Droge huid Expertadvies Geteste producten Gezicht Huidzorg Pigmentvlekken Rimpels en slapte Schone huid Vette huid Voor hem Zon

Top! Sabine doet Juliette Armand Apocalypsis peeling kuur

Sabine
Geschreven door Sabine

Fris en blozend ziet Sabine haar huidje terug

JA logo

Juliette Armand Apocalypsis peeling

Sabine Blurcream, Foundation en MakeupMet veel plezier test ik voor BeautyJournaal al een aantal jaren producten en behandelingen. Toen Monique vroeg of ik een korte peelingkuur wilde ondergaan met het in Nederland nieuwe merk Juliette Armand, zei ik volmondig ja. Tijd om de zonschade op mijn huid aan te pakken.

Sinds ik een hannah wintertreatment onderging, ben ik fan van dit bedrijf: de visie, de zeer professionele huidcoaches en hun producten. De Juliette Armand  treatments worden exclusief via geselecteerde hannah huidcoaches aangeboden. Wat heerlijk om hun nieuwste merk nu te mogen ervaren!

hannah en Juliette Armand: een mooi huwelijk.

Juliette Armand is een optimale aanvulling op de hannah-behandelingen en producten.  De behandelingsmogelijkheden zijn intensiever, maar net zoals voor hannah geldt ook hier een maatwerk-aanpak. Bijzonder vind ik ook dat Armand moderne, vaak chemische behandelingen met natuurlijke ingrediënten nabootst. Het najaar is nu de ideale periode om de huid van haar zonschade te ontdoen, en daar ga ik!

uv voor en na peeling

De zondeschade op de huid van Sabine: voor de behandeling en rechts na twee peelings. Duidelijk zichtbaar is afname van de lichtere zonschade.

Belofte: Celvernieuwing.

De Apocalypsis Therapy is een medium-diepe plantaardige peeling die de celvernieuwing van de huid gestimuleerd wordt. Dit levert verbetering op van de:Juliette Armand Apocalypsis Phytopeeling

 • teint(gaat huidverkleuring tegen).
 • structuur (minder grove poriën).
 • vermindering van lijntjes (minder rimpels).
 • oneffenheden in de huid (minder verhoorning).

Daarnaast wordt de stevigheid van de huid verbeterd en de doorbloeding intensief gestimuleerd. En dat laatste zorgt er voor dat de huid een verhoogde aanmaak krijgt van collageen, elastine, fibronectine en hyaluronzuur.

Een peeling met zoetwaterspons en fruitzuren

De skin booster Apocalypsis Therapy Exfoliation Treatment heeft als belangrijkste werkstoffen drie krachtige zoetwatersponsen met een naaldachtige structuur die exfoliëren en aanzetten tot celvernieuwing. Deze peeling wordt gecombineerd met een fruitzuurpeeling van AHA’s met een concentratie van max. 20% en een pH-waarde van 2.5. Dit is ook meteen de eerste behandeling die ik krijg. Na 5 dagen kom ik terug voor een verzorgende behandeling van mijn schilferende huid.

juliette armand phyto peeling

De phytopeeling wordt klaargemaakt en aangebracht op Sabine’s gezicht

Het is intensief. Mijn behandelaarster Janneke Gruppen vertelt me ook dat mijn huid in de 5 dagen na de peeling flink gaat vervellen. Ik mag mijn gezicht niet wassen: niet in aanraking laten komen met water. Ik mag niet sporten en geen make-up dragen. Dat verstoort het peelingproces. Ik moet echt doorbijten. Nee, peelen is niet fijn, maar het resultaat maakt alles weer goed later!

Ohhhhh, dit is heftig!

Voorafgaand aan de peelingbehandeling reinigt ze mijn huid met de Sensitive Cleansing Gel en wordt hij nabehandeld met de Preparator Lotion, waarin al wat huidprikkelend AHA zit. Dan is het tijd om het tot poeder vermalen goedje van zoetwatersponsens aan te brengen, aangemaakt als papje. Janneke masseert het mengsel zachtjes in de huid.

Ze controleert constant hoe mijn huid er op reageert en checkt bij mij hoe het aanvoelt. Het duurt niet al te lang voordat mijn gezicht begint te prikken en daarna zelfs gevoelsmatig in de fik staat. Nee, peelen is geen feest. Mijn mantra wordt: Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden.

Blussen!afblussen met het kleimasker na de peeling

Het masker wordt voorzichtig verwijderd en mijn gezichtshuid wordt gekalmeerd met een warme vochtige doek. Daarna is het tijd voor stap 2: AHA’s 20%, die max 1 minuut op mijn huid blijft. Dit is echt even pijnlijk, het wordt dan ook minder dan een minuut.

Het Clarifying Mask met met klei, aloë Vera en Canadian Willow Herb (drievoudige werking: antioxidant, anti-inflammatoir en antibacterieel) zal het brandende gevoel verminderen en mijn huid tot rust brengen. Toch moet ik nog eens door de zure appel heen bijten. Het masker verwarmt de huid, oops, gevoelig wederom! Mijn huid wordt tot slot bedekt met de Sunfilm spf 30. Ook de komende dagen is dit het enige product dat ik erop mag smeren. Bekijk hieronder een foto van mijn huid direct na de peeling-sessie:

De dagen na de peeling: ben ik in een cactusstruik gevallen?

Janneke waarschuwt me met een grap dat ik twee dagen lang aan haar zal blijven denken! De peeling zal door blijven werken. Het klopt, het veroorzaakt een prikkelend gevoel zodra ik de huid aanraak. Het is het beste te vergelijken met een kwallenbeet, vallen in een cactusstruik en in glasscherven. Ook de aanraking van het kussensloop met mijn huid is vervelend. Maar ik houd vol!

