Ieder die zijn of haar haren wel eens gekleurd heeft kent het probleem: het is lastig om de kleur mooi en fris te houden.

02:32 - 01:31
luistertijd 02:32 - leestijd 01:31

Ieder die zijn of haar haren wel eens gekleurd heeft kent het probleem: het is lastig om de kleur mooi en fris te houden.  Gewoon water is al voor 60% verantwoordelijk voor kleurverlies. Ongelofelijk he. Dat betekent dus eigenlijk dat je je geverfde haar voorlopig niet zou moeten wassen. Gelukkig zijn er shampoos die die terugval wat kunnen tegengaan. Vooral op het gebied van glansbehoud kan veel gedaan worden, waardoor het lijkt of de kleur ook langer intens blijft.

Toveren met glans

Guhl heeft nu een nieuw gamma dat speciaal is bedoeld voor de bescherming van gekleurde haren: Guhl Kleurbehoud & Verzorging. De lijn bestaat uit vier producten, een shampoo, een crème-conditioner, een color protect crème en een intensief verzorgend masker. De color protect crème hoeft niet uitgespoeld te worden. Hij bouwt een laagje rond je haren dat kleurverlies tegengaat en geeft de kleur een fraaie glans. De crème maakt het haar niet zwaar en zorgt voor makkelijk te stylen haren. Het masker gebruik je als je haar wel wat extra verzorging kan gebruiken. Het herstelt en verzorgt je haren, waardoor de kleur weer helemaal tot z’n recht komt. Ook dit product verzwaart het haar niet.

Marketing statement: de Goji bes

Alle producten bevatten een extract van Goji-bessen, een op dit moment erg populair ‘superfruit’ uit Azië dat bol staat van de anti-oxidanten en andere weldadige voedingsstoffen. Ze zijn érg gezond als je ze gewoon opeet, maar volgens Guhl is het dus ook heel goed om de Goji-bessen in je haar te smeren. Guhl beweert in het persbericht dat dit bessenextract wonderen voor je haar doet. Wat een nogal dubieus en vooral modieus aandoent flauwekulstatement is.  Het enige wat we erbij kunnen bedenken dat het een zure stof is die ertoe bijdraagt dat de haarschubben sneller sluiten waardoor de glans geoptimaliseerd wordt van de haaroppervlakken.

Lekker betaalbaar

Maar goed. Alle bessen op een stokje – de producten van Guhl zijn in de regel erg goed, volkomen betrouwbaar en hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Afgezien van het wat flauwe marketingverhaal over wonderbessen gaan we er dan ook van uit dat ook deze producten prima waar voor hun geld zijn.  De producten van Guhl Kleurbehoud & Verzorging kosten tussen de € 5,69 en € 6,99 per stuk.

Lees ook