Alle prikkels die je krijgt om het systeem weer aan te zetten, werken langer door. Je kunt telkens weer nieuwe gezondheids ervaringen krijgen.

08:23 - 05:01
luistertijd 08:23 - leestijd 05:01

Schoonheidsspecialiste Marjolein van het beauty instituut Beautycare uit Harderwijk was getriggerd door mijn verhalen over Vibra-B op BeautyJournaal. Dat wilde ze ook ervaren! Na twee proefbehandelingen was ze om en besloot ze het op te nemen in haar instituut. 

Ze behaalt met de bijzondere frequentiebehandelingen niet alleen mooie resultaten op bijvoorbeeld de kaaklijn, maar ook bij cellulite. En cliënten die vermoeid zijn, komen tot rust en hervinden zichzelf weer. Marjolein geniet van de ontdekkingsreis die mensen maken tijdens een Vibra-B kuur. ‘Mijn werk is therapeutischer geworden, ik bereik een nieuwe doelgroep. Ik zie zelfs de lichaamshouding van mensen verbeteren.’

Getriggerd door de verhalen: ….hoe dan?!

Marjolein werkt sinds november 2023 met Vibra-B. Ze werd getriggerd door de artikelen die ik erover schreef en door mijn eigen ervaringsverhaal met de Vibra-B. ‘Het fascineerde me enorm,’ vertelt ze, ‘die slangen, de cups, hoe de effecten via de hersens op het lichaam beschreven werden. Hoe dan?!’

Zo’n aparte ervaring

‘Ik weet nog dat Jose Conrads, de distributeur, bij mij kwam en ik een behandeling kon ondergaan. Het was zo’n aparte gewaarwording. Alsof ik op ging stijgen, door het geluid in combinatie met de bijzondere vibraties die je voelt in je lichaam. Ik leg dat ook heel goed uit aan mijn klanten: dat via luchtdruk, trillingen van een bepaalde frequentie, op zachte wijze door het lichaam heen gaan waardoor je bloedcirculatie, de lymfe, de spieren en het zenuwstelsel worden geactiveerd, terwijl het ook heel ontspannend is voor je brein. 

Alsof je eens echt goed geslapen hebt

‘Na twee behandelingen wist ik al: ik wil deze apparatuur in mijn instituut hebben. De tweede keer ervaarde ik ook wat ik wilde ervaren: dat er een last van je af valt, dat gevoel. Die diepe ontspanning. Alsof je echt heel goed geslapen hebt. En dat effect wordt alleen maar mooier naarmate je het vaker ondergaat. 

Werken aan je beauty via het brein

Het is zo’n nieuwe techniek, die huid- en gezondheidsverbetering aan zet, ik moest echt even nadenken of ik hier wel klaar voor was. Kan ik alle hulpvragen van mensen beantwoorden? Je stapt van het pure schoonheidsspecialiste werk over naar therapeutisch werk. Via de mind de beauty bereiken….en gezondheid als speerpunt van beauty maken….

Leefstijl motiverende  behandeling

Natuurlijk, ik had ook in kunnen zetten op meer massagebehandelingen, maar dat is zeer arbeidsintensief voor mij als schoonheidsspecialiste. Daarnaast zag ik ook steeds vaker dat als mensen behandelingen de cryotherapie deden of LPG Endermologie aan de buitenkant van hun lichaam wel resultaat zagen, maar dat ze zich van binnen nog steeds niet zo gelukkig voelden.  Ik stond daarom ook wel heel erg open om meer verdieping in leefstijlbehandeling te zoeken. 

Zoektocht naar de beste cellulitebehandeling

De salon van Marjolein bestaat nu 20 jaar, haar focus is door de jaren heen steeds meer op lichaamsbehandelingen komen te liggen. Dit werd mede ingegeven door haar persoonijke affiniteit met cellulitebehandelingen omdat ze dit bij zichzelf ook behandeld wilde hebben. ‘In 2009 bood ik al LPG Endermologie aan, daarna volgde de cryotherapie en vervolgens ook de Reshape voor spierbehandeing. 

Verstrakkende kaaklijn

‘Het mooie aan het Vibra-B behandelingsysteem is dat je er ook gezichtsbehandelingen mee kan geven. Zo maak ik ook combinatiebehandelingen: cryotherapie op de buik. Vibra-B op de rest van het lichaam en op het gezicht. Vibra-B geeft ook mooie effecten op het verstrakken van de kaaklijn, je krijgt echt een liftend effect. Dat zie je zelfs al na een keer.

