bestaat uit twee tinten, waardoor de kleur van de wenkbrauw perfect afgestemd kan worden op de haarkleur. Waardoor een natuurlijke look ontstaat.

Beloften Brow Stencils: Anastasia ontdekte de ‘Golden ratio’ , de perfecte wenkbrauw voor iedereen.

Beloften Brow Gel: deze transparante wenkbrauw gel zorgt ervoor dat zelfs de meest weerbarstige wenkbrauw de hele dag goed blijft zitten. En de wenkbrauw ‘flakeproof’wordt. Prettig aan deze gel is dat deze natuurlijk aanvoelt en verrijkt is met ant-oxidanten.

Resultaat: de pincet is van zeer hoge kwaliteit, en verwijdert zoals beloofd zelfs de kleinste haartjes door het perfect vormgegeven puntje van de pincet. De bijgeleverde penseel beschikt over twee kanten; aan één kant het door mij zo geliefde spiraalvormige borsteltje om de wenkbrauwen door te borstelen, en aan de andere kant  een perfect gevormd schuin wenkbrauw kwastje wat precies dik genoeg is. De Brow Powder Duo komt in zes verschillende tonen; de Golden Blonde, de Ash Blonde/Taupe, de Medium Ash/Medium Brown, de Brunette,  de Ebony en de Strawburn.

Alle producten beschikken over goede pigmenten en de juiste (koele) ondertonen. De twee kleuren kunnen onderling eventueel nog gemengd worden voor een mooi natuurlijk resultaat. Ook kun je de poeders nat gebruiken.

De wenkbrauw gel is echt heel erg goed en houdt elk haartje gedurende de dag perfect op zijn plaats zonder dat hij gaat schilferen. De gel beschikt over een enorme grip op de haartjes en je voelt dat er een laagje is gevormd als je aan je wenkbrauwen zit, maar dit is niet storend. Bij het kitje worden wenkbrauwstencils geleverd zodat je aan de hand van deze stencils gemakkelijk je wenkbrauw kunt tekenen. Bij deze kit worden maar liefs vijf stencils geleverd in verschillende wenkbrauwdikten etc. Mocht je het zelf wel prettig vinden om met een stencil te werken, dan denk ik dat door de grote variëteit aan stencils je wel een vorm kunt vinden die het dichtst bij jouw natuurlijke wenkbrauwvorm in de buurt komt.

Het kitje wordt in een handige kleine etui geleverd die je gemakkelijk in je handtas kunt bewaren. Ik vind dit setje een echte aanrader. Het bevat alles wat je nodig hebt voor een mooi verzorgde wenkbrauw.

De prijs kwaliteit/verhouding vind ik meer dan goed. Je krijgt vijf producten voor het bedrag van €68,- die los €113,- in totaal zou kosten.

Lees ook:

Lees ook