Chanel, Marie-Stella-Maris, Dove, Alpha-H, Annemarie Börlind, Moroccan Oil, Vichy…

12:54 - 07:44
luistertijd 12:54 - leestijd 07:44

BeautyJournaal testpanel favorieten juli 2017

Juli was een wisselvallige maand met regen en met zonneschijn. Geen op-en-top zomerse testpanel favorieten dus, maar wel weer een paar fantastische ontdekkingen, verborgen pareltjes en slimme producttips.

Su: Annemarie Börlind Energy Nature oogserum

Al maanden kamp ik met slaaptekort. Teveel werk versus te weinig uren op een dag, met de combinatie nachtelijke bezoeken van de kinderen, resulteert in donkere kringen onder mijn ogen. Een week goed slapen zou al wonderen doen, maar helaas is dat mij niet gegund.

Dan maar een hulpmiddel, het Energy Nature oogserum van Annemarie Börlind. Deze handige oogcrème zit in een flesje met een applicator. Het is makkelijk te doseren en aan te brengen onder mijn ogen. Door de applicator voelt het elke keer als een fijne minimassage. Energy Nature oogserum trekt snel in en laat geen vette waas achter. Erg fijn in combinatie met mijn wimperextentions.

De werkstof Hesperidine verzacht de donkere kringen. En cafeïne stimuleert de lymfecirculatie. Hierdoor trekken vermoeid uitziende ogen snel weg en heb ik weer een frisse blik!

Shop hier online

 

 

Gerti: Alpha-H Moisture Boosting Facial Mist

Mijn favoriet van juli is de Moisture Boosting Facial Mist van Alpha-H, een heerlijke verfrissende en hydraterende lotion. Ik spray hem na de reiniging op mijn gezicht en masseer zachtjes in. Als mijn huid al iets trekkerig voelt na het douchen, dan is dat direct weg. Van andere producten heb je daardoor minder nodig en ze trekken sneller in. Toen het in Nederland zo ontzettend warm was, sprayde ik overdag af en toe extra op mijn gezicht. Een spray die je in een airco-omgeving altijd bij de hand zou moeten hebben.

Deze facial mist bevat aloe vera, hamamelis extract, extract van koraalwier, lavendel, grapefruit en sinaasappel, plus een hoge dosis glycerine. Samen hebben ze een verzachtende, kalmerende en hydraterende werking. Heerlijk ook voor op vakantie, bij het zwembad of aan zee! Niet voor niks dat Corine de Moisture Boosting Facial Mist mee zou nemen op vakantie als ze maar één product mee zou mogen nemen.

Shop hier online

 

 

Esther: Chanel Le Vernis Rouge Noir

Al een aantal jaren een grote favoriet van mij, maar deze maand springt hij er voor mij toch echt uit. Het weer is al een paar weken niet zo heel zonnig in Nederland, wat dus ook niet een echt zomergevoel geeft. Ik heb dan vaak niet zo’n zin om zonnige kleurtjes op mijn nagels aan te brengen. De Rouge Noir is een prachtige donkerrode tint die heel verzorgd en chique staat op zowel mijn teennagels als op mijn handen.

De nagellak is gemakkelijk aan te brengen met een dun kwastje en is super dekkend al na één laag. Echter voor het optimale kleureffect, breng ik twee lagen aan. Tevens bevat de nagellak ceramiden om de nagels te hydrateren en is er een actieve werkstof toegevoegd die calcium, ijzer, zink en magnesium bevat om de nagels sterker te maken.

Shop hier online

 

 

Karmelita: Voetenblokje

Ik zou mijn voeten eigenlijk iedere dag moeten insmeren met een van de vele crèmes die speciaal voor voeten zijn bedoeld (of zelfs met mijn favoriete snel intrekkende Dadi Oil, eerder al mijn maandfavoriet), maar ik houd niet van vette voeten. Er is niets zo erg als met vette voeten door het huis wandelen of zelfs maar in mijn sandalen of schoenen te stappen. Alhoewel .. niets zo erg? Eigenlijk vind ik droge hielen ook heel erg, zeker om te zien… En daar heb ik deze maand de perfecte oplossing voor gevonden; mijn voetenblokje!

