Yves Rocher, Muze Skincare, le Mini Macaron, G.M. Collins, Prada, The Ordinary

09:38 - 05:46
luistertijd 09:38 - leestijd 05:46

Met de winterse dagen én feestdagen in gedachten, heeft het BeautyJournaal testpanel weer een mooie mix van favoriete producten voor je samengesteld. In dit artikel maak je kennis met onze favorieten van november. 

Make-up artist Lydia: Yves Rocher Voile Doré – Glitterolie voor lichaam & haar 

Ik herinner me ze nog als kind; de ‘Yves Rocher’ folders bij ons thuis op de deurmat.

Yves Rocher, pionier in de botanische cosmetica, werd geboren in 1930 in het Bretonse dorpje La Gacilly. In de omliggende bossen realiseert hij zich dat de natuur een positieve impact heeft op ons welzijn. Zij eerste product maakte hij thuis op zolder, een crème op basis van speenkruid op artisanale wijze.

Yves Rocher installeert in 1959 zijn eigen laboratorium in zijn ouderlijk huis. Via postorderverkoop slaagt hij erin zijn duurzame producten rechtstreeks zonder tussenpersonen bij miljoenen vrouwen te brengen. Zijn producten zijn toegankelijk en worden al jaren wereldwijd verkocht. Zijn anti-ageing ‘Riche Crème’, gelanceerd in 1973, is 50 jaar later nog steeds een succes en iconisch. 

Reeds meer dan 60 jaar een eigen openlucht laboratorium, plantkundigen, kwekers, producenten en retailers van natuurlijke cosmetica, make-up en parfums. Met respect voor de natuur en haar biodiversiteit.

Glitter olie voor lichaam & haar

De ‘Vole Dorè’ Komt in een feestelijke, winters ogende flacon met handig pompje. De olie smeert makkelijk uit en trekt snel in. Het geeft een mooie gouden glans.  Het is tevens een voedende, verzorgende olie. Met onder andere zonnebloemen sesamzaad olie. Na gebruik voelt mijn huid zacht aan. De geur is vanille-kruidenachtig, warm winters. Je kan het ook in je haar doen, maar mijn haar wordt snel vettig dus dat doe ik niet. Heb je daar geen last van dan raad ik je aan een paar druppels in je handen te wrijven en het dan halverwege naar de uiteinden te verdelen. Op de website van Yves Rocher vind je meer info over hun eco concept, formuleringen en ingrediënten.     

Een leuk feestelijk beauty cadeau! 

Uitgever en journalist Monique: Clean beauty van Muze Skincare – Magical Rockstar serum en Skyhigh Angel Dagcrème

Zoals je weet steun ik clean beauty enorm. Ik vind dat cosmetica gevrijwaard moet worden van potentieel gezondheidsschadende stoffen, zowel voor de mens als voor de gezondheid van het milieu.

Het Nederlandse huidverzorgingsmerk Muze is haar tijd echt vooruit. Het is volledig schoon, zelfs van microplastics en siliconen. Het is niet per se plantaardig, dat hoeft ook helemaal niet. Ook de verpakkingen zijn top met mooie opendraaiende sluitingen. Nooit meer doppen of slecht werkende pipetten!

In mijn stash heb ik twee heel favoriete producten van Muze: een serum en een dagcrème.

Magical Rockstar Serum

Het serum met de krachtige naam Magical Rockstar vind ik superfijn omdat het een crème-olie textuur heeft, mooi intrekt – hij versmelt als het ware bij aanraking met de huid, en mijn huid egaliseert en heerlijk voedt. Het serum is parfumvrij, en vrij van microplastics, siliconen en andere non-clean beauty stoffen. 

Lees hier meer over de werkzame stoffen in het serum, waaronder een aantal verfijnde oliën en een bijzonder en zacht plantaardig alternatief voor retinol voor de huidstructuur. Nee, geen bakuchiol 😉

Skyhigh Angel Dagcrème

De Skyhigh Angel dagcrème is hele fijne hydraterende en ook verstevigende dagcrème. Hij is rijk en vol en voelt supergoed aan over het serum heen. Muze omschrijft deze dagcrème als je reddende engel bij een huid die extra bescherming voor invloeden van buitenaf nodig heeft. 

De crème heeft een licht gelachtige structuur die heel fijn verdeelt over de huid en goed intrekt. Hij is parfumvrij en vrij van microplastics en siliconen. 

Lees hier over de belangrijkste werkzame stoffen in deze vegan crème. 

Zin in een feestelijk pakket? Verwen jezelf dan met een van de ‘collections’

Sabine: Le Mini Macaron Gel Kit

Deze te gekke home “gel kit” voor jouw nagels, heeft een ultieme cuteness factor met een gel lak lamp in de vorm van een macaron.

