Van Trinny London en Natura Siberica tot Max Factor en Charlotte Tilbury!

07:21 - 04:24
luistertijd 07:21 - leestijd 04:24

De een houdt ervan, de ander haat het: foundation dragen op warme zomerdagen. Wat doe jij? Persoonlijk draag ik wel een laagje foundation, maar alleen als ik daadwerkelijk de deur uitga die dag. Het liefst wel iets luchtigs, fris en glowy.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel zonbeschermingsproducten op de markt te vinden die naast een zonnefactor ook een tintje bieden. In dit artikel test ik er drie uit én ontdek ik een zomerse foundation zonder SPF voor in de avonden of voor simpelweg wat meer dekking. Lees je mee?

Trinny London BFF Cream Skin Protector SPF30

Laten we beginnen met de populaire Trinny London BFF Cream. Deze crème vormt het perfecte basisproduct voor in je dagelijkse routine. Je kunt hem als eerste stap gebruiken of alleen dragen voor een lichte dekking.

De BFF crème bevat een factor 30 – alleen UV B – en biedt daarmee deels dagelijkse bescherming tegen UV-straling. Verder passen de micro-ingekapselde pigmenten zich aan aan jouw huidskleur en verminderen ze roodheid. Het product is verrijk met porseleinbloem, dit is een krachtige antioxidant. De BFF geeft een fijne gezonde glans.

De crème voelt na het aanbrengen licht plakkerig aan, maar niet op een vervelende manier. Hij smeert soepel uit en verandert van een witte substantie naar een licht tintje. Het is niet opvallend. Ik vind ook niet zo zeer dat hij mijn roodheden weghaalt. Wel vind ik hem een prachtige glow geven. Echt een heerlijk product om je routine mee te starten, maar voor mij net een te lichte dekking. Die SPF30 is natuurlijk wel weer mooi meegenomen!

Shop hier online

Natura Siberica Detox Organics Kamchatka Magic Effect BB Cream SPF15 

De naam is wel heel erg lang! Maar de Natura Siberica BB Cream is een fijne alles-in-een crème met het effect van een foundation en de hydratatie van een dagcrème. De BB Cream camoufleert oneffenheden terwijl het de huid beschermt met een zonnefactor 15, alleen UV-B.

De crème bevat witte klei en biologisch kamille-extract die de huid samen voeden en beschermen. Je kunt dit product zowel met je vingertoppen aanbrengen als met een spons. Ik gebruik mijn vingers.

Dit product heeft een licht tintje, hij is iets opvallender dan die van Trinny London. De crème ruikt heel natuurlijk. Hij voelt verder wel wat zwaarder aan op de huid en toont ook een stuk matterender.

Het tintje maakt mij iets witter dan ik ben, dat wil ik in de zomer liever vermijden. In principe is het een prima crème, maar ik zou persoonlijk eerder kiezen voor de hogere factor van Trinny London. Qua resultaat lijken ze erg op elkaar, deze van Natura Siberica is echter wel zes keer goedkoper…

https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8108&awinaffid=375353&ued=https%3A%2F%2Fwww.hollandandbarrett.nl%2F

Max Factor Miracle Pure Skin Improving Foundation SPF30 

Door naar Max Factor! Waar de vorige twee producten meer zonbeschermende crèmes met een tintje waren, is dit product toch echt wel meer een foundation met een zonnefactor. Als we het merk mogen geloven hydrateert deze foundation de huid tot 24 uur lang en beschermt het tegen de zon met SPF30, en UV-A in de hoogste categorie +++.

Interessant is dat de foundation ook geformuleerd is met hyaluronzuur en vitamine C. Hierdoor wordt je huid niet alleen voorzien van een zomerse tint, maar ook van optimale verzorging.

De foundation geeft een hele mooie, natuurlijke dekking. Dat doet hij al met slechts één dun laagje. De structuur is licht, luchtig. Het brengt eigenlijk aan zoals een BB-cream en niet als een typische foundation. Heel lekker voor in de zomer!

Ook haalt de foundation de meeste roodheden in mijn gezicht weg. Oneffenheden zoals puistjes helaas wat minder makkelijk, maar in de zomer breng ik het liefst niet nog een laagje aan. Ik vind het dus prima zo. Het resultaat is heel mooi, een subtiele glans, een fijne dekking en zonbescherming. Score!

Shop hier online

Charlotte Tilbury Beautiful Skin Foundation

Oké, het is misschien de enige zonder SPF in dit rijtje, maar soms wil je gewoon een wat dekkendere foundation… ook in de zomer. En dan is deze van Charlotte Tilbury een fijne keuze. Deze foundation met opbouwbare, medium dekking is gemaakt om de huid te hydrateren en te voorzien van een prachtige, gezond ogende gloed.

Met verhelderend rozencomplex en hydraterend hyaluronzuur wordt de huid verbeterd en optimaal verzorgd terwijl het bedekt wordt in een tintje. Er zijn totaal 17 kleuren, met per kleur een optie voor een koele of een warme ondertoon.

Dit is een iets dekkendere en dikkere zomerfoundation. Hij is dus ideaal voor in de avond. Natuurlijk kun je hem ook overdag dragen, maar draag onder je foundation dan ook nog een zonbeschermende crème.

De foundation glanst prachtig, hij geeft echt een second skin but better effect. Dit is precies de zomerse glow waar ik dit seizoen op zoek naar was. Verder voelt hij niet zwaar aan op de huid en maakt hij het geheel mooi egaal. Ik ben fan van deze foundation. Hij camoufleert mooi, op een egale manier en geeft net wat meer dekking. Top!

Shop hier online

Allemaal toppers!

Ik moet zeggen dat ik door geen enkele crème/foundation teleurgesteld ben. Elk product heeft weer zijn eigen pluspunten. Als je op zoek bent naar een mooie dekking met een zonnefactor, dan is die van Max Factor zeker aan te raden. Hiermee krijg je alles in één. Ben je gewoon op zoek naar een luchtige, beschermende crème met een subtiel tintje? Dan zou ik voor die van Trinny London gaan. Een hogere factor dan Natura Siberica en hij voelt net wat lichter en luchtiger aan. Fijn voor in de zomer!

Tot slot: smeer wel dik, anders haal je de sfp die op de verpakking staat bij lange na niet.

Voor welke zou jij gaan? Of heb je zelf misschien nog zomerse aanraders? Ik ben benieuwd!

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook