Mascara, lippenstift of toch liever een goede SPF?

13:24 - 08:02
luistertijd 13:24 - leestijd 08:02

Als je slechts één beautyproduct mag meenemen op reis…

Het is een interessante vraag, waarop het antwoord voor velen best lastig is. Want je kent het vast wel: je gaat op vakantie met een overvolle koffer en een meer dan overvolle toilettas. Zonnebrand voor je gezicht en je lichaam, lipsticks in diverse kleuren om te matchen bij je zomerjurkjes, een fris parfum voor overdag, een zwoel parfum voor tijdens dat romantische etentje op het stand… en ga zo maar door.

Maar wat nu als je echt maar één beautyproduct mag meenemen op reis en niets meer. Welk product zou je dan kiezen en waarom? We vroegen het onze testers.

Karmelita: Janssen Cosmetics Hydrating Gel Mask

Mijn eerste gedachte was lippenstift, want waar ben ik zonder lippenstift … maar al snel sloeg de twijfel toe want ik mag er maar één (1) meenemen! En één lippenstift is eigenlijk hetzelfde als géén lippenstift. Alleen al in mijn dagelijkse toilettas zitten maar liefst vier stuks en deze worden vaak verwisseld met mijn overige kleuren lippenstift. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik alleen de kleuren rood en roze heb, maar daar zijn zoveel tinten in. Zeg maar: 50 shades of red.

Opeens blijkt deze vraag toch echt veel moeilijker te beantwoorden dan ik in eerste instantie dacht.

Ik moet praktisch denken; er zijn natuurlijk de essentiële beautyproducten zoals douche producten, de verzorgende, de styling en de échte beautyproducten (de mooimakers). De essentiële producten zijn vast wel voorradig in het hotel waar ik mijn vakantie doorbreng, evenals de lichaamsverzorgende producten.

Mijn lippenstiften, de mooimakers, laat ik dan maar thuis. Styling producten kan ik best 4 weken zonder, dus blijft over de verzorgende producten voor mijn gezicht! En dan vooral mijn hydraterende masker. Ik gebruik deze in de nacht, zodat ik iedere ochtend weer stralend wakker word en bovendien heeft mijn huid na tropische dagen wel een flinke boost nodig. Niets zo mooi als een mooie huid.

Shop hier online

 

 

Sabine: Juliette Armand Sunfilm Face Gel SPF 30

Wat een dilemma. Wat als ik maar één beautyproduct mag meenemen met vakantie. Is het mijn borstel, is het mijn mascara? Is het mijn fijne dagcreme? Wat is nou onmisbaar? Gaat het om een dag, of om een week? Waar kan ik nou echt niet zonder? Is het een mooimaker, een verzorger, een beschermer? Keuzes, keuzes, keuzes.

Ik ga toch voor de beschermer slash verzorger: De Juliette Armand Sunfilm Face Gel SPF 30. Deze fijne sunblock werkt heel goed voor mij. Het zorgt ervoor dat mijn huid beschermd wordt, er zit een kleine teint in en last but not least het verzorgt de huid ook nog mooi.

Mijn huid is zeer gevoelig voor de zon en met het schrikbeeld van mijn vaders huid (in de jaren 70 en 80 veel te vaak onbeschermd voor de zon op het water gezeten, met een maandelijks bezoek aan de dermatoloog (dr Wu) als gevolg…) wil ik maar een ding: beschermen. En dat mijn huid er met dit product ook nog mooi uitziet, is een mooie bijkomstigheid.

Shop hier online

 

 

Esther: Kombucha Cleanser van EmerginC

Ik ga niet op pad zonder gezichtsreiniger. Of ik nu op een stedentrip ga met alle viezigheid die daar in de lucht hangt, of op zonvakantie met chloorzwembaden, zout zeewater en de nodige transpiratie. Ik voel me echt niet schoon als ik naar bed ga zonder mijn gezicht te reinigen.  Ik gebruik het liefste een cleanser die opgeschuimd wordt met water. Heerlijk vind ik de Kombucha Cleanser van EmerginC.

Deze cleanser is samengesteld op basis van werkzame stoffen als Aloe Vera, Kombucha, Druivenstamcellen, Algenextract, WhitonylTM, Druivenpitextract, Spirulina, Groene Thee, Witte Thee, Grapefruitolie. Ook geschikt voor de gevoelige huid. Ik gebruik hem in mijn programma om mijn pigmentvlekken aan te pakken.

