Van vitamine B en C tot aloë vera, hyaluronzuur en retinol!

04:49 - 02:53
luistertijd 04:49 - leestijd 02:53

Serums zijn in! En maar goed ook. Met een serum kun je heel effectief en specifiek huidproblemen aanpakken. Elke beauty guru lijkt erover te zwijmelen, maar wat is hun geheim exact? En hoe voeg je ze toe aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine zonder eruit te zien als een glanzende donut? Garnier en L’Oréal Paris hebben een handige gids samengesteld zodat jij je skincare routine kunt upgraden!

Aloë vera voor een hydratatieboost

Aloë vera is een verfrissende dorstlesser voor je huid. Het zit vol met hydraterende en kalmerende ingrediënten. Wanneer het zich mengt met hyaluronzuur, wordt het een vochtmagneet die niet alleen rimpels doet vervagen, maar ook je huid beschermt tegen schade door vrije radicalen.

Hoe gebruik je aloë vera?

Begin en eindig je dag met het aanbrengen van het Garnier Aloë Vera Serum op een schone huid, vlak voor je dag- of nachtcrème. Masseer het zachtjes in en concentreer je ook op de tere huid rondom je ogen. Na vier weken zul je zien dat je huid een stuk egaler en stralender is. 

Vitamine B als yoga in een flesje

Iedereen heeft wel een beetje vitamine B nodig. De bekendste en beste vorm is B3, ook wel niacinamide genoemd. Dit ingrediënt is geschikt voor alle huidtypes. Het kalmeert huidirritaties, geeft je huid een hydratatieboost, reguleert overmatige talgproductie en laat een doffe teint weer stralen.

Hoe gebruik je vitamine B?

Vitamine B is flexibel, dus je gebruikt het zoals het jou uitkomt. Of het nu ’s ochtends of ’s avonds is, het Age Perfect Golden Age Rozig Olie-Serum van L’Oréal Paris met pioenrooscellen dringt snel diep in de huid door voor een maximaal effect. Het resultaat is een zachte, gevoede en stralende huid die strakker aanvoelt. 

Bekijk hier een inci-list voor de stoffen in dit product.

Vitamine C voor een stralende teint

Vitamine C is een krachtig antioxidant dat de huidcellen een boost geeft, rimpels vermindert door de collageenproductie te stimuleren en je beschermt tegen schade door de zon. Het is veilig voor de meeste huidtypes en staat bekend om het vervagen van pigmentvlekken en het geven van een gorgeous glow.

Hoe gebruik je vitamine C?

Breng het Revitalift Clinical Pure Vitamine C Serum met 12% ascorbine zuur, of het Garnier SkinActive Brightening Night Serum aan op een schone, droge huid. Verdeel het gelijkmatig over je gezicht en wees voorzichtig rondom je ogen. Laat het even goed intrekken om optimaal van de resultaten van vitamine C te genieten. 

Hyaluronzuur voor een zachte huid

Hyaluronzuur is het wondermiddel dat ons lichaam ook van nature produceert om onze huid lekker zacht en soepel te houden. Het is eigenlijk een anti-aging kuur voor de huid, want fijne lijntjes en rimpels worden hiermee aangepakt. Het houdt vocht vast als een pro en geeft je huid een plumpy, volle uitstraling.

Hoe gebruik je hyaluronzuur?

Het Revitalift Filler Oogserum van L’Oréal Paris verlicht donkere kringen, vult oogrimpeltjes op en hydrateert de huid rondom de ogen diep. Met zijn lichte en niet-vette textuur wordt het serum snel door de huid opgenomen. Geef je ogen ’s ochtends en ’s avonds een beetje liefde door dit op een schone en droge huid aan te brengen. Masseer zachtjes vanuit de binnenste ooghoek naar buiten en vergeet vooral je oogleden niet mee te nemen. 

Retinol voor optimale bescherming

Last but not least hebben we retinol. Retinol is ook bekend als vitamine A, het is de ultieme huidvernieuwer die vecht tegen veroudering en UV-schade. Het perfectioneert je huidteint en kan zelf vervelende acne aanpakken.

Hoe gebruik je retinol?

Voor het beste resultaat introduceer je het L’Oréal Paris Revitalift Laser Retinol Serum met 0,2% retinol geleidelijk aan in je routine, zodat je huid eraan kan wennen. Retinol is een krachtig ingrediënt, begin dus met 2 avonden per week en breng een pompje ter grootte van een erwt aan over heel je gezicht. Vermijd het ooggebied, maar gun je hals en decolleté ook een extra pompje. Retinol levert verbluffende resultaten op! 

Lees ook:

Lees ook