Als je van vette creme houdt

05:17 - 03:10
luistertijd 05:17 - leestijd 03:10

EmerginC Scientific Organics Phytocell Cream

Al een geruime tijd heb ik een mooi potje van deze nieuwe crème op het bureau staan. Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen; ik heb er echt een haat-liefde verhouding mee. Later in deze review zal ik daar uiteraard op terugkomen. Nog even geduld lezers, eerst volgt een uitgebreide kennismaking met dit plantaardige cosmeceutical product. Want dit is de benaming tegenwoordig van cosmetica met actieve ingrediënten in hogere concentraties dan de reguliere crèmes die een betere werking zouden beogen.

EmerginC kwam in 1996 in Amerika op de markt met het populaire 20% vitamine C serum. De producten van EmerginC zijn in Amerika erg populair mede doordat Oprah Winfrey tijdens een van haar shows aan dit merk volop aandacht heeft besteed door een show van haar in een beroemd Spa waar EmerginC producten worden gebruikt uit te zenden. In 2009 introduceerde EmerginC een nieuwe lijn, de EmerginC Scientific Organics. Een beloftevolle crème in een mooie sobere verpakking. Van de EmerginC Scientific Organics lijn heb ik de Phytocell Cream getest.

Wat belooft de EmerginC Scientific Organics Phytocell Cream te doen?
Deze informatie komt van het merk zelf: de Organic Phytocell Cream hydrateert, ontgift en heeft een anti-aging werking door: fyto-stamcellen uit druiven, groene en witte thee, pycnogenol, vitamine C en E, algenextract en spirulina. De fyto-stamcellen blijken een zeer positieve werking te hebben op de stamcellen in onze huid. Ze worden gewonnen uit de Gamaydruif, verlengen de levensduur en vertragen het huidverouderingsproces van huidcellen en beschermen de huid tegen veroudering door UV straling. Pycnogenol, afkomstig uit de bast van de Pinus Maritima, een pijnboomsoort die aan de Zuidwestkust van Frankrijk groeit, is een krachtig antioxidant die de werkzaamheid van vitamine C en E verlengt. Het zorgt voor een betere zuurstoftoevoer, hydratering en cel vernieuwing. Zeewier, alg en spirulina hebben een sterk ontgiftende en hydraterende werking.

De producten van EmerginC Scientific Organics zijn 100%natuurlijk en 70% van de ingrediënten is van organische afkomst. Het merk heeft geen keurmerk of certificering maar neemt wel deel aan het “Buy one, plant one” project van Plant-it 2020, een non-profit organisatie die voor elk verkocht EmerginC product een boom plant.

Hoe is de EmerginC Phytocell Cream in het gebruik?
Ik ben een aantal keren begonnen en ook weer gestopt met het testen van deze crème. Dit komt doordat ik het echt geen prettige crème vindt in het gebruik. De reden dat ik toch telkens weer de crème heb gepakt is omdat de beloftes, de claims en de prijs er niet om liegen. Maar waarom doet deze crème niets voor mij en ben ik elke avond blij dat ik mijn huid weer kan reinigen?  Ik kan er mijn vinger niet op leggen.

Het enige dat me bijblijft is dat mijn huid ontzettend greasy aanvoelt en er niet mooi uitziet. Ik glim de hele dag en daar heb ik echt geen trek in. De crème smeert moeilijk uit en blijft plakken.

Ik ben 42, heb geen moeilijke huid, een beetje vocht-arm en niet gevoelig en zou best een crème die huidveroudering tegen kan gaan en hydrateert, kunnen gebruiken. Ik had er dus veel meer van verwacht dan tot nu toe is uitgekomen en dat vind ik ontzettend jammer. Zou ik deze crème toch nog langer moeten gebruiken totdat het gewenste effect er is? Of moet ik concluderen dat deze crème niet bij mij past, ook al zou het voor alle huidtypen geschikt moeten zijn.

De INCI lijst ziet er goed uit, ook wederom veel plantaardige ingrediënten maar zoveel! Is dat nu wel nodig? Als testpanellid van Beautyjournaal vind ik het een uitdaging om tijdens het testen deze plantaardige ingrediënten te onderzoeken maar de hoeveelheid schrikt me af. En dit moet voor de consument toch ook lastig zijn? Of zijn de producten van EmerginC alleen bedoeld voor een bepaalde bewuste consumentengroep die deze INCI lijsten lezen alsof het de normaalste zaak van de wereld is? Ik raak in ieder geval verstrikt in alle beloften van deze talloze plantaardige ingrediënten.

Debbie concludeert:
Het testen van de EmerginC Scientific Organics Phytocell Cream was een lastige onderneming. Vooral door de relatie tussen de prachtige claims en ingrediënten en hoe deze crème uiteindelijk op mijn huid geen effect had, ontstonden er vele vragen.  Zo op het eerste gezicht is het ook een mooie crème; de kleur is mooi, de textuur in principe goed en de geur is lekker neutraal. Ook het gegeven dat deze crème zowel als dag en ook als nachtcrème gebruikt kan worden is fijn. Maar goed, het gevoel moet er ook zijn en dat was er jammer genoeg niet.

Voor meer informatie over cosmeceuticals lees dit artikel van Beautyjournaal eens.

Lees ook