Shop hier online

 

Su: LOOkX Sunfluid

Als ik één product mag meenemen op vakantie, dan is het de LOOkX Sunfluid. Naast dat het een zonnebescherming is, doet het nog veel meer. De brede UV filter beschermt mijn huid tegen externe factoren, (vroegtijdig) huidveroudering en pigmentvorming. Tegelijkertijd heeft het een herstellende werking op het DNA van de huid, ondersteunt het het huideigen beschermingsmechanisme en reguleert de vochthuishouding. Zonder dat het vet of plakkering aanvoelt. De vetvrije textuur voelt luchtig op de huid en ruikt daarnaast nog eens heerlijk. Ik kan niet zonder.

Shop hier online

 

Dian: Carmex Moisturizing Lip Balm in Lime Twist

Als ik maar één beautyproduct zou mee mogen nemen op vakantie dan zou dat zonder twijfel een lippenbalsem zijn. Het klinkt heel saai, dat weet ik. Maar ik heb zo snel last van droge lippen dat er geen andere optie is. Ik kan zelf erg slecht tegen het gevoel van droge lippen en vind het daarom fijn dat ze altijd gehydrateerd zijn en zacht aan voelen.

Laten we er van uit gaan dat ik op vakantie ga naar een land met weinig zon, want veel bescherming biedt een lippenbalsem natuurlijk niet. In het favorieten artikel van juni vertelde ik dat de Dior Lip Sugar Scrub heel fijn is voor het behouden van zachte lippen. Dit product is nog altijd een favoriet, maar onlangs ontdekte ik de Carmex Moisturizing Lip Balm in Lime Twist. Een lippenbalsem die nu onmisbaar is en ik zeker weten mee zou nemen op vakantie. De lippenbalsem heeft overigens een SPF15 in zich, wat natuurlijk mooi is meegenomen!

Carmex staat bekend om de tinteling die het product op de lippen achterlaat. De lippenbalsem is enorm zacht en glijd heel soepel over je lippen heen. Na een paar seconde voel je je lippen een beetje tintelen, wat betekent dat het product echt goed wordt opgenomen. Dit vind ik zelf heel fijn omdat je hierdoor het gevoel krijgt dat je lippen goed verzorgd worden. Het resultaat is urenlang zachte lippen want zelfs na 6 uur kan je je lippen gemakkelijk over elkaar bewegen zonder dat het droog aanvoelt.

Ik heb de moisturizing lip balm in de geur Lime Twist. Hij ruikt echt heerlijk fris naar limoen! Deze variant van de Carmex lippenbalsem is helaas beperkt verkrijgbaar in Nederland, maar het standaard assortiment van Carmex kan ik je ook zeker aanraden. Sinds kort zijn de verzorgende lippenbalsems van Carmex gewoon verkrijgbaar bij het Kruidvat!

Toch benieuwd naar de Lime Twist variant? Die shop je hier online

 

Gerti: Paula’s Choice Zonnebrandcreme SPF 50

Ook ik moet echt even nadenken wat ik het belangrijkste beautyproduct vind. Lippenstift, mijn trademark? Mascara? Maar nee, op vakantie blijft make-up vaak in de tas. Waar ik echt niet zonder kan, is een antizonnebrand. Mijn vakanties spelen buiten af; wandelen in de bergen, met een boekje op het strand. Slenteren door een stad, koffie op terras.

Ik wil absoluut niet verbranden. Behalve dat verbranden slecht voor je gezondheid is, doet het pijn en moet je jezelf daarna extra goed bedekken. Sjaals, lange mouwen, hooggesloten bloesjes. Dat wil je niet als je buiten van de zon geniet. Dus, als ik maar één product mee mag nemen, is het een zonbescherming. Erg prettig vind ik Paula’s Choice

Zonnebrandcrème SPF 50. Bedoeld voor je lichaam, maar ook perfect voor je gezicht. Het product is rijk aan antioxidanten en laat geen vettig laagje achter.