Ik weet niet wat het precies is, maar het doet mij denken aan een samengeperst loofah sponsje. Ik denk ook niet dat het blokje bedoeld is voor het verwijderen van een dikke eeltlaag. Maar voor droge velletjes en tussen de pedicurebehandelingen door is het de ideale manier om je voeten te onderhouden, tenminste als je net als ik niet van vette voeten houd.

Ik gebruik mijn voetenblokje eens per week onder de douche. Een paar keer heen en weer halen over mijn hielen is al voldoende voor een zachte huid. Ik kan het iedereen aanraden die net als ik van makkelijk houd en toch sandaal-proof voeten wil hebben.

Shop hier online

 

Dian: Dove DermaSpa Summer Revived bodylotion

Deze maand is de Dove DermaSpa Summer Revived bodylotion mijn favoriet. Dit is een bodylotion met zelfbruiners voor een natuurlijke glans. De lotion komt in twee varianten: een voor de lichte tot medium huid en een voor de medium tot donkere huid. Ik heb het product voor de lichte tot medium huid.

De Summer Revived lijn is een ‘verbeterde’ versie van de Dove Tanning lijn. De formule is namelijk verbeterd met de Cell-Moisturiser technologie, maar heeft wel zijn oorspronkelijke geur behouden. En dat is ook gelijk een van de redenen waarom dit product zo geliefd is door mij. De lotion heeft een typisch zomers geurtje, heerlijk zoet, fruitig en fris. Ik vind het altijd erg belangrijk dat een bodylotion een lekkere geur heeft aangezien het over het algemeen wel een tijdje blijft hangen. Deze geur is wat mij betreft helemaal goedgekeurd!

De bodylotion is een zeer milde zelfbruiner, je wordt dus niet direct bruin en het is eigenlijk niet te vergelijken met ‘normale’ zelfbruiners. Het bruiningsproces gaat heel geleidelijk en je hebt totaal geen last van strepen of vlekken. De kleur van het product is overigens wit met een heel klein tintje bruin, niets om van te schrikken dus. Hoe vaker je het product gebruikt hoe sneller je een mooi en natuurlijk resultaat ziet!

Wat ik nog zo fijn vind aan deze bodylotion is het gevoel dat hij achterlaat op mijn huid. Na het aanbrengen van de redelijk dikke textuur voelt mijn huid heerlijk gehydrateerd en verzorgd aan. Het product smeert lekker uit, trekt snel in en laat geen plakkerig laagje achter. Ik vind het heerlijk om mijn lichaam na het douchen in te smeren met deze lotion, zo heb ik de rest van de dag plezier van een enorm zachte huid.

Shop hier online

 

 

Danielle: Moroccanoil Beach Wave Mousse

Al seizoenen lang zijn de droogshampoos en de salt sprays niet weg te denken op haargebied. Dit jaar is er ook de mousse bij gekomen…. Of eigenlijk is de mousse terug van weggeweest. Ik ben deze maand de Moroccanoil Beach Wave Mousse gaan gebruiken en ben er helemaal weg van. Ik heb al eerder andere producten van de dit merk gebruikt, zoals de shampoo en crèmespoeling (die Corine al eens testte) en ook die waren super fijn.

Met deze mousse in mijn haar kan ik echt elk kapsel creëren. In een handomdraai creëer ik volume en textuur in mijn haar, zonder dat mijn haar zwaar wordt. Perfect voor een echte beach look. Deze mousse is ook nog eens zoutvrij en droogt het haar dus niet uit. Daarnaast heeft de mousse een UV-filter en beschermt hij het haar tegen de zon. Perfect voor deze zomermaanden!

