Hier is deel 2 van de wenkbrauwtest, de wenkbrauwpotloden door make-upartist Liselotte van Saarloos.

02:50 - 01:42
luistertijd 02:50 - leestijd 01:42

Hier is deel 2 van de wenkbrauwtest, de wenkbrauwpotloden door make-upartist Liselotte van Saarloos.

MAC Cosmetics Penultimate Brow Marker

Beloften: een vloeibare pen-style marker voor het kleuren en shapen van je wenkbrauwen voor een natuurlijke look. De marker beschikt over een ‘quick drying’ formule die niet klontert en extra lang blijft zitten en is eenvoudig te hanteren.

Resultaat: de Penultimate Brow Marker beschikt over het perfecte applicator ‘puntje’ waarmee je heel precies individuele haartjes kunt bij tekenen. De marker is ook perfect om de wenkbrauw mee in te kleuren. Helaas is hij alleen in een universele ‘one size fits all’ kleur verkrijgbaar. En daar ben ik het helaas niet mee eens…

Prijs/kwaliteit: is verder goed.  € 17,50

Bourjois Sourcils de precision

Beloften: wenkbrauwpotlood met geïntegreerd borsteltje. Voor verzorgde wenkbrauwen met een natuurlijke vorm in harmonie met je haarkleur.

Resultaat: het wenkbrauwpotlood heeft de perfecte structuur. Het potloodpuntje heeft namelijk de perfecte hardheid om  mooie dunne individuele haartjes mee te tekenen, maar is zacht genoeg door de carnauba was om duidelijk mee te tekenen of je wenkbrauwen mooi mee in te vullen. Het potlood is makkelijk in gebruik en blijft goed zitten. Met het borsteltje op de dop kun je de wenkbrauwkleur iets vervagen voor een mooi natuurlijk resultaat en je wenkbrauwen in vorm brengen. Het potlood is er in drie kleuren met de juiste pigmenten en een mooie koele ondertoon waardoor de kleuren niet te rood overkomen.

De prijs/kwaliteit verhouding: meer dan goed. € 7,30

Lancôme Le crayon de sourcils

Beloften: het crayon de sourcils is rijk aan kleur pigmenten (gemiddeld 45%) en biedt je de mogelijkheid de vorm van je wenkbrauwen te accentueren, te veranderen of te benadrukken.  Het potlood beschikt over een borsteltje waarmee je de haren perfect kunt vormgeven. Precisie en een natuurlijk resultaat.

Resultaat: le Crayon Sourcils van Lancôme is een van mijn favoriete wenkbrauw potloden. Daar het potlood over de perfecte hardheid beschikt , maar toch zacht genoeg is en over voldoende pigmenten beschikt, zodat je prachtige mooie individuele wenkbrauw haartjes kunt tekenen met een heel natuurlijk resultaat. Blijft de hele dag zitten, en wordt in maar liefst zeven kleuren verkocht.  Er zijn weinig merken met zo’n uitgebreid aanbod in wenkbrauwpotlood kleuren. De prijs is aan de hoge kant, maar hij is het zeker waard. Het borsteltje is stevig en doet zijn werk goed, maar zoals ik al eerder aangaf, gaat mijn voorkeur uit naar een spiraalvormige wenkbrauw borstel. Het potlood ziet er luxe uit met metallic gouden accenten.

Prijs/kwaliteit: goed. € 17,95

Lees ook:

Lees ook