Shop hier online

 

Danielle: Rock & Ruddle haarborstel

Als ik op dit moment echt maar één beautyproduct mee mag nemen op vakantie dan zou dat zijn….. mijn Rock & Ruddle haarborstel. Want voor mij is er elke dag één ding heel belangrijk en dat is dat mijn haar goed zit. Zit mijn haar goed, dan voel ik mij ook goed. Ook op vakantie. Verzorgingsproducten vind ik wel op mijn hotelkamer en tijdens de vakantie mogen mijn make-up en stylingsproducten gewoon lekker thuisblijven. Maar mijn borstel niet.

Voorheen borstelde ik mijn haar eigenlijk nooit, maar onlangs maakte ik kennis met het merk Rock & Ruddle. Rock & Ruddle verkoopt borstels van hoge kwaliteit in de meest felle kleuren en leuke designs. Hier viel mijn oog dan ook meteen op. De borstel bevat everzwijnhaar. Doordat in elk plukje everzwijnhaar een nylon haar zit, glijdt de borstel super makkelijk door dik haar, zoals het mijne. Elke klit is er zo uit. Super fijn dus na het zwemmen in zout zeewater.

Daarbij maakt deze borstel mijn haar super glanzend. Ik ben helemaal fan van de Rock & Ruddle borstels en heb ze inmiddels aangeschaft in een groot formaat en klein formaat. De kleine gaat mee op reis, omdat hij makkelijk mee gaat in elke tas, overal naar toe. Zon, zee, strand en mooi haar met één borstel in de hand 😉

Shop hier online

 

Monique: ColoreScience Even Up Clinical Pigment Perfector

Ik ben namelijk dol op suncare met een kleurtje, zodat ik geen verfraaiende make-up meer hoef aan te brengen. Bovendien voel ik me zeer aangetrokken door minerale filters, omdat deze het meest stabiel zijn en dus langdurig werken op de huid tegen uv-straling. Een hoge factor 50 en waterproof vind ik een meerwaarde. Dit alles vind ik terug in de Clinical Pigment Perfector van ColoreScience. Ik testte hem al eerder.

Het is een zeer romige gelcrème, verpakt in een luxe, degelijke luchtdichte pomp. Er komt zoveel uit één pompje dat je met minder toe kan, of je gebruikt het voor gezicht, hals en decolleté. Je moet het echt even de tijd geven om in te trekken.

Het product is superbetrouwbaar tegen verbranding. Eens heb ik urenlang op een boot en op strand gezeten, ik heb 1x bijgesmeerd. Zero verbranding. Het hecht ook zo goed dat je je huid 2x moet wassen om het eraf te krijgen.

Hij is verkrijgbaar in één kleur, die bij aanbrengen roze-beige qua ondertoon is, maar goed versmelt met je huidtint. Hoe bruiner ik bijvoorbeeld zelf word, hoe geler mijn toon. De match blijft goed. Omdat hij zeer krachtig egaliseert,  kun je mogelijk de behoefte hebben om je gezicht toch nog even te shapen, als je bijvoorbeeld naar een afspraak gaat. Maar voor gewoon lekker buiten, lijkt dit me niet nodig. En da’s maar goed ook, want er mag maar één product mee op reis.

Je huid wordt mooi gematteerd, met een subtiele satijnachtige glow, en dit blijft ook, er ontstaat ook na uren geen glim.

Shop hier online

 

Corine: Alpha-H Moisture Boosting Facial Mist

Een beautyproduct dat altijd met mij mee op reis gaat en waar ik echt niet zonder kan, is de Alpha-H Moisture Boosting Facial Mist. Aloe Vera verkoelt en hydrateert, lavendelolie voedt en kalmeert, grapefruit is rijk aan antioxidanten en sinaasappel- en mandarijnextracten ontspannen tot slot de huid… en geest, want de Facial Mist ruikt heerlijk!

Een fijne mix aan actieve ingrediënten die de Facial Mist ook erg multifunctioneel maken. Ideaal als tonic en moisturizer na het reinigen (wat ik dan doe met hotelzeep, net als Karmelita, aangezien ik geen reiniger heb gekozen als mijn ene beautyproduct om mee te nemen). Of om de huid een verfrissende en hydraterende boost te geven tijdens vliegreizen, na het zonnen of na lang verblijf in de airco. De Facial Mist is ook geschikt om make-up mee te fixeren. Maar ja… die heb ik ook niet bij me.

Voor extra verfrissing bewaar je de Facial Mist in de minibar op je hotelkamer.

Shop hier online

 

Lees ook