 • Dag 1: mijn huid ziet er een beetje rozig uit. Ik ontwaar nog geen gekke dingen. Mijn huid voelt wel onwijs droog aan.

rode huid na de peeling juliette armand

 • Dag 2: de prikkels worden minder, de roodheid ook. Op mijn kin verschijnen de eerste schilfers. Mijn huid wordt nu zichtbaar schraler.
 • Dag 3: het schilferproces is in volle gang. Ik hoef mijn huid maar aan te raken of er dwarrelen alweer schilfertjes neer. De pijn is verdwenen.

het kenmerkende vervellen

 • Dag 4: mijn gezichtshuid voelt aan als een schuurpapier: droog, vol oneffenheden en op sommige plekken lijken verdikkingen van mijn huid te ontstaan. Een pigmentvlek op mijn wang wordt nog duidelijker zichtbaar. Toch heb ik blijkbaar een gezonde gloed, want ik krijg de hele dag complimenten over mijn teint.
 • Dag 5: ik ben dat droge huidgevoel helemaal zat. Mijn huid ziet er rommelig uit, ik zie overal oneffenheden. Gelukkig mag ik morgen de tweede (na)behandeling doen!

de huid herstelt zich

 • Dag 6: mijn huid ziet er opvallend rustiger uit, terwijl ik zo graag al die ellende aan Janneke had willen laten zien, hahaha. Mijn huid voelt nog wel zeer droog aan. Ik verheug me op creme, creme, creme!

frisse teint verschijnt eindelijk

 

De nabehandeling

We nemen weer foto’s met de Visioface en we zien nu al verschil, vooral op pigmentvlekken. Ook de poriën zijn verfijnd en lijntjes zijn minder diep. Leuk, dit apparaat: meten is weten! Mijn huid wordt weer gereinigd met de Sensitive Cleaning Gel van Juliette Armand, en daarna licht gescrubd met de Cacao Peeling.

Cacaopeeling die ruikt naar Nutella

Hij ruikt naar Nutella, jummie! De peeling bevat rasp van de cacaoboom en amandelgranulen.  Janneke masseert het zacht in mijn huid en verwijdert daarmee ook direct alle velletjes die er nog los op lagen. Ter kalmering gebruikt ze weer de Clarifying Mask. Gelukkig voelt het verwarmende effect ervan nu niet pijnlijk aan op mijn huid. De doorbloeding wordt wel heerlijk gestimuleerd.

behandeling met het cacao masker

Het DNA-Repair Serum met bifidus-bacterien en melk proteïnen wordt ingezet voor huidherstel. Daar overheen gaat het Exfo Line Mask met antioxidanten, roodheid-verminderende stoffen en Argan shells (ze worden gewonnen uit de pit van de vrucht van de Arganboom en hebben een mechanische licht peelende werking).

Eindelijk, er mag creme op!!

De behandeling wordt afgesloten met de Derma Heal Gel, intensief verzorgend en sunfilm 30beschermend voor de huid barrière en de Sunfilm spf 30. Vond ik deze aanvankelijk nog erg droog aanvoelen, nu in combi met de cremes is het een super fijn product. Hij heeft een heel licht tintje en versmelt prachtig met de andere producten.

Resultaat

Na de tweede behandeling kijk naar een fris blozend gezicht. Mijn gezicht heeft een mooie egale teint gekregen. De huid voelt zacht en gevoed aan. Wel zie ik nog wat kleine plekjes die het gevolg zijn van een schoonheidsbehandeling. Janneke legt uit dat mijn huid met behulp van de Juliette Armandproducten de komende maand er steeds beter uit gaat zien. Vol verwachting ga ik de maand in. Ik zal mijn ervaringen dan ook weer delen met jullie!

mooie rustige huid 1

 

na de peeling

mooie rustige huid

 

 • Op zoek naar een Juliette Armand specialist? Kijk op juliettearmand.nl voor een adres in de buurt.
 • Heb jij ook een vraag aan één van de Juliette Armand specialisten en BeautyJournaal’s huidexperts? Stuur hem dan via hetcontactformulier.

JA logo

 

Over deze schrijver

Sabine

Sabine

Op haar 16e heeft ze plastische chirurgie gehad voor haar flaporen, ze is verslaafd aan nagellakjes, mooie verpakkingen en mooie verhalen achter de cosmetica. Ze is niet trouw aan merken maar heeft wel een goed gevoel bij bepaalde brands. Ze vindt het heerlijk om goedkope en dure merken de combineren. Hoe meer ze leest op BeautyJournaal over claims en werkzame stoffen, hoe nieuwsgieriger ze wordt naar de waarheid.

2 reacties

 • Beste Els, dank je voor je leuke reactie. Je werkt ook met juliette armand begrijp ik?

  Mooie producten. Ik ben inmiddels een maand verder en ik weet wat het doet. Vooruitlopend op de resultaten…. Het is echt heel erg mooi geworden. Mijn huid is in jaren niet zo glad en zacht, wordt vervolgd in de review!

 • Leuke review Sabine! Het is idd even 5 dagen doorbijten maar het resultaat mag er zijn. Ik ben benieuwd hoe je huid na een maand is. Bij mij in de praktijk ook al een aantal keren gedaan met allemaal mooie resultaten. Het branderige gevoel tijdens de eerste behandeling is bij iedereen verschillend net als de mate van vervelling.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.