Het is een reis die je maakt

‘Cliënten kiezen bij mij toch wel meteen ook voor een kuurtraject met Vibra-B. Het is belangrijk dat je goed uitlegt wat je kunt gaan ervaren. Je werkt natuurlijk op de huid, maar ook op het zenuwstelsel, en ook het brein doet mee. Je kunt in het begin moe zijn na een behandeling en je kunt oude blessures weer gaan voelen, omdat er veel sensorische prikkels zijn. Als je het vaker doet, merk je dat je steeds meer energie krijgt. 

Marjolein vertelt dat ze door Vibra-B nieuwe klanten aan trekt. ‘Mensen zoeken naar effectieve cellulitebehandelingen, via Instagram vinden ze mij dan. Aanvankelijk worden ze dan getriggerd door LPG omdat dat bekender is, maar als ik uitleg dat Vibra-B versnelde resultaten geeft en dat je ook een bijzonder ontspannings- en energiegevend effect kunt krijgen, is de nieuwsgierigheid wel gewekt. 

Het werkt sneller dan LPG Endermologie

‘Ik vind ook echt dat het beter werkt voor cellulite,’ vervolgt ze. ‘De huid wordt zichtbaar gladder, ook bij cellulite die er vele jaren zit. Na een behandeling of 3 zie je dat al gebeuren – terwijl dat bij LPG pas na 6 tot 7 behandelingen ontstaat. Ik heb zelfs een client van 70 die nooit gedacht had dat haar huid weer gladder kon worden. Ook op deze leeftijd worden de fibroblasten aangezet tot nieuwe productie van collageen en elastine.’ 

‘Het werkt natuurlijk door het hele lichaam heen. Het probleem in de billen kan ook haar oorsprong in de lymfevaten lager in de benen hebben. Vibra-B komt overal tegelijk. 

De veranderingen zijn er opeens…..

Marjolein heeft buiten een groot bord staan waarin ze communiceert over Vibra-B en dat trekt nu ook mensen aan die zich erg moe voelen, ook bijvoorbeeld post-Covid hebben. ‘Ik moet wel zeggen dat de ervaring die je krijgt best overweldigend is. Wat voel je nou eigenlijk, wat gebeurt, wat hoor je? In het begin snap je het niet en gaandeweg hoor ik mensen vertellen dat ze ineens merken dat hun stoelgang verbetert, dat ze weer beter kunnen wandelen. 

‘Ze vragen zich dan af of het door Vibra-B komt. Tsja, leg de vinger er maar eens op. Alle prikkels die je krijgt om het systeem weer aan te zetten, werken langer door. Je kunt telkens weer nieuwe ervaringen krijgen. Onlangs vertelde een cliënte die enorme spierspanning op de kaken had waardoor ze ging klemmen in haar slaap, hiervan bevrijd is door de Vibra-methode.

Goede uitleg essentieel

Marjolein benadrukt dat mensen die open staan voor nieuwe ervaringen dit ook graag aangaan. ‘Soms denken mensen dat het eng is, maar het is alleen maar lucht dat tegen de buitenkant van je lichaam aangezet wordt. En dat geeft een kettingreactie aan impulsen door het lichaam heen. Juist vanwege de frequentie. Mensen denken wel eens dat je onder stroom wordt gezet. Nee, dus.

Connectie met lichaam hersteld

‘Hoe meer kennis je van het lichaam hebt en hoe het fysiologisch werkt, hoe interessanter je dit zal vinden. Veel mensen hebben ook meer connectie met hun hoofd dan met hun lichaam. Vibra-B herstelt het contact met je lichaam, maar ook tussen je brein en de rest van je lichaam. Weet je dat ik zelfs de lichaamshouding van mensen zie verbeteren?

‘Ik vind het zelf ook heerlijk,’ besluit ze tot slot. ‘Als ik de behandeling aan het einde van een week doe, valt echt die hele week van me af. Zo ervaar ik dat. Ik word weer rustiger in mijn hoofd, en mijn lichaam is geactiveerd maar ook kalm.’

Inmiddels ondergaat zo’n 30% van haar klanten de Vibra-B behandeling. Een kuurtraject bestaat uit tien behandelingen. Daarna wordt er eens per maand behandeld. Als je lekker in je vel zit, ga je vanzelf weer stralen.

Wil je als beauty-expert meer weten over deze bijzondere techniek? Neem dan contact met Jose Conrads via jose@partnerinaesthetics.nl of 0252-625993. Lees ook meer op de website. Je kunt haar ook mailen voor een instituut in jouw buurt, om een behandeling te ondergaan. Een van de adressen is bijvoorbeeld Mittsu Institute in Amsterdam.

Lees ook