Na tien weken zag Naz een prachtige huid ontstaan

06:22 - 03:49
luistertijd 06:22 - leestijd 03:49

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Dit voorjaar testte BeautyJournaal tester Naz een huidverzorgingsroutine van Prescription. Het was haar doel om een egalere teint te krijgen en ook een mooie gladde huid. Prescription bestaat uit krachtige cosmeceuticals. Het was voor Naz aanvankelijk passen en meten met haar toch wel gevoelige huid, maar ze vond de balans. En met super resultaat.

‘Ik was mee op een uitje met de BeautyJournaal testpanel vrouwen naar SOAP Treatment Store in Amsterdam dit voorjaar. Het team maakte kennis met de skincarelijn Prescription. Iedereen deed een online quiztest en kreeg op basis van de uitslag van huidtherapeute Maaike Nanninga een mooie routine mee om thuis te testen. Eerder lazen jullie al de reviews van Dian en Gerti.

Mijn recept zag er als volgt uit:

Met al deze producten volgde ik onderstaand schema:

De verpakking en de texturen

Prescription heeft een mooi compact mix ’n match concept. Er zijn twee goede basiscrèmes waaraan je serums kunt toevoegen. Zo meng je je eigen routine.

De verpakking is simpel en daar houd ik van. Crème zit in een aluminium tube, serums in flesjes met pipet. Ik moest er wel even aan wennen dat de producten geurloos zijn. Maar alle producten zijn qua textuur heerlijk in gebruik.

De producten zijn ook hoog geconcentreerd. Je hebt dus maar weinig nodig. De producten gaan lang mee, en dat is fijn voor je portemonnee.  

Mengen kun je leren

Dat mengen vroeg in het begin wel even extra aandacht. Ik was kant- en- klare producten gewend. Het recept dat ik meekreeg was helder en dat hield ik dan ook bij de hand. Na verloop van tijd had ik het wel door.

Mijn gevoelige huid vroeg om aanpassing

Mijn huid is gevoelig en begon na een week al een beetje te protesteren. Er kwam roodheid en een onrustig aspect. Ik dacht dat ik daar even doorheen moest, maar dat ging niet. Na twee weken had ik bultjes en de rode vlekken hielden aan.

Gelukkig krijg je bij Prescription altijd heel snel advies van een schoonheidsspecialiste. Ik heb foto’s doorgestuurd en ik kreeg het advies om af te schalen met de hoeveelheden. Ik kreeg ook een nieuw gebruiksschema hiervoor. Ik hoopte zo dat het goed zou komen.

Mijn nieuwe schema zag als volgt uit:

Wat zag ik gebeuren?

Nadat deze aanpassing merkte ik dat mijn huid rustiger werd, en dat de producten echt hun werk begonnen te doen. Pukkels verdwenen en de vergrote poriën bij mijn neus werden kleiner. Mijn huid vond ik er ook wat strakker uit gaan zien en fijne lijntjes werden net iets minder zichtbaar. Ook mijn pigmentvlekken werden lichter. Dat is wel een heel langzaam proces overigens.

Na vier weken kreeg ik een gezichtsbehandeling voor een extra boost

Ik kreeg de “High intensive facial” behandeling, wat een verwennerij was dat zeg.

Mijn huid werd door de schoonheidsspecialiste gereinigd met Edelweiss cleanser. Daarna kreeg ik een peeling met Glycolic acid. Kleine onzuiverheden werden aangestipt met een combinatie van salicylzuur en azalaisch zuur en daarna goed uitgereinigd.

Ze voerde een bindweefselmassage uit en maakte daarbij gebruik van het Hyaluronzuur serum. Daarna werd er een masker aangebracht waarin zowel niacinamide als hyaluronzuur waren verwerkt. Dit masker werd ingemasseerd.

Oei, wat ik een koppig huidje!

Mijn huid is koppig en na twee maanden gebruik bleven er toch pukkeltjes komen, hoe klein ze nu dan ook waren. Ik kreeg wederom hulp om mijn skinroutine aan te passen. Het Mandelic acid 20% serum ruilde ik in voor de Glycolic Acid 10% – deze mocht ik nu driemaal per week mengen met de cleanser.

De Bisabolol Balm liet ik al staan, ik was al overgestapt op de Edelweiss Cream. Deze crème is veel lichter qua textuur.

Rechts op de foto de huid van Naz voor, en links op de foto haar huid na tien weken gebruik

Tien weken, en oh het wonder geschiedde!

En toen gebeurde het wonder. Tien weken verder: de pigmentatie is sterk afgenomen, mijn huid is super gehydrateerd en heeft een mooi egaal oppervlak.

Dit zijn mijn favorieten

Weet je dat ik de producten nog steeds gebruik? Ik heb zelfs al producten bijbesteld. Ik ben dol op de Edelweiss Cream en het Niacinamide 7% serum. Ook de Shield Cream spf30 vind ik geweldig. Het heeft een licht tintje en geeft een prachtige glans aan mijn huid. Hierdoor hoef ik geen foundation te gebruiken.

De producten zijn krachtig, ga daarom vooral ook naar SOAP om een facial te laten doen, zo kun je samen met de schoonheidsspecialiste kijken of je routine optimaal is. Ik vind Prescription absoluut een aanrader. Ga hier naar de website van Prescription om alle producten te bekijken en te shoppen.

Lees ook:

Lees ook