Shop hier online

 

Sabine: Ooglidcorrectie

Zware oogleden. Het zit in de genen. Maar wat doe je als je nog in de bloei van je leven staat en je die frisse oogopslag mist? Juist! Een ooglidcorrectie. Al een aantal jaren, zat ik s’avonds mijn oogleden omhoog te duwen. Vermoeidheid, hoofdpijn. Om nog maar niet te spreken over de rimpels, die in toenemende mate in mijn voorhoofd kwamen te staan.

Ik kwam terecht bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam, bij Dr. Paula Roossink. Een professionele intake en fijn gesprek overtuigden mij om mijn oogleden bij deze plastisch chirurg te laten corrigeren.

Het herstel ging bijzonder snel. Ik heb praktisch slechts één dag op de bank gelegen (moe van alle indrukken). De dag erna was ik al vanuit huis aan het werk. Geen centje pijn. Lekker koelen met doperwten in een zakje, een tip voor nazorg van tester en schoonheidsspecialiste Esther. Na 5 dagen zat ik met pleisters en al op kantoor. Bijna geen zwelling meer te zien. Na 7 dagen mochten de hechtingen er uit. Het zag er eigenlijk toen al goed uit.

Nu – een half jaar later – zie je absoluut niets meer en daarom is het deze maand mijn favoriet. Ik krijg vragen of ik ben afgevallen en krijg aan de lopende band complimenten dat ik er zo uitgeslapen uit zie. Mooi bijkomend effect: de rimpels in mijn voorhoofd en kraaienpoten zijn voor een groot deel ook verdwenen, omdat ik niet meer doorlopend mijn ogen probeer te ontlasten. Wat een eye-opener; als ik dit had geweten, had ik het al eerder gedaan. Wat een verschil!

 

Corine: Marie-Stella-Maris Jojoba Olie

Marie-Stella-Maris was tot deze maand voor mij zo’n merk waar ik vaak over had gehoord, maar nog nooit iets van had geprobeerd. De merknaam klinkt buitenlands, Frans misschien… maar research leert dat het gewoon een oer-Hollands merk is. De Chanel van de Lage Landen, zeg maar.

Bij toeval kreeg ik een flesje Jojoba Olie van Marie-Stella-Maris in handen. 100% natuurlijk en met een hele korte INCI… jawel, alleen jojoba. De olie is volledig geurloos en onwijs multifunctioneel; je kunt de jojoba olie voor je gezicht, je lichaam en je haar gebruiken. Omdat jojoba herstellende en verzachtende eigenschappen heeft, is de olie perfect voor plekjes, schrammetjes, zonverbrande huid, gescheurde nagelriemen, een druppeltje door je foundation om hem hydraterend te maken. You name it. Ik heb het afgelopen maand allemaal uitgeprobeerd en jawel… het werkt uitstekend. En met een inhoud van 30 ml gaat het flesje overal mee naar toe. Handig voor tijdens de vakantie of in je laptoptas naar kantoor.

Leuk weetje: Wist je dat Marie-Stella-Maris tot 2014 uitsluitend natuurlijk mineraalwater verkocht en pas daarna ook natuurlijke verzorgingsproducten? Omdat het merk van mening is dat iedereen wereldwijd toegang moet hebben tot schoon drinkwater, gaat er van ieder verzorgingsproduct dat jij koopt één Euro naar een drinkwaterproject.

Shop hier online

 

Monique: Vichy Aqualia Thermal Extrasensitive

Ultrakalmerende creme voor de gevoelige droge huid en het is waar. Na toch een paar uutjes teveel zon gehad, voelde mijn huid ’s avonds wat trekkerig aan. Ik had op de plek van bestemming niet mijn nodige huidverzorgingsregime bij me, ook geen toner en serum, wat ik in een dergelijk geval altijd als hydratanten onder mijn creme doe, maar deze all-in creme heeft mijn huid heerlijk de nacht doorgeholpen.

Al direct na het aanbrengen ervaar je de verzachtende werking en trekt de droogheid weg, en ’s ochtends bij het ontwaken voelde mijn huid nog steeds heerlijk zacht en compact aan. Perfect product om mee te nemen op reis als je weinig bagage meeneemt. It suits all your needs!

Shop nu met korting

 

Lees ook