Een milde peeling voor de gevoelige huid!

03:42 - 02:13
luistertijd 03:42 - leestijd 02:13

Op alle social media vind je veel filmpjes over The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution. Het is ook een van mijn favoriete afspoelbare peelings. Sinds kort heeft Paula’s Choice iets vergelijkbaars, de Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA Exfoliant Peel. Natuurlijk moest ik deze testen.

De Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA Exfoliant Peel is een afspoelbare peeling. Hij zit in een lichtgrijze tube van 30ml. De exfoliant is niet waterig maar heeft eerder de substantie van een lotion. Hij heeft een lila parelmoer kleur.

Wat zit erin?

AHA: 8.4% glycolzuur, 7.1% melkzuur, 5% amandelzuur, 2,5% wijnsteenzuur en 2% appelzuur.

BHA 2%.

Wat doet deze peeling?

Zoals elke exfoliant verwijdert deze peeling de bovenste laag dode huidcellen. Je huid krijgt hierdoor een mooie glow. BHA helpt ook nog eens tegen verstopte poriën en AHA tegen huidveroudering en zonneschade.

Shop hier online

 

Het gebruik

Ik breng een royale laag aan op een schone droge huid. De peeling geeft op mijn huid een licht lila parelmoer glans. Dat heeft als voordeel dat ik goed kan zien waar ik hem aangebracht heb. Met The Ordinary Peel is dat nog duidelijker omdat deze dieprood is.  Ik laat de peeling 10 minuten intrekken. Ik voel de peeling wel zitten, maar voel geen tinteling. De website van Paula’s Choice meldt wel dat de peeling licht kan tintelen, dat zou na een paar minuten voorbij moeten zijn. Als de tinteling onaangenaam wordt, kun je de peeling natuurlijk altijd eerder afspoelen.

Ik verwijder de peeling met een vochtig gastendoekje. Even dacht ik dat er weinig gebeurd was omdat ik geen tinteling voelde. Maar toen ik vervolgens mijn vitamine C serum gebruikte (ook een zuur) voelde ik wel een tinteling. Dat is uitzonderlijk, meestal voel ik geen prikkeling na mijn C serum. Deze peeling heeft dus echt zijn werk wel gedaan.

Shop hier online

 

Het resultaat

Mijn huid voelt fris en schoon. Ook voelt mijn  huid glad en zacht. Ook het serum dat ik erna aanbreng, trekt mooi in. Ik heb de peeling nu 2 keer gedaan, ik dan daarmee niet zeggen of hij zonneschade tegengaat of helpt tegen pigmentvlekjes. Maar ik zie wel een mooie glow en een fijne huidstructuur.

Conclusie

Dit is een mooie milde peeling, ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Ik voelde geen tinteling wat ik wel heb bij de AHA + BHA peeling van The Ordinary. Maar onderschat de werking van deze peeling niet! Mijn vitamine C serum tintelde na de peeling, dus hij heeft wel degelijk mijn huid geëxfolieerd, maar op een milde manier. Een waarschuwing. Omdat de peeling niet tintelt, althans bij mij niet, loop je het risico dat je hem te lang laat zitten. Zet een timer, want langer dan 10 minuten zou ik niet aanbevelen.

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook