Ik ben zo blij dat ik dit merk zo goed heb leren kennen. Het is prachtig wat probiotica in skincare voor jouw huid kan doen.

08:08 - 04:52
luistertijd 08:08 - leestijd 04:52

We geven alweer geruime tijd aandacht aan het Zuidafrikaanse huidverzorgingsmerk Esse Skincare. Dat is niet voor niets. We schrijven over merken waarin we geloven, omdat ze je iets geven. Een gezonde huid, een fijne beleving, een innovatieve formulering.

Esse Skincare zit boordevol gezonde bacteriën voor je microbioom. En juist dat zorgt voor een huid in balans, zo wordt steeds duidelijker uit de wetenschap ook. En niet alleen op je huid, maar ook in de je darmen. Maar dat is een ander verhaal – want we nemen de producten van Esse niet in!

We weten dat een gezonde huid gebaat is bij een gezonde huidbarrière. Maar wat heeft die barrière nodig om die huid gezond te laten zijn? Natuurlijk, allerlei vetten, vitaminen, mineralen en eiwitten. Maar ook bacteriën! Vooral de ‘goede’. Want als er dan voldoende van op de huid aanwezig zijn, krijgen de slechte geen kans, en loop je veel minder risico op huidproblemen. Die problemen gaan van acne en rosacea tot uitdroging met rimpels en pigmentvlekken tot gevolg.

Weet dat elk issue van je huid begint met een ontstekingsreactie: die pukkel, maar ook die pigmentvlek. Zelfs veroudering vindt plaats door een toename van laaggradige ontstekingsreacties. Onvermijdelijk, maar ook zeker af te remmen.

Mijn favorieten

In het prachtige assortiment van Esse Skincare zitten voor mij drie producten waar ik echt niet zonder kan: de Sensitive Cleanser, de Protect Oil en de Foundation met spf 30!

Ik heb ermee kennis gemaakt toen ik een 30-daagse challenge deed, en laatst bezocht ik een make-upartist die voor de Nederlandse film werkt, en voor haar acteur NIET zonder Esse Skincare kan.

Omdat het het enige merk is waarop hun huid niet ‘uitbreekt’ na lange dagen op de set onder warme lampen. En, de foundation ook zelfs op HD-film nog een schitterend natuurlijk resultaat geeft.

Esse Skincare Sensitive Cleanser

Vooropgesteld, de geur is verukkelijk! Het ruikt voor mij heel zacht naar amandel. Maar dan het huideffect: deze milk voelt zalig aan en laat absoluut geen droog, trekkerig huidgevoel achter. Het hoofdbestanddeel is aloë vera, maar ik benadruk ook graag even de jojoba olie en de marula olie. Vanzelfsprekend zit er zowel probiotica in, lactobacillus, als prebiotica, de voeding voor probiotische bacteriën. Ook mijn make-up kan ik er goed mee verwijderen. Het is 100% natuurlijk, waarvan 70% ook van biologische oorsprong. De cleanser zit in een lekkere grote glazen pompflacon van 200 ml.

De ingrediënten nog even op een rij:

Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract*, Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Decyl Glucoside, Cetearyl Alcohol, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Xanthan Gum, Sodium Phytate, Lactic Acid, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lactobacillus Ferment, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Aqua, Citric Acid, Glyceryl Caprylate, Sodium Anisate, Vanillin, Hexenol, Gamma Decalactone

Esse Skincare Sensitive Protect Oil

Het hart van deze olie bestaat uit olie van Ximenia zaad. Het geeft een perfecte, echt heel goede beschermende laag op je huid ter bescherming tegen vrije radicalen, maar ook tegen de inwerking van UV-straling. Deze olie is een ware beschermer van je huidbarrière. Zo ervaar ik het. Als mijn huid droog en trekkerig aanvoelt, gaat het weg. Als mijn huid teveel zon heeft gehad, wordt het gekalmeerd.

Protect Oil is voor mij echt zo’n blockbuster die ik in mijn stash moet hebben. Je hebt er weinig van nodig, masseer het echt stevig in en je hebt er de hele nacht, of dag plezier van. Als je stevige massage vervelend vindt, kun je het ook in de huid drukken als het ware. Je kan er een crème overheen aanbrengen. Het wordt niet glibberig of te vet.

Dit zit erin:

Ximenia Americana Seed Oil, Tocopherol (vit E) Ascorbyl Palmitate (vit C), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Vanillin

Esse Skincare Foundation

Jaaaa, dit was zo’n verrassing toen ik hiermee kennismaakte eind 2021. Eigenlijk kan het geen verrassing zijn dat als je weet dat een van Nederlands bekendste fim-grimeurs ermee werkt;-) Wat een geweldige foundation! Brigitte Pleijzier vertelde me: ‘‘Ik werkte al langer met de skincare, en toen twee jaar geleden de foundations uitkwamen, ben ik ze meteen gaan gebruiken. Echt fantástisch! Je kan deze make-up na een aantal uren ook heel en naturel mooi bijwerken.’

Waarom film-grimeur Brigitte Pleijzier er fan van is

Ik had wel eens gehoord dat hij wat zwaar op de huid kon liggen, maar ik begrijp dat je dit product echt heel dun kan aanbrengen. Als je meer dekking nodig hebt, dan bouw je het in laagjes op. Brigitte vertelt me dat ze bij heel droge huiden er soms nog wat Protect Oil van Esse aan toevoegt, of een serum zoals het Hyaluron Serum of het Resurrect Serum. ‘Ik ben gewend om te mengen om tot een gewenst resultaat voor een rol, een acteur te komen.’

Waar ik echt heel erg blij mee ben, afgezien van de huidvriendelijkheid, is dat het mijn huid een fantastische gezonde glow geeft. Wow! Echt geweldig, want daardoor oogt je teint ook meteen supergezond.

Ik hou ervan. Zelfs aan het einde van de dag, ervaar ik de glow nog. Zonder vettigheid! Omdat mijn huid door de leeftijd droger wordt, breng ik de foundation over mijn dagcrème aan. Als jouw huid vetter is, kun je hem moeiteloos alleen over je serum heen aanbrengen.

De werkzame stoffen erin zijn leuk om te noemen: 

En voor de die-hards de complete INCI-lijst:

Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride, Isoamyl Laurate, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Squalane, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Hydrogenated Vegetable Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Cera, Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiables, Rhus Verniciflua Peel Cera, Rhus Succedanea Fruit Cera, Shorea Robusta Resin, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Polymnia Sonchifolia Root Extract, Inulin, Lactobacillus, Lactobacillus Ferment, Adansonia Digitata (Baobab) Fruit Extract*, Glyceryl Oleate, Glyceryl Caprylate, Ascorbyl Palmitate, Dehydroacetic Acid, Sodium Anisate, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Glycerin, Aqua, Sodium Phytate, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hydrogenated Lecithin.

Bekijk hier ook mijn video van mijn Esse facial met 5 miljard gezonde bacterien op mijn huid!

Lees ook:

Lees ook