Een luxe setje komt met een “een-vinger per keer-macaron”, een gellak, een fijne vijl, een bokkenpootje om je nagelriemen terug te drukken, gellakremoval wraps, prepping pads en de gellak itself.

Mocht je nagelstylist vol zitten deze kerstperiode, of je gaat op reis, dan is dit jouw merk. Zo makkelijk mee te nemen en supermakkelijk in gebruik!

Model Mandy: G.M Collin Marine Collagen Revitalizing Cream

Deze anti aging crème voelt heel fijn aan op mijn huid, heel zacht. Ik zie dat mijn huid meer gehydrateerd is. Ik had wat droge plekjes op mijn neus en kin en dat is nu weg. Ook verzacht het fijne lijntjes, voornamelijk mijn lach rimpeltjes. Ik vind het een goede combinatie omdat het helpt tegen mijn beginnende rimpeltjes en in het najaar heb ik een vochtboost nodig. Deze crème werkt voor beiden.

Je kan het overdag en ‘s avonds gebruiken. Ik gebruik het alleen ‘s avonds omdat ik overdag een matterende crème gebruik. De crème heeft een lichte textuur en heeft een heerlijke frisse geur. 

Belangrijke ingrediënten:

Geschikt voor alle huidtypen, vegan, dierproefvrij en duurzaam! Dit product is een award winnend collageen product en dat begrijp ik volkomen. 

Beautyliefhebber Dian: Prada Paradoxe Intense Eau de Parfum

Black Friday weet mij elk jaar weer te verleiden. Ik ben dol op parfum en deze nieuwe Eau de Parfum van Prada had ik al langere tijd op het oog. Nu heb ik hem met hoge korting kunnen scoren en dat is natuurlijk altijd leuk!

Prada Paradoxe Intense is, zoals de naam al doet vermoeden, een intensere variant van Prada Paradoxe. Ik ervaar hem echter niet mega intens. Hij is heerlijk zacht! 

De parfum opent met een verleidelijke mix van Jasmijn en amber noten, dit laat een bloemige geursensatie achter. Verder in de mix vind je amber en houd, met een subtiel herkenbaar aroma van mos en een vleugje vanille. De geur is zacht en sensueel, zoet maar warm. Verder houdt de geur lang aan, zeker zo’n 6 uur op ‘volle sterkte’. Het is een van de weinige geuren waarbij ik mijzelf ook echt nog de hele dag ruik. 

Ik weet dat parfum altijd heel persoonlijk is, maar mocht je op zoek zijn naar een lekker geurtje voor je vriendin, moeder, tante, buurvrouw… wie dan ook; Prada Paradoxe Intense it is! Ik denk dat je hier echt niet fout mee kunt gaan. Heerlijk! 

Nieuwsgierig? Monique heeft hem ook al eens besproken, wat zegt zij erover?

Gerti: The Ordinary Lactic Acid 10% + HA

Natuurlijk ontbreekt een exfoliant niet in mijn huidverzorgingsroutine. Dat wil niet zeggen dat ik elke dag een exfoliant gebruik. Soms om de dag, en als ik en exfoliërend masker gebruik zoals The Ordinary AHA 30% + BHA 2% of Paula’s Choice Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA Exfoliant Peeling, gebruik ik een week geen exfoliant. Ook ben ik steeds mildere exfolianten gaan gebruiken. 

Sinds enige tijd is The Ordinary Lactic Acid 10% + HA mijn favoriet. Melkzuur is een mild zuur en valt in de categorie Alpha hydroxy zuur (AHA). Het heeft een zacht peelend effect, het hydrateert je huid en stimuleert de aanmaak van collageen. Wat ik vooral merk is dat mijn huid er fris en egaler uitziet. In dit serum is bovendien hyaluronzuur toegevoegd voor extra hydratatie. Van alle exfolianten krijg ik met dit serum het mooiste resultaat, mijn huid krijgt echt een glow. 

Voor de gevoelige huid is er ook een variant met 5% melkzuur. Omdat mijn huid gewend was aan exfolianten ben ik zelf direct met de 10% begonnen. Dat is niet aan te raden als je exfolianten niet gewend bent. Ik gebruik hem ’s ochtends. In de avond kan natuurlijk ook, maar pas op met andere actieve stoffen, zoals retinol. Die combinatie kan irriteren.

PODCAST! Wat doe je als je het idee hebt dat je skincare niet werkt, niet goed opgenomen wordt? Inge Deceuninck heeft topadvies. Dit wisten wij zelfs niet!

Lees ook